evet, sonuç olarak mat olur ama sorudaki gibi tek hamlede olmaz. h1 deki fil önüne gelebiliyor. benim bulduğum cevap vezir d8.Fil siyah veziri alınca tek hamle mat?
evet, sonuç olarak mat olur ama sorudaki gibi tek hamlede olmaz. h1 deki fil önüne gelebiliyor. benim bulduğum cevap vezir d8.Fil siyah veziri alınca tek hamle mat?
Çok basit;
D8’e gidemez vezir, siyah fil var.evet, sonuç olarak mat olur ama sorudaki gibi tek hamlede olmaz. h1 deki fil önüne gelebiliyor. benim bulduğum cevap vezir d8.
Beyaz vezir bulunduğu siyah çapraz dışında hareket edemez şahı filden koruduğu için.evet, sonuç olarak mat olur ama sorudaki gibi tek hamlede olmaz. h1 deki fil önüne gelebiliyor. benim bulduğum cevap vezir d8.
Cevap bu.Çok basit;
Q(vezir) g3 mat
İki hamlede mat oluyor senin dediğin, veziri alınca ekstradan siyah fili de almak zorunda kalıyorsunFil siyah veziri alınca tek hamle mat?
haklısın. cevap piyon F7 o zaman.D8’e gidemez vezir, siyah fil var.
vezir g3 mat değil. vezir filden dolayı pinli.Beyaz vezir bulunduğu siyah çapraz dışında hareket edemez şahı filden koruduğu için.
Cevap bu.
Oraya filin önünü açmadan gelebiliyor.vezir g3 mat değil. vezir filden dolayı pinli.
Siyah vezir piyonu yer. kilidini bozmadan gidebiliyor aynı yönde olduğundan.haklısın. cevap piyon F7 o zaman.
haklısın, siyah vezir de pinli. o da gözden kaçmış, cevap g3 gibi duruyor. Ayriyeten konum gerçekten çok tuhaf.Oraya filin önünü açmadan gelebiliyor.
Siyah vezir piyonu yer. kilidini bozmadan gidebiliyor aynı yönde olduğundan.
Doğal bir oyun akışı değil zaten elle dizayn edilmiş son durum.haklısın, siyah vezir de pinli. o da gözden kaçmış, cevap g3 gibi duruyor. Ayriyeten konum gerçekten çok tuhaf.