Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[İnceleme] Saldırı Gücü

sildim tamam ama hala ilk yorumumun arkasındayım smoker öyle zayıf dencek bir karakter değil o kadar şey okuyup sonra smokera bu konu altında zayıf demek marco kardeşimizin emeğine saygısızlık.
Değildir Smoker'i zayıf görenler elbet olacak marco sadece 2 karakter ile ilgili analiz yapmış destekleyen haklı taraflarını bulanda olacak kendi fikrini savunanda.

Bende sileyim o zaman yorumumu, yalnız bu güç işi çok karışık ya çıkılmıyor içinden..

GaNiCuS sana burdan özür diliyorum konudaki yorumları okuyordum biraz sinirlendim son yorum sendeydi sana patladı gibi bir şey oldu, yeni üyesin siteye hoş geldin.

Bir daha Law vs Smoker'e bakın Smoker Law'ın savunmasını aşmaya çalışırken nasıl saldırılar yapıyor adam ayakkaılarını duman gücüyle itip vurmaya çalışıyor:
Yani direk o Buggy Alvida'a uyguladığı gibi duman yumruklarla saldırmaya kalksa Law elindeki kılıçla bile savurabiliyor.
Bunu Zoro mu yapamayacak?

Ardından bakın o çok güçlü Jutte ile saldırıyor Law bir hamlede geri püskürtüyor:

Zoro Sanji gibi biri bu saldırıları savuşturamayacak mı üstelik 2'ininde fiziksel gücü ortada.

Öncelikle belirteyim abi çok güzel yazmışsın keyifle okudum ama katılmadığım noktalar var.
Marco'nun meyve gücü olarak bildiğimiz tek bir saldırısı var oda pençe atması.Marco bunun yanında kendini çok güçlendirmiş yarı anka yarı insan formunda uçan tekmeler falan atıyor.Bunların hepsi Busoshoku ekli tabi.Marco'nun saldırıları güçlü ama hem çeşitlilik yok hemde yıkıcı gücü yok hani 3amiral,Ace,Wb ve Magellan gibi.Bunun böyle olmasının sebebi de meyvesinin logialardan bile muhteşem olan defans yönüdür bana göre.Adam yara almıyor,yara alsa bile sonra kendini iyileştirebiliyor ötesi var mı ? Birde bunun üstüne saldırı gücü çok çeşitli ve yıkıcı olsaydı kimse duramazdı zaten karşısında.Mesela ben Marco'yu mangada ilk Anka Marco diye gördüğümde alevleri yakıcı sanıyordum ve defansını falan öğrendikten sonra bu adamı nasıl yenecekler diye düşünüyordum ki E.Oda zaten bulmuş çözümü saldırı gücünü kısıtlamış ve doğruda yapmış bence.
Smoker konusunda ise Grand Line'da ve Lougtown'da bence sadece logiası ile vardı.Fiziksel gücü falan hikaye yani.Shin Sekai'ye girmiş façasını da almış g5 koramirali olmuş kendisini muhakkak geliştirmiştir.Ancak ne Zoro'nun nede Sanji'nin rakibi olamaz bence bu saatten sonra.He 2-3 vururlar indirirler demiyorum ama çok uzun sürmez bana göre hatta Zoro için daha da kısa sürer ama Sanji'de halleder yani.Genel de forumda 'herkes Smoker'ı ezik görmeye başladı Law'a yenildi diye' diye bi olgu var ama benim fikirlerim Law Smoker'ı yenmeden öncede aynıydı şimdide aynı.Saldırı gücüne gelince.Dumanla bişeyler yapmaya çalışıyor ama işte nereye kadar daha Luffy ile ilk karşılaştıklarında bile Luffy'yi dumanla yakaladı sonra dayadı jutteyi.Bence Smoker'ın jutte taşımasının sebebi de meyvesinin saldırı gücüne güvenmemesi.Dumanla rakibini boğma gibi bi saldırıdan başka Luffy,Zoro veya Sanji gibi adamlara nasıl zarar verebilir ki sizce ? Smoker'ın saldırıları hem üst kadameye oynamıyacak kadar güçsüz hem çeşitsiz hemde etkisiz.

Arkadaşlar öncelikle hakinin serideki en önemli şey olduğunu söyleyeyim.Meyve gücü hikaye.Garp sadece hakiye sahip ve seviyesini biliyorsunuz.Garp dövüşte sadece yumruk atıyor çok mu güçsüz?Sizin güçlüden anladığınız ülkeyi yıkması mı?Etrafı alevlere boğması mı?
BB vs Ace.Ace'nin meyvesi çok iyi saldırı gücüne sahip değil mi?Ateş sonuçta.Geldi vurdu BB ayakta.BB çekip Ace'e yumruk attı.Sanırım hakili yumruktur.Ace yamuldu.BB'nin deprem meyvesi almadan önce ne saldırı gücü vardı ki?
Ray-san.Kizaru ile dövüştü.Hakisi ile gayet iyi dövüşebildi.Ray-san'ın ne saldırı gücü var kılıcından başka?Ama Kizaru'ya küçük bir çizik atabildi.Önemli olan tahrip gücü,meyvenin saldırı gücü değil.Marco 1vs1'de zaten zarar almayacak biri.2 kişi de haki olunca büyük ihtimal üstün olma durumu falan vardır.Eee WB'nin sağ kolunun hakisi de iyi olmalı değil mi?
Akainu'de acaba haki savunması olmasa amiral olabilir miydi?Yok meyvesi yıkıcı değil şu değil boş işler bunlar.Haki serideki en önemli şey ve Marco da buna sahip.Haki gördüğünüz gibi her şeye yetiyor.Marco'da hız var.Defans on numara.Atağı da hakili tekme ve pençe.Bence alayına yeter dövüşmek için kusura bakmayın da.
Şimdi evet haki seride ki en güçlü silah olarak gözükebilir ama meyve gücünü de yabana atamazsın.Öyle tamam haki öğrendim meyve kullananlar karşımda duramaz diye bir mevzu yok hakininde seviyeleri var hakisinin çok iyi olduğunu düşündüğüm Wb,Marco ve Vista bile amiralleri çizemedi bazı yerlerde.Hakin çok güçlüyse güçlü bi logia ile başa çıkabilirsin bence.Yani bu iki güç için biri birinden direk üstün diyemeyiz değişken durumlar olabiliyor.
Birde Kurohige Ace'e hakili yumruk atmıyor orada.

smokanın vuruşunun fiziksel darbe ( itme ) dışında bir etkisi yok biz bunu diyoruz. sanji vurdumu yakıyor, zoro kesiyor, luffy vurdumu inletiyor gümletiyor. smokanın juttesini elinden al bir cacık olmaz. olsa jutte kullanmaz. çünkü meyvesi bir cacığa yaramıyor anca savunma yapmasını sağlar. akainu vurdumu yakıyor, wb vurdumu deprem koyuyor, marco pençe çakıyor, aokiji donduruyor, bunlar extra etki sunarken smoka ne yapıyor? sanjiye jutteyle vursa ne olur vurmasa ne olur meyve kullanmayan adam zaten. e haki savunması da yok smokada. yoksa lawa kalp kaptırmazdı herhalde. burdan anladğımız gözlem hakisi de yok. 2 haki kullanan sanji ve zoroya nasıl ulaşacak da nasıl bir etki yapacak. Hele zoroya nasıl ulaşacak hortumu nasıl aşacak?

smokanın meyvesi duman arkadaşlar, yumuşak birşey sertleşecek birşey değil uzayınca. duman halindeyken koluna nasıl haki yükleyecek, yükleyemez yani bu adam ne sanjiye ne zoroya juttesiz haki ile vuramaz. duman halinde sert bir darbe de yapamaz bunu anlamıyorsunuz. adamın meyvesi sertleşmiyor. hep yumuşak. ancak itiyor bu yüzden iterek duvara, yere vuruyor adamları, çünkü fiziksel etkisi SIFIR = 0 anlayın artık. bu yüzden jutte kullanıyor. Sert bir nesneye ihtiyacı var hasar vermek için. off be.

kizaruya bakın mesela, adam bacağını lazer yapıp tekme çakıyor yakın mesefade. uzaktayken lazer atıyor. smoka anca yakına girecek yumruk atmak için. diyelimki döndü ve kolunu duman yaptı logia forma hakiyi kim yükledi şuana kadar ? kizaru lazer gücü ile tekme çakıyor. smoka dumanla ancak iter yastık gibi. Benim smokanın meyvesinden anladığım gördüğüm bu. adam hep itti şuana kadar ve hep tutup yere duvara vurdu yalan mı? demekki fiziksel hasar veremiyor meyvesi.
sanji ve zoro yener demendeki mantıgı anlıyorum ama mangada olaylara yanlıs bakmısın sanırım.smoker o dedigin itme saldırılarını yaptıgında e.oda tüm saldırılarında adamı eldiven ve botlarıyla çizmiş ;) yani yumusacık dumanla pufuduk yastık gibi vurmuyor :D sert bir cismi bu bot bile olsa yeterince kuvvetli itersen ,saldırı gücü efektif olarak artar.yani tamam mantıgına eyvallahta fiziksel etkisi sıfır demek :flaugh: adam luffynin üstünde oturmus binaları ikiye bölen adam kalkamıyor,ve yeni dünyada arkasındaki capulculara ragmen ayakta kalmıs.koramiraller normal sartta bize yeni dünya korsan kaptanlarıyla eşit gücte gösterildiler.sadece decalvan kardesleri ace artı thatch birlikte yenebilmiş bu gösterildi.yani denk olmaları tamam bence ve zoro kılıc avantajıyla yenebilirede inanıyorum fan oldugum için ama :D bu smoker bu kadar kolay yeniliyorsa seri şimdiden bitmiştir.dedigim gibi sanji vergoyu yensin bnmde fikrim degişir ama su an için en fazla 3 ünü birbirine yakın denk görürüm.

marco konusuna ise yorum yapmaya bile aslında luzum yok.adamı kizaru artı onigumo zor paketledi...

Marco'nun tekmeleri veya hakisi biraz daha güçlü olmalıydı kim ne derse desin bu adam bulunduğu konumun hakkını vermiyor bana göre. Öyle ortalığa atlayıp sürekli dayak yiyerek kimseyi koruyamazsın bi müddet sonra seninde pilin bitcek az biraz saldır,karşı tarafa hasar ver bi tehdit oluştur. Wb korsanlarının kaptandan sonraki adamısın arkadaşım ne olduğunun farkındamısın Marco yapma etme diyesim geliyor hep:D Enel'de olduğu gibi Marco'da da güç kısma olayında fazlaya kaçmış Oda. Smoker konusunda ise meyvesinden ötürü bence harcanmışbi karakterdir Smoker. Vizyonu,iradesi,kişiliğiyle çok daha güçlü olmayı hakeden bi adam.

Valheru21

Offf, her sitede Smoker'ı ezikleyenleri gördüm ama buradakiler aşıp işin içine Marco'yuda katmışlar.

Smoker Law'a yenildikten sonra insanlara anlamadığım bir şeyler oldu bir anda.Beyler açın o vs'yi bir daha okuyun Law, önüne taş gelene kadar efektif olarak yaptığı hiç bir şey yok.Vs'yi kontrol eden Smoker ama Law şansla birlikte tek hareketle vs'yi alınca bir anda Smoker ezikleniyor.
Bu haftaki mangaya dikkat ederseniz Smoker G-5'e Commodor olarak geliyor ve Yeni Dünya'da artık neler yapmışsa Koramiralliğe getiriliyor ve bu adamı Sanji ve Zoro rahat alır deniyor.
Tek kelime ile gülüyorum.

Marco için ise kelime israfı bile yapmak istemiyorum.Adam en güçlü yonkonun sağ kolu ama saldırı gücü olmadığı için ezik muamelesi görüyor.
Her şey saldırı gücü olsaydı veya meyve gücü olsaydı mangada Enel'in ortada adam bırakmamamsı lazımdı.

Offf, her sitede Smoker'ı ezikleyenleri gördüm ama buradakiler aşıp işin içine Marco'yuda katmışlar.

Smoker Law'a yenildikten sonra insanlara anlamadığım bir şeyler oldu bir anda.Beyler açın o vs'yi bir daha okuyun Law, önüne taş gelene kadar efektif olarak yaptığı hiç bir şey yok.Vs'yi kontrol eden Smoker ama Law şansla birlikte tek hareketle vs'yi alınca bir anda Smoker ezikleniyor.
Bu haftaki mangaya dikkat ederseniz Smoker G-5'e Commodor olarak geliyor ve Yeni Dünya'da artık neler yapmışsa Koramiralliğe getiriliyor ve bu adamı Sanji ve Zoro rahat alır deniyor.
Tek kelime ile gülüyorum.

Marco için ise kelime israfı bile yapmak istemiyorum.Adam en güçlü yonkonun sağ kolu ama saldırı gücü olmadığı için ezik muamelesi görüyor.
Her şey saldırı gücü olsaydı veya meyve gücü olsaydı mangada Enel'in ortada adam bırakmamamsı lazımdı.
Taş gelene kadar mı?
Benim gördüğüm vs de olay bu
Smoker ilk hamlede Law'ı yere seriyor Law ope ope ile bir tahta'yı kendiyle yer değiştiriyor ardından room açıp gemileri dağı taşı kesiyor Smoker yaklaşamıyor sonra fırsatı bulup yaklaşıyor ne kadar saldırsada Law kılıcıyla hepsini savuruyor Smoker olmadı arkayageçip saldırıyor nafile sonra hınca gelip pata küte saldırıyor Law'da iş çok uzadı burdakilere aklın ermez deyip mes ile kalbini söküyor bunuda OPE OPE meyve gücüyle yapıyor aynı şekilde 100 korsan kalbi sökerek Shichi olmuş adam bu tıpkı Smoker'ın logia olması gibidir tamamiyle meyve gücü

Ne diyor Smoka''Daha dikkatli olacam'' demek ki neymiş orda hile yok dikkatsizlik var.

G5 dediğin yer çok abartıldı çünkü bu zamana kadar Marinenin yeni dünyada şubesi pek yoktu artık yeni dünyaya karakgah taşıdılar önemi kalmadı.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 7)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık