Birkaç gündür sitede: ''Luffy'i sevmek kolay, asıl iş Zoro'yu sevmekte...'' tarzı yorumlar okuyorum. Şimdi, bunu savunanların argümanlarını tek tek çürütecek ve sitede oldukça saçma yeni bir tartışma başlatacağım.
1-) Luffy'i sevmek kolay. Nasıl olsa Kk olacak.
İyi de, Zoro da en iyi kılıç ustası olacak. Seri sonunda Luffy korsanlar kralı diye anılırken, Zoro da en iyi kılıç ustası olarak anılacak. Ben de isterdim ki Oda bu gerçeğin olacağını hissettirmesin, seriyi okurken ne olacağını düşünerek gerilelim diye; lakin tayfadaki herkes hayaline kavuşacak. Kısaca, bu argüman tek başına yeterli bir kanıt olamaz.
2-) Luffy bütün rakiplerini yenecek ama. Onu sevmekte ne var.
İyi de, Zoro da kılıç tutan tüm rakiplerini yenecek. Hatta burada dezavantajlı bir durum var Luffy tarafı için. Luffy, her dövüşünde defalarca kez eziliyor. Defalarca kez dayaklardan dayak beğeniyor ve defalarca kez ağzı burnu kırılıyor. Aciz, bitap ve zavallı bir şekilde, adeta amele sümüğü gibi yere yapıştığı da oluyor.
Zoro da öyle mi? Sevgili zoro fanları soruyorum size. Zoro da öyle mi? Adam tek atıp geçiyor rakiplerine. Bazen de birkaç havalı söz söylemek ve kendince havalı bir şekilde sırıtmak için hemen tek atmıyor da 2-3 atıp sırıtıyor. Zoro en son Luffy gibi yenildiğinde Skypiea'da falandık. Millet hala Zoro'ya laf atmak için Skypiea ciltlerini açıyor. Siz ise 3-4 bölüm geri gitseniz laf atacak, karşı tarafla eğlenecek şeyler bulabiliyorsunuz.
3-) Oda Luffy'i koruyor ama. Onu sevmekte ne var.
Hem evet hem de hayır. Oda sadece Luffy'i değil, tüm tayfayı koruyor. Plot gücü olmasa bugüne kadar tüm tayfa üyeleri defalarca kez ölmüştü bana kalırsa. Bakınız: Kizaru'nun Rayleigh gelene kadar öylece Zoro üstünde durması. Tayfadaki tüm üyeler için bu tarz örnekler verilebilir. Kaldı ki Zoro Oda'nın gözbebeği. Oda dediğimiz adam evde Zoro cosplayi yapan biri. Yine de yazının tarafsızlığını korumak adına buraya girmiyorum.
4-) Ee ama panel sayısı?
Burada kişisel zevkler devreye giriyor. Zoro az panel alsın ama öz panel alsın. Panellerde sanji gibi saçma salak şeyler yapmasın diyorsanız; bana hak vermeniz gerek. Evet, Zoro şu aralar tayfada en az gösterilen adamlardan biri; fakat serideki en havalı sahnelerin on tanesini seçecek olsak 4-5 tanesine rahatlıkla Zoro'yu yazabiliriz bu da bir gerçek. Zoro da böyle bir karakter.
Kısaca, okuduklarınız üzere; Zoro fanı olmak Luffy fanı olmaya kıyasla çok daha kolay bir şeydir. Arada sırada gözüken, gözüktüğünde de karizma birkaç hareket yapıp kaybolan birini herkes sever. Yazımı; son iki dergi kapağında istekleri çizilmiş olan Noda Skywalker'ın şu sözü ile bitiriyorum. Japoncadan sizler için çevirdim:
''Zoro fanı olmak zordur. Çünkü Zoro haterları ile savaşırsın. Zoro haterı olmak daha zordur. Çünkü Zoro fanları ile savaşırsın.''