Herkes kendi kafasında farklı yaşıyor bu seriyi ama bir gerçek var serinin ana konusu luffy nin kk lik hikayesi dolayısıyla en çok ön planda olan ve gelişimini izlediğimiz luffy ve ondan sonra da zor
da nın buna yönelik bir açıklaması varmı bilmiyorum ama çizdiği karakterler içerisinde en çok zoro yu sevdiğini düşünüyorum çünkü gözümüze çok fazla sokuldu fedakarlıkları,cesareti ve azmi.Durum böyleyken diğer karakterlerin zoroyla bir veya üstün olduğunu düşünmek ne kadar birkaçının gücünü tam görmesekte bana fazla ütopik geliyor.Bu seri bittiğinde luffy nin dünyanın en güçlüsü ve zoronunda hemen onun ardından gelmesini tahmin etmemek için çok büyük bir hayal gücü gerekli hal böyleyken seride çok küçük yer kaplayan karakterleri serinin en güçlü karakterlerinden biri olan mihawk la yarışan potansiyel olarakta ondan önde olabilecek adamla karşılaştırmak çok mantıklı değil(şuan mihawk ı yenmiş bile olabilir çoğu teori bu yönde flashback lerle bunu öğrenicez)Zoro fanı falan değilim ama bu seriyi çizen bu dünyayı yaratan adamın bize yansıttıkları çok ama çok bariz.