Dayanıklılık konusunda birşey demediğine göre hak verdin.Oz'un bazukasını saptırıp Oz'u geriye doğru savurdu, iki atak çarpışıyor ve geriye savrulan Oz oluyor bundan bahsediyorum, genel olarak Sanji Oz'dan güçlü değildi zaten, sadece o iki saldırıdan Sanji'nin saldırısının daha baskın olduğunu anlatıyorum. Luffy'nin alabastadaki pistolü Croco'nun saldırısını aşıyor. Sanji >>> Alabasta Luffy = Crocodile aşağı yukarı durum bu.
Atladığın şey ise Sanji'nin tb deki dj si > Luffy'nin g3 yumruğu dememin sebebi şu idi = Tayfa arc ilerledikçe güçleniyor daha güçlü vuruyor ilerledikçe. Tb deki Sanji, enies lobby deki Lucci'yi bile yenebilir. Jyabura'ya normal dj + flambage shot vuran Sanji o tip bir saldırıdan çok daha güçlüsünü Oz'a vuruyor tb de. Mesela Luffy'de tb de G3 pistol den daha güçlü olan g3 bazuka saldırısını uyguluyor, dahası g2 ile g3 tekniğini birleştirip Moria'nın 1000 gölge formunu indiriyor , yani tayfa her arc kat kat artırıyor gücünü
Yani enies lobby den sonra daha daha güçlenmiş bir Sanji var karşımızda ve bu adam alabasta Luffy tarafından yenildikten sonra hapiste öylece yatan bir adamdan güçlüdür 2 yıl önce, durum bu.
2 yıl önceki en son gördüğümüz Sanji > Enies Lobby Luffy = Enies Lobby Lucci > Kaku = Jyabura > Blueno = Chapapa = Kumadori
Crocodile bu listede Kaku ve Jyabura'dan sonra geleceği net bir durum, belki Blueno'yu yenebilir eşit şartlarda bir dövüşte ama Kaku ve Jyabura'nın gerisindedir.
Hız konusunu da muhtemelen mantıklı geldi.
Şimdi sırada saldırı gücü...
http://www.turkcraft.com/One_Piece/477/12
Sen geri savruldu diyorsun ama benim gördüğüm saptırmış. Zaten Usoop'ta benim dediğimi tasdik ediyor.
Her arc kendini geliştiriyorlardır ama bu inanılmaz bir geliştirme değildir. Luffy'nin bana göre iki yerde kendini inanılmaz geliştirdi.
Birinci Arlong'u yendiği zaman ile Crocodile'ı yendiği zaman arası.
Diğeri ise g2+g3 öğrenerek. Bunun dışında gelişim çok cüzidir daha çok öğrendiği g2+g3 tekniklerini üzerine ustalaşma üzerinedir.
Bana kalırsa Kaku ve Jyabura'yı yener. Gerek dayanıklılık olarak gerek saldırı gücü olarak Sanji'den üstün olarak düşündüğümden çokta zorlanmaz.