O sırada ki olaydan bahsediyorum sadece. Yoksa zaten pek çok kişi kurtardı vb.Adamın kaçmaya bile hali kalmamış yaw. Vivrecard'a uzanamiyordu. Uzanmaya ugrasmasa gene öldürür Luffyi. Çok zor değil 5 adım daha adim atmak amiral için
Law olmasa, Marcolar gelmese, Jinbei Crocodile gelmese, Shanks gelmese, WB gelip Akainu ile kapismasa kardeşin öldü işte. Sırf sen durdun diye.
Fakat olayın en başı yine Luffy ile bağlantılı. Yani ne kadar Ace zaten Teach'in peşine düşmüş olsa da bu konuda haklı. Bunun dışında Bb bana katıl diyor kimse o durumda öyle birine katılmaz ki Luffy'nin peşine de düşecekti Ace olmasa...
Yani Ace ne kadar kendi yüzünden o duruma düşse de bunda az da olsa Luffy'nin payı var.
Senin yollayıp yollamaman bir şey ifade etmiyor ki hem o durumda Ace yanlış bir şey yapmıyor. Teach denilen eleman o zaman Ace'in altında ve sorumluluğunda olan biri. Yani o tayfanın kendi içinde bazı kuralları var ve adam bunu çiğniyor Ace de gidiyor. Ace'in yaptığı tek yanlış Akainun sözleri sonrası geri dönmesi ki bu da onun kişiliyetiyle alakalı. Adam Roger'a çekmiş...Yanlış kişilerle yanlış zaman da karşı karşıya geldi ne ya ben mi yolladım ace’i teach ile savaşmaya. Bir seçim yaptı her şeyi bok etti. Götünü kurtarsınlar diye bütün dünya seferberlik etti en sonda da duygularına yenik düşüp babalığıda yanında götürüp gitti bu kadar basit.