1 haki bilmesi gerekir zaten ama seviyesi yetersiz.Karşısındaki daha üstün seviyelerde haki biliyor kullanıyor.
2 Ace masal kitaplarındaki hikayelerine bakacaksak Luffynin Shiki yendiğini kabul etmen lazım.Shiki yenen biri gitti Katayı yenemedi.
3 Jinbe neden güçlenmesin? Crocodile hapishanede kelepçelerle mi parmaklıklarla mı güçlendi geldi?
4 Yamato adada tutsak hayatı gibi yaşıyordu daha ufaklıktan beri aç bırakılıp tutsak ediliyordu mangada geçiyor varsayım değil Ace masal
kitabından kafanı kaldır istersen
5 ateş mochiyi eritir işte bu senin varsayımın çünkü mangada meyvenin zayıf yönü su olarak geçiyor ben bakındım ateşe karşı zaafiyeti bulamadım.Perosperonun ateşe karşı zayıftı meyvesi.Kaldı ki zayıf olsa bile haki ile kaplıyor mochisini bunu aşamayacağı için hakisi zayıf olduğu için zaten yenilir Ace diyoruz.
6 Mf savaşında herkes birbirleriyle sürekli eşleşti durdu zaten yahu Vista Jozu Marco Mihawk amiraller falan. 1 tane kaybeden amiral olmadı ki orada amiral alabilecek tek kişi vardı Wb.Mantıklı vs çıkarımları yapamazsın mantıklı olmaz.
7 Orada Cc sonra geliyor uzaktan görüyor olanları Kata ve Oven Germaya vuracakken yandan Cc geliyor uzaktan gaz gönderiyor germaya yani Sanjinin kardeşlerine vuracakları yumruk gazın etkisiyle birbirlerine vuruyorlar.Anlık oluyor yani bu olay.Yani geleceği görmesi için odağı Ccde olması lazım sana bunu 1000 kere mi anlatmamız lazım anlaman için?
8 Ace 100 kez vs atmış gibi masal anlatma saldırıp tek yiyip yiyip durmuş. Wb uyurken sıçarken yemek yerken içki içerken vurup vurup atmış.Masal kitaplarını insanlara gerçek diye satma.Kaldı ki illa gelişecek bu karakter ama bunu Wb ile vs atarak güçlendi şöyle böyle oldu demen kadar komik birşey yok.Güçlene güçlene anca 2.tümen komutanı olmuş zamanla hepsi bu ettiği ederi bu.Marcodan güçsüz en fazla ederi sol kol seviyesi yani sağ kola yakın.
Gelişmesi devam edecekti potansiyeli vardı ama kendi iradesini satmış biri Ace.Kendi tayfasıyla korsan olma hayallerini Wbye satmış birisi konumuna düşmüş birisidir.Bu konumda ileride Luffy ile düşman olmaması için veya hangi konumda yer alacağının belli olmamasından dolayı seriden çıkarılmıştır bence.Yazar sonradan pişman oldu bence ki Luffye ateş saldırısı ekletti Sabo ölmemiş çıktı hatta meyvesi ve görevi Saboya geçti.