Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Oyun Dünyamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hiç umudum yok denemeyeceğim bile. Zaten yalovadaki mağazalara gelmez. Hala şehirden sayan yok. Aa öyle şehir mi var diyorlardı bursada falan :(

Mobile Legends: Bang Bang için oyuncuların statlarına nereden bakabilirim? Oyun yüklü değil, internetten bakabilmek istiyorum.

google neden böyle. arkadaş neden google içinde yapıyorsunuz bu projeyi. google gerçekten işini iyi yapan ekipler kuran bi firma değil. acaba bu kekolar bilerek bu işlere girip girip piyasa oluşturup sonra yine bilerek batırıyor mu napıyor çok saçma yav

google neden böyle. arkadaş neden google içinde yapıyorsunuz bu projeyi. google gerçekten işini iyi yapan ekipler kuran bi firma değil. acaba bu kekolar bilerek bu işlere girip girip piyasa oluşturup sonra yine bilerek batırıyor mu napıyor çok saçma yav
Google oyun mecrasına baya hazırlıksız ve soft bir giriş yaptı.

İnsanların Stadia'yı seçmesi için ayrıcalıklı bir avantajı olmalı.
Google sadece Cloud ile oyun oynayın deyip sistem satmaya çalıştı.

Peki insan sistem çıkarmadan önce bakmaz mı ben kimlerle rekabet edeceğim diye?
Microsoft'un Cloud sistemiyle hesap makinası hariç bütün cihazlardan oyun oynayabiliyorsun ve üstelik Game Pass ile bir sürü oyun şirketi var.
Hadi diyelim Google, Cloud değil de fiziksel bir konsol çıkardı yine tutmazdı çünkü bu sefer Nintendo ve Sony geçit vermeyecekti.

Bir mecraya atılmadan önce ya agresif giriş yapacaksın ve milyarlar yatırıp ses getiren şirketleri safına katacaksın ya da mecraya girmeden hazırlık yapacaksın.
Google first party oyun çıkarmak için Stadia Games'i kurdu evet ama bir şirketin oturması zaman alır hele ki oyun yapımı ciddi zaman alıyor yani henüz bir alt yapı oluşturmadan olmaz bu işler. Peki ne oldu şimdi Stadia'nın first party şirketlerini kapatmak zorunda kaldılar, yatıracakları paranın karşılığını alamayacaklarını biliyorlar çünkü rekabet edecekleri şirketleri fazla güçlü.

Google Stadia için zor bir dönem başlıyor çünkü first party olmadan satışlar baya düşecek ve bundan dolayı yatırımlar da azalacak.

Historia ile Late Night Gaming News: 3.02.2021

1) Google Stadia'dan büyük geri adım

Google, First Party oyun şirketlerini kapattığını duyurarak kendi oyun geliştirmelerine son verdi.
Google Stadia bundan sonra sadece 3. Party oyunlara hizmet verecek.

2) Nintendo ve Sony'den yeni konsol başarısı

2017'de çıkan Nintendo Switch an itibariyle 80 milyon küsür satış adetine ulaştığı açıklandı.
Yani 3 sene içerisinde satışlarda 2013'de çıkan Xbox one serisini neredeyse ikiye katladılar.
Geçen sene Switch Pro'nun çıkabileceğini onaylamışlardı ama Switch'in satış başarısından dolayı şu anlık rafa kaldırıldı.

Sony ise 2020 yılında konsollardan en çok para kazanan şirket oldu.
Ps5'in satış başarısından kaynaklandığı söyleniyor.

3) Microsoft-Bethesda anlaşmasında son söz AB'de

Microsoft'un Bethesda'nın ana şirketi ile olan ZeniMax ile anlaşmaya sona geliniyor.
Son olarak AB komisyonu bu şirket alımın mecraya zarar verip vermeyeceğini denetleyecek.
AB Mart'a kadar kararını açıklayacak.

4) God Of War için güncelleme ve Mass Effect Legendary Edition

Santa Monica Studios Ps5 kullanıcılarına God of War için bedava güncelleme yayınladı.

Güncelleme bedava ve oyuna 4K/60 fps oynamanızı sağlıyor

Mass Effect'in bütün serisinin güncellendiği sürüm yayınlandı.
Konsollarda ve PC'de HDR desteği ve 4K/60 fps sunuyor

5) Yeni Battlefield

Yeni Battlefiled'in bu senenin son aylarında çıkacağı leaklendi ve oyunun ilkbaharda duyurulacağı söylendi.
Oyunun büyük savaşlara ev sahipliği yapacağı bildirildi.
Oyunda Kda'ya göre Lobi sistemi de olacakmış ama COD'daki gibi zorunlu olmayacağı söylendi.

Ac Valhalla nihayet bitti:/

Oyunda yapılabilecek her şeyi yaptım.
Her taşın altına da baktım.
Ortalama 170 Saat sürdü.
Fakat saçma sapan şeyler istediğinden Platin kupayı alamadım. Haritadaki bütün balık çeşitlerini neden tutmaya çalışayım ki? Neyse Dlc’ler çıkınca belki Platini almaya çalışırım ama şu an bununla uğraşacak hal kalmadı.

Öncelikle oyun genel olarak tatmin edici ve güzeldi.
AMA.
Keşke Ac’nin son oyunları bu kadar uzun sürmese. Oyunun tam tadına vardıktan sonra sabır sınayan bir hale geliyor.
Mesela Ac Origins kompakt haritasıyla güzel iş başarmıştı ve tam tadımlıktı.
Valhalla’nın ise tam tamına 5 haritası var.
İngiltere, Norveç, Vinland, Asgard, Jotunheim.

Neyse oyunun bütün etkinlikleri ve yan görevleri birbirinden farklı. Loot sistemi de çok iyi.
Her silahı değerlendirebiliyorsunuz.
En sevdiğiniz silahı oyun boyunca kullanabiliyorsunuz ve geliştirdikçe görüntüsü de değişiyor.
Oyun boyunca sadece dövüşüp kamp temizlemiyorsunuz hatta hiç kamp temizleme zorunluluğu yok.
Valhalla’yı Odyssey’den farklı kılan ve iyi yapan en önemli noktalar bunlar.

Ana Hikaye fena olmasa da çok fazla filler olay var ve uzadıya uzuyor.

Yan görevlerin hepsi birbirinden farklı ve çeşitli ama bir Witcher 3 seviyesinde değil tabikide.
Witcher 3 demişken Valhalla’nın haritasında dolaşırken bol bol Witcher 3 vibes alıyorsunuz çünkü haritanın bazı yerleri çok andırıyor.

Oyun muazzam görünen bir dünyaya sahip. Bu konuda Ubisoft iyi iş çıkarıyor.
Combat sistemi de güzel. Bol bol kafa ve kol koparıyorsunuz.

Fakat Valhalla öyle bir yapıya sahip ki bu sistemi oyunların devamında kullanamazlar, kullanmamalılar.
Çünkü sıkar bu sefer.
Bir kerelik güzel bir sistem kurmuşlar ama bu sistem bu oyunda güzel yani aha tuttu diyip umarım copy paste yapmazlar.

Spoilersiz oyunu anlatacak olursam oyunda adından da belli olduğu gibi bir Vikingsiniz. Yani bol bol ev, kilise yakıyorsunuz.

Köyleri basıp kaleler fethediyorsunuz.
Viking’de olsanız Assassinlik de yapıyorsunuz.
Uzun süre sonra ilk defa Assassin kavramını belli bir seviyede iyi entegre ettiler oyuna.
Yani bir mantık çerçevesine oturttular.
Aynı zamanda İskandinav mitolojisi konusunda da iyi iş çıkardılar.

Oyunda beğenmediğim kısımlardan biri de
oyunda bir Vikingsiniz ama oyun sanki çok iyi biriymişsiniz gibi yansıtmaya çalışıyor. Yav daha demin adamın kellesini uçurduk ve köyünü yaktık.
Böyle zorla iyi niyet durumu atmosferi bozuyor.
Ülkenin ağzına ediyoruz ama oyun ülkeye iyilik yapmaya gelmişiz gibi yansıtmaya çalışıyor bize.

Oyunun en heyacan vereci kısmı hikayenin sonuydu. Hiç ummadığınız şeyler gerçekleşiyor ve bir dahaki oyunların nasıl şekilleneceğini merak ediyor insan.
Umarım serinin devamında daha çok Assassin kavramıyla iç içe oluruz ve artık büyük şehir haritalarına geri döneriz.

Çıkacak olan Dlc’leri de oynayacağım yüksek ihtimalle.
Aralarında Paris’in istilası ilgimi çekmişti.

Sonuç olarak Valhalla uzun soluklu oyunları sevmeyenlere önermeyeceğim bir oyun.
Odyssey oynayan bunu da rahat oynar bu arada. Fakat Odyssey’i bitirdikten sonra direkt Valhalla oynamanızı önermem çünkü sizi sıkabilir.

Oyuna temizinden bir 7,0 veriyorum.
Eğer oyun daha kısa-kompakt olsaydı ve Assassin kavramının tam anlamıyla hakkı verilseydi 8’lik bir oyun olabilirdi.
Oyunu genel olarak ben de beğendim ki bence odessyden çok daha iyi yan görevlerden dolayı. Assassinlik geldi bu bile büyük artı. (bu sözü söyleyecek hale getirdin bizi Ubisoft)
atmosfer zaten çok güzel. oynun daha başında sayılırım ingilteredeyim ve şimdiden bir sürü bugla karşılaştım. Görevler yarım kalıyor gir çık yapmadıkça da düzelmiyor.
iyi gösterilmeyi ben de anlamadım ben bayağı kötü biriymişçesine barbarmışçasına oynuyorum.
gerçeği söylemek gerekirse mini yan görevlerde witcher 3 te çok sıkılmıştım hep aynıydı özellikle dlclerde. Valhallada şimdilik iyi gidiyor bence daha tekrarlayan bir yan göreve denk gelmedim. Zealost ve diğerlerini avlamaya başlamadık daha tabi, bunlar gene sıkıcı olur gibime geliyor.
Odyssey oynayan bunu rahat oynar tabi o kadar sıkıcı oyundan sonra valhalla bana çok güzel geldi.

@Historia Belki sen biliyorsundur. Genelde konsolların ilk partilerinde sıkıntı olabiliyor. Duyduğum kadarıyla dualsense erken bozuluyormuş. Konsolun kendisinde kronik bir sıkıntı duydun mu?

@Historia Belki sen biliyorsundur. Genelde konsolların ilk partilerinde sıkıntı olabiliyor. Duyduğum kadarıyla dualsense erken bozuluyormuş. Konsolun kendisinde kronik bir sıkıntı duydun mu?
Dualsense, Ps4'ün dualshock'undan çok daha sağlam bir cihaz ama maalesef genel olarak kolların bozulma durumu hiç belli olmuyor.
Sadece dualshock'dan çok daha sağlam olduklarını biliyorum.

Ps5 şu anlık sağlam performans sergiliyor. Üretim sırasında illaki birkaç tane hatalı cihaz çıkar bu normaldir.
Ps5 üretiminde iki farklı fan kullanılıyor. Yani her Ps5 cihazının fanı aynı değil. İki fanda iyi performans gösteriyor ama bir fan daha büyük olduğundan daha iyi performans sergiliyor. Maalesef hangi fanın çıkacağını biz seçemiyoruz.
Yazılım olarak da başta birkaç hata vardı ama güncellemelerle giderildi diye biliyorum.

Mesela bugün Ps5 için bir güncelleme daha çıktı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 11)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık