Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Oyun Dünyamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tamam da ben Tombe'nin yukarıda attığı monitörler hakkında konuştum. Yanyana getirirsen tabiiki de aradaki farkı anlarsın o nasıl bir şey :D , 75 hz ile 144 hz arasındaki farkı bile yanyana koyarsan ve bir tane tarayıcıyı sağa sola oynatırsan direkt olarak algılayabilirsin. Önemli olan hangisinin sana göre olduğudur. Ben de kendi kişisel düşüncemi söyledim.
Tam olarak öyle değil ama olsun. :D Bu arada hadi 400 olmasın ama 350'den aşağısını alacak olan daha da bu foruma girmesin. :artiz:

Maksimum görüntü kalitesi istiyorsanız karışım belli arkadaşlar. IPS panel+Hdr10 veya üstü+en az 2k çözünürlük, en az 120 hertz yenileme hızı+maksimum 2ms tepkime süresi

Denklem böyle. IPS paneller VA ve TN panellere göre daha pahalıdır ama renk gamutu diğerleriyle kıyaslanamayacak kadar fazladır. Çok daha canlı ve doğal renkler sunar. TN ise bildiğiniz pastel boya gibi donuk renklidir. VA ise ikisinin ortası...

Hdr10, hdr teknolojilerinden birisidir. Hdr400 dediği ise aslında parlaklıktır. 400 cd/m2 parlaklığa sahipmiş. Hdr10 destekli monitör ise 250 cd/m2 parlaklığa sahip. Yani Hdr10, içinde hdr400,600 gibi değerleri de barındırır.

Bu arada iki monitör de va panel. Özellikle mi seçtin?
Hımm yani HDR 400 HDR10'dan daha iyi mi oluyor?

VA panelle ilgili. Özellikle değil tercihim Ips veya VA. IPSler daha pahalı oluyor tabi. Bunları seçme sebebim 1B kodlu olanın amazonda indirimi var. Sonra normal kodlu olanla böyle bir fark gördüm. Mesela HDr10+ 1000 nits HDR 10 250 nits HDR 400 400 nits mi oluyor? Bu iki neredeyse aynı olan monitörün farkı ne onu çözmeye çalışıyorum. Ya da hdr 10+ da bir hdr 10 teknolojisi mi oluyor?

Sağdakinin kontrast oranı neymiş ya ilk defa öyle bir değer gördüm bir monitörde. O dediğin şeyler parlaklıkla alakalı yani tamamiyle sana bağlı. Ben mesela garanti sağdakinin parlaklığını kısardım.
Ama dediğim gibi kontrast oranı bir monitöre göre gerçekten fazla sağdakinin. Soldakini alırdım ben şahsen.
Anladım.

Ben Hdr10 plus kullanıyorum ve öneririm.
Hdr10, 10bit’e kadar renk derinliği veriyor.
Hdr10 olduğu zaman ekranına 1000 nit’den fazla bir seviye sunar.
Yani HDR10+ HDR400 den iyi HDR 10 ikisinden de kötü diyebilir miyiz?

Toparlayacak olursam diğer mesajlarınızı da okudum. 27 Ekran 2K 144-165Hz VA veya IPS monitör bakıyorum. Ben genelde hikayeli atmosferleri olan oyunları oynamayı seviyorum. Witcher Skyrim, Assasins creed gibi. Tabi online oyunlarda sırıtmasın yani. Ayrıca film dizi izlerken de o atmosferi versin. Böyle bir monitör arıyorum. Tavsiyeniz var mı? Marka olarak olur model olarak olur fark etmez.

@Tombe
Yok bro biraz karışık yazdığım için yanlış anlamışsın. :/ Hdr10 veya üstünü destekleyen(Hdr10+ mesela) ve en az 350 veya üzeri parlaklığa sahip bir monitör bakacaksın. Attığın ürünlerden gidersek, Hdr10 olanın parlaklığı daha az olsa dahi daha ileri teknolojidir. Hdr400'lü monitörden daha iyi görüntü sunacaktır yani.

Son paragrafına göre senin aradığın şey kesinlikle IPS panel. Diğerlerine bakma bile. Max bütçeni söylersen bakarız modellere.

Üye silindi 1004

Epic Games’in bedava dağıtacağı oyunlar

Oyunların toplam Steam fiyatı 2.225TL

Epic çıkarıp masaya vurmamış bildiğin masayı gömçürmüş.
Borderlands, Monster Hunter ve Andormeda hariç beni cezbeden bir şey olmadı. Gerisi mevcut. Bu indirimlerde alacak bir şey bulamadığım için bir yıllık EA aboneliği aldım. Doyasıya Sims 4 oynayacağım.

@Tombe
Yok bro biraz karışık yazdığım için yanlış anlamışsın. :/ Hdr10 veya üstünü destekleyen(Hdr10+ mesela) ve en az 350 veya üzeri parlaklığa sahip bir monitör bakacaksın. Attığın ürünlerden gidersek, Hdr10 olanın parlaklığı daha az olsa dahi daha ileri teknolojidir. Hdr400'lü monitörden daha iyi görüntü sunacaktır yani.

Son paragrafına göre senin aradığın şey kesinlikle IPS panel. Diğerlerine bakma bile. Max bütçeni söylersen bakarız modellere.
Şöyle açıkçası tam da bilemiyorum ama bu tarz şeylerde önceliğim içime sinmesi. Onunla beraber 4K olabilir gibi geliyor max. Ama tam istediğim bir şey olursa da gözü karartabilirim. Tabi birde indirim kovalıyorum.

Mesela bunu gördüm incelemesine baktım. Ekran görüntü özellikleri iyi kulllanılan malzeme orta seviyeymiş galiba.

Yani HDR10+ HDR400 den iyi HDR 10 ikisinden de kötü diyebilir miyiz?
Evet Hdr10+ ikisinden iyi ama HDR10 ile HDR400 hemen hemen aynıdır sadece HDR400 direkt olarak parlaklığa vurgu yapıyor.
Fiyat farkının sebebi ise HDR10 modelinde parlaklık çok düşük olması. Mesela HDR400 destekleyen hiçbir TV bulamazsın çünkü Tv için yetersiz bir güçtür.
Pc monitörleri için ise durum değişiyor çünkü daha küçük ve kompakt.

Senin seçtiğin ekranlardan HDR10 olanında biraz tezatlık var. HDR10 sunup sana sadece 250 parlaklık veriyor bu kesinlikle iyi değil.
O yüzden HDR400 olanı daha pahalı ve daha iyi. Mesela HDR10 'un parlaklığı ve kontrastı daha yüksek olsaymış ben HDR10 önerirdim çünkü HDR10 10bit, HDR400'de 8 bit destekliyor ama HDR10 250 nitle tam gücünü gösteremeyeceği için bu iki ekran arasında HDR400 olanı daha iyi bir tercih.

@Tombe
Bir ara benim de gözüme kestirdiğim bir monitördü o. MSI iyidir. Ek olarak bu da var.İkisinden birisini seçmek lazım.

4k'ya ise bulaşma derim. 4k çözünürlüğü besleyebilmek zor bir iş. Çok masraflı olur. En yüksek ekran kartları, işlemciler...
Anladığım kadarıyla 2K'nın top seviyeleri 4-5K'dan başlıyor. Özellikle IPS panel istiyorsak. Diğer husus da zaten 4K düşünmüyorum şu an. Bende Asus Rog Strix 1660 Tİ var. Bunu kardeşime verip kendime Asus Rog Strix 3060 Tİ düşünüyorum. Ona göre de monitör bakıyorum işte.

Şunu da ekleyeyim 1660Tİ 1080p RTX kapalı Ultra grafiklerde Cyberpunkta 50 Fps veriyor mis gibi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 10)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık