Güzel ve bilgileridirici yazı yazıp bana zaman ayırdığın için, ilk öncelikle Teşekkür ederim.Xbox pişmanlıktır.
Ps için o kadar exclusive oyun varken xbox alınmaz.
Xbox’u şöyle anlatayım.
Sony ve microsoft 2013 sonbaharda yeni konsollarını çıkardılar ps4 ve xbox one.
Ps4, xbox one’dan daha donanımlıydı ve Microsoft adeta bir şok yaşamıştı tabi xbox hayranları da bir hayli üzüldüler ve kandırılmış gibi hissettiler. Sonra microsoft ps4 ile kafa tutabilmek için hemen xbox one S çıkardı buna rağmen Ps4 daha donanımlı ve daha güçlüydü.
Teraflops üzerinden göstereyim.
PS4 1.84 teraflops
Xbox One 1.31 teraflops
Xbox One S 1.4 teraflops
Sonra 2016 yılında Sony kim ne çıkarıyormuş diye bakmadan Ps4 Pro çıkardı.
Tabi microsoft şok.
Gittiler 2017 sonunda hemen Xbox One X çıkardılar.
Ps4 Pro 4,2 Teraflops
Xbox One X 6 teraflops
Microsoft bir sene geç çıkarmasıyla doğal olarak biraz daha güçlü çıkardı ve utanmadan hehehe en güçlü konsol bizim diye hava attılar halbuki gittikçe daha fazla oyuncu kaybettiler çünkü xbox kullanıcıları habire konsol değiştirmek zorunda kaldı ve buna karşılık normal Ps4 kullanan birisi hiçbir zaman Pro’ya geçme zorunluluğu yaşamadı.
Microsoft Sony’den biraz daha güçlü konsol çıkarayım diye uğraşırken Sony kendi konsoluna tonlarca oyun çıkardı.
Microsoft hep Sony’ye yetişmeye çalışan taraf oldu ve hiçbir zaman başaramadı.
Ps4 110 milyon adet satarken Xbox sonradan daha iyi konsol çıkarmasına rağmen sadece 46 milyon satabildi.
Düşün Nintendo Switch 2017’de çıkmasına rağmen 52 milyon satarak xbox’u geçti.
Hele Sony’nin en güçlü yanı olan Exclusive oyunları varken Xbox almak bana göre para israfıdır çünkü hem kendini kısıtlıyorsun hem daha fazla para ödüyorsun.
Bununla birlikte aklımda bir kaç soru daha var.
- Ps5 kasım ayı çıktığı zaman Ps4 konsol fiyatları düşer mi? düşerse ne kadar düşebilir ilk 2 ay içerisinde?
- Playstation 4 exclusive oyunları, remastered ve remakeleri ile beraber kaç tane? Ps4 için çıkarılmayan (Xbox özel oyunları hariç),daha hangi oyunları bu platformda oynayamam.
- Ps4 klavye mouse destekliyor mu? çok saçma soru ama bu özellikle ilgili bir şey bulamadım.
Son düzenleme: