Bloodborne herşeyi yapsam, herşeyi toplasam bile 10 saatte bitirebildiğim bi oyun. Ama 600-700 saat oynadım
nioh olmasa 800-900 saat yapardım belki. Bunun en büyük sebebi sanırım her silahın kullanış tarzının çok farklı olmasıydı. O kadar fark var ki silah değiştirince sanki farklı oyuna geçmiş gibi hissettiğim için oyundan sıkılmadım hiç.
Soulsborne serisinin dövüş mekanikleri hayranların iddaa ettiği kadar derin, ayrıntılı değil. Hatta zor da değil. Ama çok tatmin edici.
Her kesim oynayabilsin diye 5 çeşit zorluk derecesi yapmakla uğraşmadıkları için oyun zor geliyor insanlara. Oyunun mekaniklerini düzgün öğrenmeden geçilemeyince herkes mekanikleri köküne kadar öğrendi ve tapmaya başladı. Diğer oyunlar gibi zorluk seçeneği olsa herkes R1 spamlayıp oyunu bitirerek rafa kaldırırdı. oyunun popülerliğinin en büyük sebebi bu oldu.
Dark souls'u örnek alıp oyuncuya zorluk seçme hakkı vermese olduğundan çok daha popüler olabilecek oyunlar var aslında piyasada. Mekaniklerini anlamadan düşük zorlukta oyunu bir tuşa basarak bitirip 7/10 skor veren çok site var internette. Bu adamlar aynısını dark souls'a yapamadı işte