Bir kaç yıl sonra diğer sürümlere de çıkar hocam, ekstra bir olayı yoksa bir oyuna göre konsol almak bana mantıklı gelmiyor.
mesela dün arkadaşla Nintendo switch 2 konuştuk, kendisi mario card sevdiği için aldığını söyledi.
half life konusunda piyasa neden bu kadar beklenti içerisinde onu da anlamış değilim. Hikaye anlamında iyi yerde bitmedi mi ?
Mesele diğer sürümlere çıkması değil, bir an önce oynamak. GTA 6 için de bu durum geçerli, maksimum bir sene sonra PC'ye gelecek, ama çoğu kişi konsol alacak oynamak için.
Half-Life serisi belli bir yaşa gelmiş benim gibi kişiler için mihenk taşı olan bir oyundur. Yani oyunun gönlümüzde özel bir yeri var. Oyun çıksın da, nasıl çıkarsa çıksın diye düşünüyor çoğu kişi. Mesela GTA 6 için yapay zeka olsun, aşırı gerçekçi grafikler olsun gibi bir sürü temenni varken, Half-Life için "çıksın yeter" deniliyor. Bunu Z Kuşağı oyuncular demez, çünkü onlara hitap edecek türden bir oyun değil. Benim Half-Life dışında beklediğim bir oyun yok. Red Dead Redemption 2 gibi bir oyunu bile 3-4 yıl önce almama rağmen daha yeni oynuyorum.
Hikayesi yarım kaldı, hem de çok kritik bir yerde bitti. Half-Life gibi para basan bir oyunun devamının gelmemiş olması garip görülüyor bence. Tutmuş bazı oyunlara bakıyoruz (Assassin's Creed, Far Cry, God of War vs.), çatır çatır oyun çıkarıyor adamlar, alıcısı da var bunların. Half-Life ise her türlü satacak olmasına rağmen 20 senedir devamı gelmemiş bir oyun. Yapan firmanın yapacak durumu da varken gelmedi bir de. Beklenti olmasını normal karşılıyorum.