Olabilir. Bazı oyunlarla gönül bağı da kurabiliyor insan. Aldığın keyif çok daha artıyor. Sende de o olmuştur belki.
Ama bir yerden sonra avlanmaktan ziyade mob kesiyormuşsun gibi olmuyor mu ? Senin dediğin mantığı Souls oyunlarında da bulabiliriz. Oyunda boss olarak kestiğin bir canavar ileride normal mob olarak gelebiliyor ve daha kısa sürüyor kesmen sen güçlendiğin için. Ben izlediğim ve oynadığım kısımda avlanıyormuş hissiyatı almadım hiç. Moblar hayvan gibi güçlü olduğu için yarım saat ıkına ıkına dövüşüyorsun gibi geldi kesmek için.
Soulslike'larda ya hasarın çok arttığından ya da düşmanın pattern'ı ezberledin diye hızlı kesersin. Yine aynı şekilde saldırıdan kaçıp ya düz vurursun ya da ash of war atarsın.
Monster hunter'dan gidersek rathalos denen kanatlı canavardan örnek vereyim:
Rakamlar net aklımda değil kafadan atacağım. Bu yaratık yerde yürürken bi bacağına 400 hasar verirsen yere düşüp 6-8 saniye kıvranmaya başlıyor.
Kafasına 600 vurursan 1 saniyelik sarsılma animasyonu var. Ancak havada uçarken o hasarı yerse yere düşüp 8 saniye falan yerde kıvranıyor.
Bu canavara karşı yaptığım şuydu. Önce bacağını kırıp düşürüyorum. Kıvranırken kafasına 500 vurup bırakıyorum. Kalkıp uçmasını bekliyorum. Havalandığı an kafasına bi 100 daha vurup 600'ü tamamlayarak hemen yere düşürtüyorum. Ondan sonra da biraz bacağına vurup ardından kuyruğuna veya kafasına nihai saldırımı atıyorum.
Bazı canavarlarda mesela kafaya 500 vurduğunda bi sarsılır. Tekrar 500 vurduğunda düşüp kıvranır. Bazıları kafa hasarıyla hiç düşmez veya rathalos gibi sadece uçarken düşer.
Souls oyunlarında düşmanın neresine ne kadar vurduğuna bu kadar dikkat etmezsin. Bana düz mob kesmek yerine canavar avlama hissi veren şey buydu. Tabi buna dikkat etmesen de sadece silahında ustalaşmak avları epey hızlandırır.
Elindeki silahın hareket şeması basit değil. Dövüşte belki 2-3 kere kullanabileceğin, denk getirmesi zor nihai saldırılar var. Bazılarını önceden hazırlaman da gerekebiliyor. Oyunda ustalaştıkça bunları çok daha sık kullanmaya başlıyorsun. O yüzden canavar çabuk ölüyor.
Souls'ta durum pek öyle degil. Evet 1 saniye yerine 2 saniyelik açık bulunca düz vurmak yerine ash of war atmayı akıl edebilirsin. Ancak monster hunter'daki silahların hareketleri ve düşmanın hareketleri daha farklı.
İlk başladığında anca düşman yerde yatıp 6-8 saniye kıvrandığı zaman kullanabildiğin kombolar ve saldırılar var. Bunları düşman ayakta dövüşürken kullanabilmek çok zor. Oyuna alıştıkça onu yapmaya başlıyorsun.
İlk başladığımda benim de çok sürdü ama world'e ilerde tekrar başladığımda baştaki canavarları 2-3 dk'da kesmiştim. Sadece sen güçlendin diye hızlı kesmeye başlamıyorsun.