Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Oyun Dünyamız

İşte başta sinir bozucu olsa da bir yerden sonra cidden avcı olup o canavarın her şeyini biliyorsun o da ayrı bir tatmin oluyordu. Tabi dediğim givi fazla kolaylasmayacak ve tatmin hissini baltalamayacaksa ben de okeyim.

Cb benim en sevdiğim silah ya. Dediğin gibi o takılma, yine testere modunda da vurduğunu çok güzel hissettiren hafif takılmalar elindeki silahın gücünü güzel hissettiren unsurlardı. Neyse bakalım çıksın da görelim. Ben tatile girip oynayana kadar zaten toparlarlar oyunu xshzbsvvs
İnariye MHW mi öğretiyon. Anlamaz ki o :ehe:

Nioh 2 vs Elden Ring karşılaştırması yapabilecek bir babayiğit var mı?
Nioh 2'yi 1500, elden ring'i de 500+ saat oynamışlığım var. Uzun uzun her şeyi yazmaya üşenirim yalnız. Özellikle Nioh 2'nin kombatına başlarsam makale yazarım.

Nelerinin karşılaştırılmasını istiyorsun? Soulslike desek de çok farklılar aslında.

Nioh 2'yi 1500, elden ring'i de 500+ saat oynamışlığım var. Uzun uzun her şeyi yazmaya üşenirim yalnız. Özellikle Nioh 2'nin kombatına başlarsam makale yazarım.

Nelerinin karşılaştırılmasını istiyorsun? Soulslike desek de çok farklılar aslında.
Oyun zorluğu + kombat mekaniğini soracaktım. 1500 saatlik deneyim süper, bir de buildini merak ettim.

Oyun zorluğu + kombat mekaniğini soracaktım. 1500 saatlik deneyim süper, bir de buildini merak ettim.
Edit:

Özetle:

Bu oyun skill'lerini kullanmaya alıştıkça güç fantezisine dönüşür. Ama başlarda boss yenmek ER'ye göre daha zordur. Ya saydığım o kadar şeyi öğrenirsin ya da 4-5 dk boss etrafında dönüp birkaç kere vurup geri çekilirsin. Er'de iyi bi ash of war seçip L2 spamlasan yetiyor genellikle. Sadece saldırı gelince kaçıp açık bulunca L2'ye basacaksın.

Son düzenleme:
Her buildi oynadım sayılır. Endgame buildleri için ayrıntıları hatırlamam zor ama baştan başlayacaksan ilk 1-2 harita için tüyolar veririm.

Zorluk hakkında konuşmak zor ikisinde de. Elden ring'de int builde easy mode derler. Ama ben str build yapınca da boss'lar ölene kadar kitlendi.

Neyle başlarsan başla iyi build yaptığında ER daha limgrave'deyken bile easy mode oluyor. Can arttır, silahı güçlendir yeter. Dodge yapmayıp sadece saldırı spamlasan çoğu bossu kesiyorsun.

Nioh'u da kolaylaştırabilirsin. Ama build'den çok mekaniklere hakim olmanı istiyor başlarda. Başlarda çoğu kişinin uğraşmayacağı şeyler aslında çok güçlü.

Bunun ayarsız buildleri ng+'da var. İlk oynayışta da olur ama uğraştığına değmez çünkü 5-6 level sonra üstündekileri daha üst level zırhla değiştiriyorsun. Loot kasman değil demircide zaman harcaman gerekir. O da can sıkıyor. Ona zaman harcayacağına oyunu oyna. Tecrübe daha çok fayda sağlar.

Oyunda ilerledikçe özellikler açılacak sürekli. Mekanikler fazla olduğundan makale okuyacağına video daha iyi olur.

Ben sana oyunun ikinci bossunu nasıl hızlıca kestiğimi kendi oynanış videodamdan göstereyim ve adım adım mekanikleri anlatayım. En iyisi o olur ablamda işe yaramıştı. Yazının bi kısmını da kopyala yapıştır alıyorum kontrol ederim sonra (video uzun değil dövüş 1 dk):

Girmeden önce silaha koyduğum şey:

Bu purity elementi ve büyüyle yaptım bunu.
Oyunda büyü ve ninjutsu kapasiten var. Belli sayıda şeyler hazırlıyorsun 2 tane silaha element koyma, 3 tane ateş topu atma, 1 tane buff gibi seçiyorsun.

Shrine'larda dinlenince iyileşme itemi gibi bunlar da doluyor. Yani tükenen, biriktirmen gereken bişey değil ER gibi. Bunları buildinin parçası gibi düşün. Her iyi buildin kullandığı büyüler illa oluyor büyücü olmasalar da.

Benim purity koyma sebebim bu elementi bulaştırınca rakibin %50 fazla KI hasarı alması. KI bu oyunda stamina gibi. Birazdan bahsederim.
-------
Duruşlar:

Oyunda 3 duruşun var. Alt, orta üst. Hepsinde farklı saldırı komboları, skill'ler ve dodge sistemi var. Bi silahta aynı anda 15-16 skill falan oluyor. Her duruşta ps5 kontrolleriyle L1+kare, L1+üçgen falan düşün.
Bu 15-16 skill mana falan kullanmaz. Sürekli dolan KI barını yani staminanı yerler sıradan saldırı gibi. Önemli olan ne zaman kullanacağını bilmek. ER'deki ash of war'lar kadar güçlü değiller.

Ben burda boss'a başta alt duruşla girdim. Çünkü elementi bulaştırmak için çok hızlı vurmak istedim. Hemen de doldu.

Dolduktan sonra direk üst duruşa geçiyorum. Ağır vuruyorum ki boss'un KI barı daha çok gitsin. Orda balyozumla 2 kere vurduktan sonra bacağım balyoza dönüşüyor o da soul core diye bişey.
------
Soul core:

Can ve KI barımın altında mor bi bar var. Buna anima deniyor. Mana gibi bişey. Düşmanlara vurdukça, saldırı bloklayınca falan dolar. Bu kaynağı kullanarak soul core adında çok güçlü skill'ler atıyorsun.

Bunlar yokai canavarlardan düşüyor. Hepsinin bi skill'i var. Ben bacağı balyoz olan ippo datara kullandım. Çünkü hem hızlı hem de öküz gibi KI hasarı veriyor.

Bu soul core'ların en büyük olayı animasyon iptal etmesi. Yani senin karakterin ağır bi balyozun indirdiğinde normalde geri kaldırması 1-2 saniye sürüyor diyelim. Sen balyozla vurduğun an soul core'u kullan o bekleme süresini sallamıyor. Ne zaman basarsan bas karakter direk kullanıyor soul core'u. Saldırı ortasında bas saldırıyı bırakıp soul core atar.

Bu ippon soul core'u bi de her düşmanı sarsar. Bazı soul core'lar böyle. Normalde KI barı doluyken bosslar sarsılmaz ama ippon sarsıyor. Endgame'de buna dayalı buildler var hep sarsan soul core'larla bossu ölene kadar kitliyorsun.
------
Boss KI barı:

Yokai bossların KI barı mor. İnsan gibi hızlı dolmaz. Sen vurdukça düşer. Farkedersen ben ilk soul core'dan sonra 1 kere daha vurunca mor bar bitiyor. Artık KI'si sıfır.

Bu haldeyken yokai'ler ne kadar hafif vurursan vur sarsılır. Belli bi süre sonra geri doldururlar KI'lerini. Ama sen bunlara vururken Max KI barlarını da düşürüyorsun. Yarıya düşürdüysen KI'leri anca yarıya dolacak.
Beyaz bi çizgi var ben vurdukça hareket ediyor. O işte max ki barı. Soul core'lar daha mor bar bitmeden bile onu epey indiriyor. Balyozla da üst duruşta ağır vurmaya devam edince max ki barı da sıfıra düştü. O yüzden boss yere düşüyor ve senin kritik vuruşunu bekliyor. Sekiro gibi.
------
Grapple ve yokai shift:

Normalde yokai'ler öyle yere çökünce gidersin bıçak sokarsın. Ben canavara dönüştüm sebebi şu:

Oyunda yokai shift adında canavara dönüşme mekaniği zaten var. Ama yere çökmüş yokainin yanında dönüşürsen karakter otomatik olarak "yokai shift grapple" saldırısı atıyorsun. Bu senin o formdayken attığın grapple saldırısı.

Bu forma bu şekilde girersen silahın güçleniyor. Bi de bu formun soul core mekaniği farklı. Anima barın (soul core manası) doluyken girsen de boş oluyor. Sen yokai shift halinde düşmanı döve döve açıyorsun soul core'larını. Ondan sonra nerdeyse spamlayacak hale geliyorsun sürekli doluyorlar.

Ben grapple'la girince soul core'lar zaten doldu. Bu yüzden de dikkat edersen boss ordan sonra karşılık veremiyor. Yokai shift'in ağır saldırısı, 2 farklı soul core. Bunlar sürekli boss'u sarsıp tekrar çöktürüyor. Bu yüzden de çabuk ölüyor.
----

Oyun ilk 3 bossta bi kolaylık veriyor sana. Bu boss'un arenasında direkler var. Bi tanesini ben yokai shift halimdeyken kırdım. Direğin üstünde su dolu bişey var o bossun kafasına düştü. Ordan çok ki hasarı ve su elementi yedi.

Ilk boss'ta senin yokai shift'ini dolduran taş var. Boss'a onu kırdır bedavaya gir o forma. Üçüncü bossun arenası da normalde zehir dolu. Bölümde heykeller kırıp zehri temizliyorsun. O şekilde boss kolay zaten.
-----
Son olarak ki pulse:

Bu aslında en temel olay ama ablama yazmamışım. Oyuna başladığında bahsettiğimdendir. Nereye koyacağımı bilemedim şimdi sona ekliyorum.

Sen saldırdıkça giden stamina gibi KI barın var. Saldırın bitince bi kısmı beyaz doluyor KI barının orda. Sen ne zaman ki pulse tuşuna basarsan o zamana kadar dolan beyaz kısmı geri alıyorsun.

Bunu 2 şekilde kullanabilirsin:

1: Olduğu kadar dolmasını bekle. Ki barın bu şekilde nerdeyse hiç bitmez. İlerde harcadığından fazla KI alacak hale geliyorsun.

2:KI pulse sadece KI doldurmak için yok. Buna bastığında karakter o anki animasyonu iptal ediyor. Yani bi kombo biter bitmez ki pulse'a basarsan hemen ikinci komboya başlarsın. Hiç KI doldurmayıp acele hasar vermek istediğinde yapabilirsin.

Ben o boss'un max KI barını bitirmeye çalışırken bunu yapıyorum mesela. Azcık KI dolduğunu gördüğüm an beklemeden KI pulse'a basıp tekrar vurmaya başladım. Boss KI doldurmadan indirmek istedim çünkü.

Muhtemelen böyle uzun beklememişsindir. Zamanın oldukça okursun.
Ekstra olarak şunu da atayım. Başta şu maymuna takılacaksın ikinci haritadayken nerdeyse tek atıyordum ben (5-6 saat sonra):

Elit yokailerin hemen hemen hepsinde sarı boynuzlar var. Bunlar zayıf nokta. Kırdığında ki barlarının %80'i falan gidiyor. Gerisini tekmeyle hallediyorsun. Büyükler diye korkma.
Bu oyun skill'lerini kullanmaya alıştıkça güç fantezisine dönüşür. Ama başlarda boss yenmek ER'ye göre daha zordur. Ya saydığım o kadar şeyi öğrenirsin ya da 4-5 dk boss etrafında dönüp birkaç kere vurup geri çekilirsin. Er'de iyi bi ash of war seçip L2 spamlasan yetiyor genellikle.
Öncelikle zamanını aldığım için özür dilerim. Baştaki mesajım yanlış yönlendirici olmuş. Sen 1500 saat nioh 2 oynamışlığım var deyince ben bir sevindirik oldum buildini merak ettim. Aslında genel olarak merak ettiğim Nioh 2'ye göre Elden Ring'in nasıl olduğuydu. Nioh 2'de benim de 1100 saatim var oyuna hakimim.
Yazından anladığım kadarıyla Nioh 2'de build baya bir kolaylık sağlarken ER'de bu durum yok? Nioh 2'nin başlangıcı zorluyken eşyalar sayesinde ER'den daha kolay bir oyuna dönüşüyor diyebilir miyiz?

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 6)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık