Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Orta Dünya Genel Başlığı

İçerik aynıysa sorun yok, kırpılma yoktur bu kitapta umarım? Hadi 3 in 1yapalım ama her kitaptan 2 bölüm keselim kafasına girmişlermidir?
Yok yok. :D Olur mu öyle şey.
Sadece, iki kule ile birlikte verilen harita tek cilt versiyonda renkli haliyle var, bir iki şey daha var, haritalar, bilgiler vs.

Ooo o zaman çok iyi hemen temin edeyim . Sağolasin
Seriyi aralıksız her fırsatta okudum. Tek ciltlik versiyonda böyle bişi mümkün olmazdı. Kitabı taşımak külfetli iş. Sen kendine göre değerlendirip al tabi. Ayrıca eksik yok dediği gibi arkadaşın, sadece bir iki bonus. Yayın evi farklı diye kalmış aklımda bir de.

Seriyi aralıksız her fırsatta okudum. Tek ciltlik versiyonda böyle bişi mümkün olmazdı. Kitabı taşımak külfetli iş. Sen kendine göre değerlendirip al tabi. Ayrıca eksik yok dediği gibi arkadaşın, sadece bir iki bonus. Yayın evi farklı diye kalmış aklımda bir de.
Aklında yanlış kalmasın, üçleme kitap da tek cilt versiyon da Metis Yayıncılık çıkışlı.

Ciltlenmiş şeyleri kendimi daha yakın görüyorum. Kitap zaten üçleme başı belli sonu belli abartılı bir uzunluğu yok benim için en iyisi böyle okumak.

Yurtdışında Hobbitle birlikte 4 kitabın birleştirilmişi var diyorlar ama bulamadım.
O tarz kitaplar yıllar sonra bizim ülkeye gelir. Daha, Orta Dünya Tarihi serisi bile yeni yeni çıkıyor ki çıkarılan Kayıp Hikayeler'in çevirisi de beş para etmez. :/

Orta dünya ile ilgili kitapları hangi sırayla okumalıyım? Forumlara baktım herkes farklı bir şey söylemiş. Fikirlerinizi söylerseniz sevinirim.
NOT: Yüzük üçlüsünü okudum.

Orta dünya ile ilgili kitapları hangi sırayla okumalıyım? Forumlara baktım herkes farklı bir şey söylemiş. Fikirlerinizi söylerseniz sevinirim.
Hobbit, Hurin'in Çocukları, Silmarillion, Bitmemiş Öyküler şeklinde okuyabilirsin.

Yada kronolojik olarak

Silmarillion, Hurin'in Çocukları, Hobbit ve Bitmemiş Öyküler şeklinde oku. Tercih senin.

Bana kitaplardaki Legolas'ın fiziki özelliklerini biri anlatabilir mi? Sanırım kahve saçlı kahve gözlüymüş, siyah saçlı siyah gözlüde diyorlar. Biçim falan mı değiştiriyor, Tolkien yazarken mi trollemiş yoksa bunlar yalan bilgiler mi?
Legolas'ın saç rengi kesin olarak söylenmiyor kitapta ama babası Thranduil'in sarışın olduğu söyleniyor, o yüzden Legolas'ın da sarışın olduğunu varsayabiliriz, göz renklerine pek değinilmiyor ama genelde gri gözlü oluyor elfler bazıları mavi oluyor, hatırladığım kadarıyla sadece bir elf için gözü "koyu" renkli denmişti ama siyah yada başka bir renk mi kastedilmiş yoksa mavi yada grinin koyu bir tonu mu bilemem,

Hobbit
Yüzüklerin Efendisi

Silmarillon
Hurin'in Çocukları
Bitmemiş Öyküler

Teşekkürler: Xcrowley ve Straw-hat
Hobbit elimde şimdi var ama diğerleri yok. İlk onu okuyayım o zaman. Kitapların fiyatları neye göre çok farklı o konuda bir fikriniz var mı? Nerdeyse yarı yarı fark var? Kalite bu kadar önemli mi?

Entrasan . Ben oldum olası Legolas a tipi üzerinden yükledikllerinden vardır bir bildikleri diyordum. Peki göz rengi belirtilmiş mi? Bir diğer merak ettiklerimde Gimli ve Aragorn un saçı - gözü ne renkti?
Aragorn - gri göz, siyah saç,
Legolas - gri göz, saç belli değil,
Gimli - mavi göz, kahverengi saç,

Aragorn ve Legolas'ı hatırlıyorum ama Gimli'ye wiki'den baktım..

Teşekkürler: Xcrowley ve Straw-hat
Hobbit elimde şimdi var ama diğerleri yok. İlk onu okuyayım o zaman. Kitapların fiyatları neye göre çok farklı o konuda bir fikriniz var mı? Nerdeyse yarı yarı fark var? Kalite bu kadar önemli mi?
Yanlış kitaplara bakıyor olmalısın, aralarında çok fark yoktur kitapların. Mağazada 30 lira, nette 25 lira gibi bir fark olur olsa olsa.

silmarillion kitabına dün başladım oldukça sürekleyici 250. sayfaya geldim fakat olaylarda karşıma çıkan o kadar çok karakter ve yer varki bazen şaşırıyorum o yüzden sizce hepsini teker teker ezberledikten sonramı okumaya devam edeyim yani unutmak istemiyorum hiç bir karakteri sizce ne yapmalıyım?

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık