Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Orta Dünya Genel Başlığı

Onu biliyorum öldürüldükten sonra yüzük ondan ayrılıyor ama yüzük sahibine geri dönmeye de çalışıyor.O ara gücünü tekrar kazanmaya çalışırken Mordor'da öyle sadece etrafı mı gözetliyordu.Yani niye itaat ediyorlar gücü düşmüş ölmüş birine,hala önemli bir yeteneği yada gücü olması lazım o formundayken.
Sauron ölümlü bir varlık değil, o formdayken bile emrindekilerden daha güçlü zaten. Ama problem şu ki, zamanında gücünün büyük bölümünü yüzüğe aktardığı ve yüzüğü de kaybettiği için normale göre çok güçsüz. Bu yüzden Galadriel, Elrond, Saruman, Gandalf gibi bilge ve güçlü kişilerden çekiniyor.

Vücut mevzusuna da takılma, istediği zaman vücut ve şekil değiştirebilen birisi o. Filmde kulenin tepesindeki göz gibi tasvir etmişler ama kitapta böyle birşeyden bahsedilmiyor, kulesinin tepesinde oturup sürekli etrafı gözetleyerek uygun fırsatlar beklediği söyleniyor.

Mordor'da bekleme mevzu bir üst mesajda anlatılmış zaten, ona ek olarak doğu ve güney topraklarında da etkisini arttırarak kendine yandaş ve adam toplamaya devam ediyor ve büyük savaşa onları da getiriyor (fil sürücüleri, korsanlar vs)..

Soruyorum:
Ancalagon mu, Sauron mu?
Hemen açıklama getiriyim, kim daha fazla yıktı yaktı.
Çünkü ancalagon, yani
Ve saouron, yani...

Şimdi Ancalagon çok üst düzey bir ejderha.Morgothun en güçlü eseri deniliyor çoğunluk yerde.Zaten o kadar güçleniyor ve hikayenin seyrinden çıkıyor k, bu arkadaş; Tolkien ''Deus Ex Machina'' kullanmak zorunda kalıyor.Sanırım Yüzük Savaşları zamanında Ancalagon hayatta olsa bütün ortadünyayı kasıp kavururdu.

ShishiSonsonn

yardımcı olabilecek var ise özel mesaj ile veya burdan cevap yazabilir.Lotr serilerinde her zaman film çıktıktan sonra kitabını alır okurdum ilk 3 seriyi sanırım 2-3 kez okudum son hobbit filminden öncede hobbit kitabını okudum şimdi zamanım var ve devam etmek istiyorum nette araştırdım hangi sırayla okunacaklarını ama herkez farklı birşey demiş kimileri konu ağır olduğu için farklı bi sistem kimileride orjinal sırasıyla oku demiş genel olarak okuduğumu unutmam ve konusu ağır olan kitapları daha çok severim şimdi ben sırasıyla LOTR serisinin hangi kitaplarıyla devam etmeliyim şimdiden teşekkürler

yardımcı olabilecek var ise özel mesaj ile veya burdan cevap yazabilir.Lotr serilerinde her zaman film çıktıktan sonra kitabını alır okurdum ilk 3 seriyi sanırım 2-3 kez okudum son hobbit filminden öncede hobbit kitabını okudum şimdi zamanım var ve devam etmek istiyorum nette araştırdım hangi sırayla okunacaklarını ama herkez farklı birşey demiş kimileri konu ağır olduğu için farklı bi sistem kimileride orjinal sırasıyla oku demiş genel olarak okuduğumu unutmam ve konusu ağır olan kitapları daha çok severim şimdi ben sırasıyla LOTR serisinin hangi kitaplarıyla devam etmeliyim şimdiden teşekkürler
Ben Şöyle yaptım
1 - Silmarillion
2 - Hurinin Çocukları
3 - Hobbit
4 - Bitmemiş Öyküler

Yüzüklerin efendisi 3'lemesini okumamakta ısrarcıyım filmi beğendiğim için.

Sanirim silmarillonu okuman gerek. Ortadunyanin tarihini genel olarak anlatiyor. Destansi bir anlatima sahip.

Zaten Lotr serisini ve Hobbit'i okumuşsun, eksik kitaplarla beraber kronolojik olarak oku.

Sırasıyla;
- Silmarillion
- Hurin'in Çocukları
- Hobbit
- Lotr
- Bitmemiş Öyküler

Ayrıca Tolkien'in hayal dünyası için, Tehlikeli Diyardan Öyküler ve Roverandom kitaplarını okumanı da tavsiye ederim. Tolkien serisini tamamlamış olursun böylece.

Bence takip edilmesi gereken sıra;

Hobbit
Yüzüklerin Efendisi (ki sen zaten bu ikiliyi okumuşsun)

Silmarillion
Hurin'in Çocukları
Bitmemiş Öyküler ..

Bence takip edilmesi gereken sıra;

Hobbit
Yüzüklerin Efendisi (ki sen zaten bu ikiliyi okumuşsun)

Silmarillion
Hurin'in Çocukları
Bitmemiş Öyküler ..
+1

Şu forumda Orta Dünya ile en alakalı kişi olarak söylüyorum ki bu eserlerden gerçekten tat almak isteyen kesinlikle bu sıraya uysun.

+1

Şu forumda Orta Dünya ile en alakalı kişi olarak söylüyorum ki bu eserlerden gerçekten tat almak isteyen kesinlikle bu sıraya uysun.
Kronolojik olarak tekrar okuyacam. Senin sırana uymayıp bir de İngilizce okuyacam hepsini. En baştan İngilizce okumamı engellememiş olaydın iyiydi. :S

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 9)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık