Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Orta Dünya Genel Başlığı

Kitap sıralaması nasıl? Bilen var mı? Her sitede farklı bir şey yazıyor. Silmarillion'dan mı başlayayım, Hobbit'den mi?
Bu soruyu kaç milyonuncu kez yanıtlıyorum acaba. :/

Kronolojik olarak: Silmarillion, Hurin'in Çocukları, Hobbit, Yüzük Kardeşliği, İki Kule, Kralın Dönüşü.
Yan kitaplar: Bitmemiş öyküler, Orta Dünya Tarihi serisi (12 cilt)

Tavsiye: Eğer ağır edebi eserler okumaya alışkınsan, hafızan kuvvetliyse ve karmaşık ilişkiler ağıyla mitolojileri seviyorsan; kronolojik olarak oku. Yok ben daha hafiften başlarım diyorsan, önce Hobbit'i, ardından Yüzük üçlemesini, en son Silmarillion ve yan kitapları oku.
Ben, önce Hobbit'i ardından Yüzük üçlemesini, en son da Silmarillion ve yan kitapları okumuştum. Ve şunu söyleyebilirim ki, Silmarillion'u okurken inanılmaz bir merak, heyecan ve keyifle okudum. Bitince dayanamadım bir daha okudum, o kadar hoşuma gitmişti. Hobbit ve Yüzük üçlemesini okuyunca, geçmişe yapılan tonla atfı görüp meraka kapılıyorsun, o olayları da bir an önce öğrenmek için heyecanlanıyorsun. Sonra okuduğun Silmarillion sana müthiş bir tat veriyor.
Tabi benim Silmarillion'dan aşırı zevk almamda, abimin önceden bana masal anlatır gibi Silmarillion hikayelerini anlatmasının da çok büyük etkisi oldu. Hobbit ve Yüzük üçlemesi, aynı etkiyi daha da arttırdı.
Yani sana tavsiyem, önce Hobbit ile başla, Yüzük üçlemesiyle devam et ve Silmarillion'u sona sakla.

Bugün de Üstadın doğum günüymüş, kutlu olsun. Toprağı bol olsun, huzur içinde yatsın.

Üstadın kendi sesinden, Yüzük hükmü. Pek şahane söylüyor.

[YOUTUBE]g3_2D_ErL_I[/YOUTUBE]

Lordianq, bazen girer konuya neler konuşmuşuz, neler anlatılmış diye bir göz atarım ben de. Hayranı olduğun hikayeyi başkasından duymak gerçekten şahane bir his veriyor. Abim Silmarillion'dan hikayeler anlatırken nasıl heyecanla dinlediğimi anlatamam.
2010 yazında sık sık kuzenlerle oturup bir LotR maratonu yapar, sonra da Tolkien eserlerinden hikayeler okuyup yorumlar muhabbet ederdik çay eşliğinde. Cidden, dedelerinden masal dinleyen küçük çocuklar gibi hissederdim. Good old days :/

Kitap sıralaması nasıl? Bilen var mı? Her sitede farklı bir şey yazıyor. Silmarillion'dan mı başlayayım, Hobbit'den mi?
ch3rl0b11n'e katılıyorum, sıfırdan başlamak için en uygun sıra; hobbit, yüzüklerin efendisi, silmarillion, hurin'in çocukları, bitmemiş öyküler

(orta dünya tarihi serisinin sadece 2-3 tanesi türkçeye çevrilmiş ve bildiğim kadarıyla onlarda eski ciltler olduğu için ancak sahaflarda falan bulunabiliyor)

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık