ben anlamıyorum hetero bireyler yürüyüş yapmıyorken isyan çıkarmıyorken homoların ne haddine anlamı mı çıkıyor yada herhangi bir topluluğun çıkıp yürüyüş yapması yanlış mı, düşünsene birini seviyorsun en temel hakkın ama toplum reaksiyon göstermesin ki Türkiye şartlarında o reaksiyonların nasıl olacağının sınırı yok, nasıl kadın bir bireyin, erkek seviyorum diyebilmesi bireyin özgürlüğü kapsamındaysa aynı kadının ben kadın seviyorum diyebilmesi de aynı derecede sosyal bir hak o zaman neden bu kadar temel bir şeyi bile belirtmekten geri dursunlar burada sıkıntılı taraf lgbt bireyler mi yoksa buna saygısızca reaksiyon veren kitle mi? heterolar için de aynı durum geçerli kimin ne hakkı var en temel özgürlüklerine laf atmaya, karışmaya onlar da toplanıp yürüyüş yapabilirler başka ne yolu var zaten olabilecek en demokratik yollardan, Türkiye şartlarında da lgbt bireyi olmak zordur çünkü çocuğunun cinsel yönelimleri sebebiyle onları reddecek tonla aileden tut bu insanların okul, üniversite veya herhangi bir kamu kurumunda uğrayacağı tacize kadar bu yüzden bu durumu normalleştirmek istiyorlar türkiye şartlarında haklılar da nasıl hetero bir birey iş bulabiliyorsa, hizmet görebiliyorsa veya 'ibne' olarak çağırılmıyorsa onların da bu düzeyde hakkı var şimdi toplum bu kadar yobaz ve saldırgan iken bu bireylerin yürüyüş yapmasındaki yanlış ne meydanlarda, kafelerde oturup aşk yaşamaları ne kadar normal ve hakları ise yürüyüş yapmak da aynı düzeyde hakları