Luffy'nin sıradaki dövüşü Kaido ile değil de bir amiralle olursa zaten o amirali yenecektir. Dövüşün içine girmeden önceki seviyesini değerlendiriyorum ben. Yani Kaido'nun karşısına çıktığında en başta bir amiralin Kaido'nun karşısında olacağından daha geride görünecek ve daha underdog konumunda olacaktır diye düşünüyorum. Daha geriden gelip Rayleigh'in sözleriyle context kazanan dövüş içi gelişimle önüne geçecektir.
Moria için tam da o yüzden Oda baştan kurduğu bazı dengeleri bozmak istemiyor dedim zaten. Dövüşün ne kadar yakın geçtiğiyle ilgili tüm yorumlardan kaçındı işte, ben Oda'nın bu denge bozmama çabasından yana yapıyorum değerlendirmemi. Yoksa her tarafa çekilebilir elbette. Crocodile da ne seviyede gitti de hayata küstü bu da muamma, çok geniş bir spektrumda herhangi bir seviyede denilebilir, buna bakılarak bir değerlendirme yapmak mümkün değil ki. Öte yandan bunun haricinde karakterin gücüyle ilgili bir ton başka şey gösterildi seride, sen burada kendi anlatını oluşturmak için ayıklama yapıyorsun biraz.
CP-0 lideri amirallerle dövüşebilecek kadar güçlü olmalı mı tartışılır ama Lucci'nin CP-0 lideri çıkma ihtimali epey yüksek görünüyor dediğin gibi. CP-0 lideri olan kişi de muhakkak güçlüdür. Benim yorumum burada biraz daha temenni diyebilirim, Lucci komutan seviyesi çıkarsa pek çok şey darmaduman olur çünkü. Potansiyeli çok büyük gösterilen en kötü jenerasyonun farklı üyeleri bu 2 yılda kendilerine farklı yollar çizmişken ve hiçbiri Luffy WCI Arc'ta o adımı atana kadar komutan indirememişken (Snack hariç) Lucci'nin başta Luffy olmak üzere bunların hepsinden hızlı gelişmesi çok ama çok saçma geliyor.
Katakuri dövüşünün okumasını bahsettiğin şekilde yapmak aklıma bile gelmedi ne yalan söyleyeyim. Bu getirdiğin yorum da kafama yatmış değil ama belki bir ara dövüşü tekrar okurum, teşekkürler.