Seni böyle gaza getirdiğime sevindim, keyifle inceledim listeyi. Benimkinden epey farklı olmuş, pek çok yerde katılmadım.
Flashback'lerde Roger'ın Whitebeard ile kapışması gibi sahneler heyecanlandırsa da karakterlerin prime'larında oldukları seviyeler benim kişisel olarak çok ilgimi çekmiyor, yaşıyorlarsa mevcut haldeki ölmüşlerse de son bulundukları seviyeleri değerlendirmekten keyif alıyorum. Bu nedenle daha önce Ryuma'yı kafamda hiç diğer karakterlerle bir arada tartmamışım onu fark ettim, eğer karakteri seride göreceksek daha önce hiç görmediğimiz seviyelerde olması iyi coştururdu sanki. Oda Wano Arc'ın tüm bu kalabalıklığı içinde kafasında bir Ryuma flashback'i kurduysa okurları bu şekilde heyecanlandırmak isteyecektir diye düşünüyorum.
Luffy'nin seviyesi şu noktada kafa karıştırıcı biraz, ben henüz bir amirali yenebilecek güçte olmadığını düşünüyorum ama öte yandan sıradaki dövüşünde daha da büyük bir adım atacak çok büyük ihtimalle.
Doflamingo, Moria, Crocodile ve Lucci araya çok absürt bir şekilde sıkışmış gibi duruyor. Oda baştan kurduğu bazı dengeleri çok bozmak istemediğinden Kaido-Moria gibi karşılaşmaları üstünkörü bir şekilde geçiştirmeye çalışıyor ve fazla yorum eklemiyor. O yüzden o olay her tarafa çekilebilir elbette ama ben yazarın kendisinin de kafasında Kaido ile Moria'yı aynı resme koyamadığını düşündüğüm için ortada yakın bir dövüş olmadığı görüşündeyim. Zaten bunlar muhtemelen Moria, Shichibukai'ye dahil olmadan önce gerçekleşiyor ve karakterin dondurulan ödülü yalnızca 320 milyon. Crocodile için Whitebeard'la ciddi bir dövüş iması zaten hiçbir zaman geçmemişti. Lucci'nin mevcut seviyesi için belirlenebilecek üst sınır da Luffy'nin timeskip dönüşü versiyonu, Luffy'ye yenilen bir karakterin ondan daha hızlı gelişmesi asla mantıklı değil. Tüm bu karakterlerin Katakuri'nin hemen ardından ve pek çok komutanın üstünde sıralanması hiç kafama yatmadı kısacası.. Luffy, Doflamingo'yu yendikten sonra Katakuri karşısında yalnızca çok ufak bir seviye yükselmek için debelenmedi sonuçta. Öyle devasa bir power-up aldı ki Oda bu power-up meselesini seri içinde bir bağlama ve sisteme oturtmak zorunda hissetti, bunu da Rayleigh'in ağzından aktardı:
Bunların haricinde en çok dikkatimi çeken Inuarashi ve Nekomamushi'nin yerleri oldu. Oden flashback'inde adamlık konusunda çok kötü göründüler kabul, ama aradan geçen 20 yılın da etkisiyle bu ikili günümüzde birer canavar. Bunun için kısaca Bege karşısında X. Drake'i veya Sanji'yi görse şöyle bir tepki vereceğini zannetmiyorum diyeyim: