Ana problem seriyi hızlandırma kararı almasıydı. (Ona kim verdiyse bu fikri) Hızlandırayım derken olayları atlamaya; kısa geçmeye başladı. 149 değil 249 hatta 349 bölüm kadar sürse ancak olayları iyi bir şekilde işlese yan hikayeler ile gizemleri açıklasa "bu ne ya çok uzun oldu" demez, keyifle izlerdim. (Tabi daha bu arcı tamamen izlemedim
)
Öte yandan hikaye örgüsü ister istemez bir ada, bir kötü; önce zorluk çekilecek ve sonra kahramanımız galip gelecek şeklinde süregeliyor. Olması gereken zaten bu
Yani elbet sonunda Hasır Şapkaların kazanması lazım. Ama acaba bir zaman atlaması benzeri bir serüven daha eklenebilir miydi? Hiç değilse Kek Adası sürecinde tayfa ikiye bölünmüştü. Burada Luff odaklı kalmak yerine ara ara diğer ekibin Wano'ya ulaşma yolculuklarında yaşadıklarını; hatta bu sırada olası zorluklar çekip, güçlü rakiplerle karşılaşıp yeni yetenekler kazandıklarını görsek bence güzel olurdu. (Ah Oda sensei ah!)
Tüm bunların yanında ben hikayeyi güncel takip etmiyorum. One Piece hayatımda 10 yıldan beri var ve ben sadece iki defa güncele geldim. İlk güncelim seriye başlamam ile birlikte seriyi hızla hortumlamam sonucu gelmişti. Diğeri ise Kek adasındaydı. İki güncel deneyimim de benim için büyük bir boşluk hissi uyandırmış; yeni gelen bölüm ardından hele ki bölüm tatmin edici değilse içimdeki OP sevdası baltalanır olmuştu. Bunun önlemini alarak arkadan gelmenin bölüm biriktirmenin daha mantıklı olacağını düşündüm. Şuan Wano'ya yeni geçtim. Zor olsa da istikrarlı bir şekilde OP dozumu alarak ilerlemek benim seri hakkında olumsuz düşünceler üretmemi engelliyor. Hatta serinin en kötü bi' 10 yıl daha sürmesini dahi istememe sebep oluyor.
Ama sonuç olarak seri hızlı ilerliyor ve bu da Oda'ya pahalıya patlayacak gibi duruyor...