Sabaody'den sonra yavaşça azaldı. Tayfa eğitim görmek için ayrıldığında da, tamamen bitti. Klişelere alışkınımdır, ama bu biraz fazla geldi. Ayrıca seride sürekli bir şeyler son anda gerçekleşiyor. Yani durmayan bir tesadüfler silsilesi var. Aklıma gelenleri yazayım:
- Loguetown'a Dragon'un gelmesi (Hala alakasını kurabilmiş değilim)
- Law'un Marineford'a gelip Luffy'yi kurtarması (Serinin en büyük saçmalığıdır bu. Law yola çıktığında, daha Ace kurtarılmamıştı bile. Ne hikmetse kaçacak yer olmadığında, hop birden Law ortaya çıkıyor)
- Yine savaşta Hancock ve Marco son anda araya girmesi
- Dressrosa'da Kyros'un ve Rebecca'nın kafa uçacakken son anda Luffy kurtarması
- Jora tam adamları iyileştirecekken, Leo son anda yetişip bunu engellemesi
- Zo'da Mink kabilesi ölecekken bizimkiler adaya gelip adamları kurtarması. Tesadüfe bak, adaya atılan kimyasal silahı yapan adam da bizimkilerin yanında.
Örnekler çoğaltılabilir. Çok seri okudum ve çevirdim, onlarda da böyle son anda gerçekleşen olaylar oldu. Fakat onlar en azından mantıklı bir temele oturtulmuş şeylerdi. Bu seride tesadüfler, sadece bizimkilere göre gerçekleşiyor. Zo'ya gaz silahı atılması ile Caesar'ın tayfanın yanında olması, Going Merry'nin kullanılamayacak hale gelmesi, tayfanın Water 7'da olması. Yani gidilen yerlerde sürekli bizimkilere göre bir olay yaşanıyor. Bu sıktı artık.