-Karakter çizimleri başlamam'da ya da devam etmemde bir etkisi olmadı hatta geç başlamamda ya da beğenmekte zorlanmamda etkisi oldu diyebilirim.
Bununla birlikte seriye devam ettikçe Karakter çizimlerine alıştım (kadın karakter dışında) ve Oda'nın hayal gücüne'de hayran kaldım.
-Akıl almaz dövüşler- ya da -Villianlar/Kötü Adamlar- neredeyse hiç umurumda değil diyebilirim
One Piece Dünyası, Kahramanlar, Komedisi, Ana konusu bunlar devam etmemde ve zevk almamda çok önemli etkenler olsa da. -En önemlileri- Arkadaşlık Duygusu, her arc aynı tonlarda olsa bile etkisini hiç kaybettirmeyen dramı, yıllara yayılmış ve hiç birleşmeyecekmiş gibi gelen gizem parçacıkları,tayfanın hedeflerine ulaşıp ulaşmayacakları merakı ve bu hedefleri kendi hedefiymiş gibi onların hedeflerine ulaştığını görme arzusu yaratması, kendi arkadaşının geçmişine üzülür gibi karakterlerinin hayatını derinden hissettirmesi flashbacklere üzülmeni sağlaması, bir çok şeyi gözümüzün önüne sermesine ve yazılan onca teoriye rağmen aslı gerçekleşmeden neredeyse kimsenin bu göz önünde olanları görememesi, falan sanırım bunlardır beni bu kadar çeken.