İyi de bak biz Roger'ın hakkında bilgiye sahibiz. Yani Luffy'i 2.Korsanlar Kralı olarak bilirken Roger'ı da ilk Korsanlar Kralı olarak tüm ağırlığıyla ve gücüyle bileceğiz. Ki Roger Garp'tan ve WB'den daha önde olduğu halde onunla birlikte efsaneleşmiş isimler de var.@Alpamis
En güçlü derken fiziksel olarak mı veya haki olarak mı? En güçlü fikir adamı mesela Dragon. Oda zaten en güçlü olarak WB demiş daha biz ne diyelim. Roger ölünce aldığı veya almadığı belli değil. Kaido şimdi nereye koyacağız? Bu çağda yaşamayan tek kişi Ryuuma ve benim ki fantezi zaten ispatım yok. Lakabından başka bir de devrinin en iyi kılıç ustasını tekledi ve ejderha kesti.
Hasan sen bana deki Luffy, Roger'ı geçecek mi? Evet dersen Roger dan güçlü biri vakti zamanında neden yaşamış olmasın derim.
Inanir misin 5 senedir tv acip izlemem icimde var kardes yazmadan duramiyorum@lanzadoruveride uzun zamandır bu kadar gülmemiştim eline sağlık Çok fazla Aşk-ı Memnu izlemişsin gibi
En iyisi değil orayı düzelttim, ama en iyi kılıç ustaları arasında sayılıyor. İşte güç çeşitli şekillerde dağılıyor. Misal WB kadar yarayı kim alabilir, belkide en dayanıklı adam. 100k canı var adamın. İşte Roger zamanında WB ve Garp varmış ama Ryuuma zamanında kimse yok. Bu adam dünyayı dolaşmış illaki birileri vs atmıştır, sadece kılıç ustaları ile kapıştığını düşünmüyorum. Ha desen ki insanlar yarış içinde bulundukça güçleniyorlar dersen, şimdiki korsanların Wb falan dinlememesi lazımdı.İyi de bak biz Roger'ın hakkında bilgiye sahibiz. Yani Luffy'i 2.Korsanlar Kralı olarak bilirken Roger'ı da ilk Korsanlar Kralı olarak tüm ağırlığıyla ve gücüyle bileceğiz. Ki Roger Garp'tan ve WB'den daha önde olduğu halde onunla birlikte efsaneleşmiş isimler de var.
Biz Roger dedik mi bunun Garp'ı da , WB'si de geliyor. Biz Luffy diyince bunu Teach'i de gelecek.
Ryuuma'nın tek attığı adamı devrinin en iyi ikinci kılıç ustası olarak görüyorsanız o devir benim için bitmiştir zaten. Bir yerlere gelebilen çoğu kişi kendini irade olarak kanıtlamış kimseler. İradeden yoksun o adamı ben kabul edemem malesef k.b.
One sword manRyuuma'nın tek attığı adamı devrinin en iyi ikinci kılıç ustası olarak görüyorsanız o devir benim için bitmiştir zaten.
Daha çok dövüşecek sebepleri olması ile alakalı diyelim.En iyisi değil orayı düzelttim, ama en iyi kılıç ustaları arasında sayılıyor. İşte güç çeşitli şekillerde dağılıyor. Misal WB kadar yarayı kim alabilir, belkide en dayanıklı adam. 100k canı var adamın. İşte Roger zamanında WB ve Garp varmış ama Ryuuma zamanında kimse yok. Bu adam dünyayı dolaşmış illaki birileri vs atmıştır, sadece kılıç ustaları ile kapıştığını düşünmüyorum. Ha desen ki insanlar yarış içinde bulundukça güçleniyorlar dersen, şimdiki korsanların Wb falan dinlememesi lazımdı.
Tarih hiç bir zaman ikincileri yazmaz demişler. Roger bir çağı başlatıp, döneminin en iyisi olduğu için hiç bir zaman unutulmayacaktır bence ama bir yere kadar, haklısın. Ama beyazsakal çok çabuk unutulacaktır. Ben ileride roger'ın da unutulacağını düşünüyorum, sebebi de luffy kesinlikle. Hiç kimsenin yapamadığını başarıp sadece korsanlar kralı olmayacak, tüm dünyayı değiştirecek adam kendisi. Yani yüzyıllar sonra roger, wb falan hatırlanmayacak, luffy hatırlanacak. Tabi bu olay korsanlar için böyle. Diğer tarafta da ryuma gibi bir adam yüzyıllar geçtikten sonra bile hala bir şekilde hatırlanıyorsa bu adam az buz bir şey değildir. Kesin o en güçlüdür gibi bir iddiam yok ama roger'ın da en güçlü olduğunu kesin bir şekilde iddia edemeyiz. Burda herkesin kendince fikirleri var ve herkes de kendince haklı.Cidden öyle.
Ryuuma'nın kaç yıl önce yaşadığını bilmiyoruz. Beyazsakal eğer o çocukların tekerlemesine girmişse, bin yıl sonra bile çokça hatırlanır. Hadi Beyazsakal sadece gücüyle o tekerlemelere girdi. Roger çağ başlattı, tüm dünyayı kaosa sürükledi ve o kaos 25 yıldır devam ediyor. Bu adam binlerce yıl sonra bile çol çocuk tarafından hatırlanır.
Hatırlanmayı kıstas sayarsan bunlar daha önde oluyor.
Kral lakabı da bir kıstas değil maalesef. Rayleigh de Kral lakabı taşıyor, bir şeyin kralı da değil, kara kral. Bu onu Roger'dan üstün mü yapar sence?
Zamanında büyük adammış, nam salmış diye, dönemi ve döneminde yaşayanlar hakkında hiçbir şey bilmediğimiz adamı en güçlü ilan etmeniz pek bir mantığa sığmıyor. Ben öyle hissediyorum dersin anlarım, ama bu göreceli şeyleri öne sürüp aha bu adam en güçlü diyemezsin.