Ben izolasyon başına sayıda Harden'ın rekorları alt üst ettiğini herkesin bildiğini farz edip bu meselede direkt son hükmümü söylemiştim. Anlaşılan pek kimsenin bundan haberi yok. Hep aynı hatayı yaptığım için iletişim kurmakta iyi değilim
Sadece bir maçta iyi performans göstermesine kanıp birisini daha iyi ilan edecek kadar sığ değilim tabi ki ama böyle düşünüleceğim aklıma gelmedi tabi.
Şimdi en baştan başlayalım. İzolasyon oyunları eğer verimli bir şey olsaydı her takım bunun üzerinden hücum ederdi. Çünkü burası Nba ve herkesin en az bir yıldızı var. Ama verimli bir şey değil. En müthiş bir süperstar bile izolasyon üzerinden çok yüzdeli sayı getirmez takımına. Hele bir de onun üzerine yüklendikçe ortalamaları daha da düşer.
Gelelim Houston'a, Mike D'Antoni gibi birisi kimliğiyle bütünleşmiş hızlı hücum felsefesinden bu mağara adamı oyununa niye döndü hiç sormadınız mı? Evet, izolasyon oyununun takımı için daha verimli olduğunu gördüğü için ün yaptığı, bütünleştiği oyunu terk etti. Normalde verimsiz olan izolasyon oyunu evet. Bunun da tek bir sebebi var: Harden. Maç başına izolasyon hücumu kullanma sayısında en yakın rakibinden iki kat fazla ama bulduğu sayı ortalaması da aynı şekilde iki kat fazla
Yani ilk başta dediğim ezberleri komple bozuyor. İzolasyon oyununu verimli oynamasını geçtim, çok fazla oynamasına rağmen bunu yapıyor. Yani verimi de düşmüyor. Dribling yeteneği çok iyi, dribling üzerinden şutu çok iyi, step-back konusunda ligin gelmiş geçmiş en iyisi. Şutunu geçelim, e içeri penetrede de en iyilerden birisi. Faul almayı bu kadar iyi bilen başka oyuncu yok, almasa da sayı buluyor hatta onu geçtim çok iyi de bir pasör hep doğru pası da veriyor. Yani adamın eksiği yok resmen hepsinde inanılmaz iyi.
Bütün bu bahsettiğim şeyler bireysel meseleler, ben de zaten bu adamın Curry ve Durant gibi ligdeki en iyi oyunculardan ikisinden
bireysel olarak daha iyi olduğu artık aşikar dedim. Ben Harden'ı da onu izlemeyi de hiç sevmem
Lebron'u izlemekten bile çok daha fazla zevk alırım. Harden'ı geçtim Houston'dan gerçekten nefret ederim inanılmaz itici ve çirkef bir takım. Ama yiğidi öldürsem de hakkını veririm. Harden bireysel anlamda ligdeki en iyi ofansif silahtır. Ve gelmiş geçmiş de en iyilerden birisidir.
Edit: Tam da Amerikan Mutfak'ta Harden konuşulmuş
Videoyu izleyip buraya döşemedim peşinen söyleyeyim. Ama benzer şeyler söylemiştir sonuçta aşikar bi mesele.