Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

NBA

Kim şampiyon olur

• Kullanılan toplam oy
    21
Jordan vs Kobelere de bakmıştım uzun uzun. Hey gidi günler.

Bu arada topun el yaktığı zamanlarda Kobeden daha iyi oyuncu görmedim hiç. Herif zor anlarda yüzdesini iki katına çıkarırdı resmen.
Kobe özleyen kişilere ufak bi de video bırakalım.
Hemen izleyeyim. Gerçi hep izliyorum. Arada bir doj Kobe iyi geliyor :D

Yok artık yav :D Final serilerini izlemeyen adamların edeceği laflar bunlar.Kobenij savunması sadece maçın %0000,1 inde iyidir o da çene dışarı çıkınca.El bile kaldırmazdı bir aralar savunmada.Sürekli hücüm düşünen yapıda birisi idi Kobe.35 attığı sezon takımına P-O yaptıramaması da bu yüzden.Savunma olarak bu ikisini karşılaştırmak Lebrona hakarettir.Lebronun savunmasi Kidd ile Jordan ile Payton ile karşılaştırılacak düzeyde bir savunmadir.Son seneden bahsetmiyorum tabi genel anlamda bahsediyorum.
8 defa Yılın En İyi Savunma Beşi'ne seçilmiş bir adam için çok ağır ithamlar bunlar. Ayrıca yanlışın var, Kobe 35 sayı ortalamayla oynadığı sezonda Playoff yaptı. 7. sırada bitirdik Batı'yı :) Evet o sezon savunması kariyerinin kalanına kıyasla daha arka plandaydı fakat bunun sebebi takımın skor yükünü neredeyse tek başına çekmek zorunda kalmasıydı. Takımda kendisinden sonra en çok skor üreten Lamar Odom'un o seneki ortalaması maç başına 14 sayı :/

8 defa Yılın En İyi Savunma Beşi'ne seçilmiş bir adam için çok ağır ithamlar bunlar. Ayrıca yanlışın var, Kobe 35 sayı ortalamayla oynadığı sezonda Playoff yaptı. 7. sırada bitirdik Batı'yı :) Evet o sezon savunması kariyerinin kalanına kıyasla daha arka plandaydı fakat bunun sebebi takımın skor yükünü neredeyse tek başına çekmek zorunda kalmasıydı. Takımda kendisinden sonra en çok skor üreten Lamar Odom'un o seneki ortalaması maç başına 14 sayı :/
Bir sonraki sezondu herhalde p-o yapamaması bir önceki de olabilir.Hatta ikiside idi muhtemelen.

Savunma takımı seçimleri nba in zaten kanayan yarası.Jason Kidd gibi Mj ve Payton ile beraber tarihin en iyi kısa savunmacısı olan adam 4 kez girebilmiş bu listeye sen düşün.Belki Kiddi bilmezsin ama Tony Allen örneği de mevcut.3 kez mi ne seçildi bu listeye.Savunma beşleri seçimleri genelde her sene skandal kararlar ile seçiliyor o yüzden all-nba team deki gibi bir ince eleyip sık dokuma durumu yok bu seçimlerde.En iyi savunma takımının pozisyon başına en az sayı yiyen takım olması gibi saçma bir durum yani.2015 de Memphis açık ara en iyi savunma takımı iken Gsw nin ödülü kapmasi gibi yani :D

Velhasıl kelam.Demek istediğim Kobe için savunma hiç bir zaman Skor kadar öncelikli olmadı.Buradan dem vurup Kobeyi gömmek gibi bir amacım yok ama iyi savunmacı deyince ve bir savunma aşığı olarak buna tepki vermem gerektiği algısı oluştu bende.Tabi dediğim gibi zaman zaman üst düzey savunma yapmışlığı var ama bunlar genelde ya bir oyuncu ile maçta takışıp kafayı takar veya çok çok önemli anlarda yapar bu savunmayı.

Kidd ismi geçmişken şunu da iliştireyim.Kidd Dallasta iken 35 yaşında Kobe-Durant ve Lebronu savunmuş bir adam.Varsın sen düşün all-defensive saçmalığını :D

@Julius Nova

Geçen yazmadın Cavs az kalsın alıyordu maçı :D

2004 detroit belki sert savunma ile durabilirdi karşılarında ama diğer takımların durdurması zor bulls un bile rodman olmadan zorlanacağını düşünüyorum, baya dengeler değişti bu cap salary bug'u sayesinde gerçekten fazlaca güçlendiler^^
O takımlardan herhangi biri yerdi bu Gswyi.Sas serisinde gördük tempoyu yönetebilen takıma karşı bir cacık yapamaz Gsw.
Birde demeden edemiycem.2001 Shaqlı Lakers olaydı sanırım Shaq Chambirlain-2 olabilirdi.55 sayı-25ribaund-15 blokluk sezon ortalaması varmış adamın.Shaq da böyle birşey yapardı.Çok kısa la adamlar:flaugh: Napcaklar ki Shaqa karşı :hhh:

O takımlardan herhangi biri yerdi bu Gswyi.Sas serisinde gördük tempoyu yönetebilen takıma karşı bir cacık yapamaz Gsw.
Birde demeden edemiycem.2001 Shaqlı Lakers olaydı sanırım Shaq Chambirlain-2 olabilirdi.55 sayı-25ribaund-15 blokluk sezon ortalaması varmış adamın.Shaq da böyle birşey yapardı.Çok kısa la adamlar:flaugh: Napcaklar ki Shaqa karşı :hhh:
Shaq 10 yıl önce geldiği için şanslıyız çünkü tarihin en dominant performanslarından birisini izleyememiş olacaktık. Shaq veya onun gibi bi uzun bu hızlı oyunu domine edemezler.

Pek değişen oyunu anlamamışınız bence, Detroit ile GSW kıyaslamaları falan.. Hamilton'ın açıklamalarını okurken resmen güldüm, switch'lerde de sorun yaşamazdık demiş bi de şaka gibi. Rasheed Wallace üzerinden pick & roll ve onun üzerinde kaldığı kısa(mesela Curry) bire bir oynayıp sayı alır(En basit hücum şekli). GS modern basketbolu en ince şekilde oynuyor beğenseniz de beğenmeseniz de ve bu oyun şu an gelmiş geçmiş en iyisi. Geçmişle kıyaslamanın da anlamı yok. Büyük İskender ordusuyla Hitler'i yenerdi gibi bir şey bu arada çağ farkı var.

Büyük ihtimalle hücumda durdurmak kolay olmazdı Shaq ve ekürisini. Fakat o uzunların sağlam defans yapabileceğini zannetmiyorum. GSW değil hatta Rocketsin bile şansı olabilir o uzunlu sisteme.
Adamlar cidden çok hareketli,değişik bir oyun dönüyor.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 6)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık