Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

NBA

Kim şampiyon olur

• Kullanılan toplam oy
    21
Ben her zaman genel düşünceden ayrı düşünüp birşeyler ortaya koyanların taraftarıyımdır.Zamanında Detroit,Sas hayvani defanslar yaparken steve Nashli Phoenix'i tutardım.Çünkü herkes kolay olanı yapıor.Belli bir kalıp var zamanın herkes o çerçeveden bakıyor.O efsane savunmalar arasında oynamaya çalışıyo Phoenix.Hiç bir zaman Sas'ı batı finalinde geçemeselerde izleyen herkesi büyülüyordu adamlar.Eğer o takım şu anki ligde olsa GSW hikaye,hava cıvaydı.Leonard oyundayken varlık gösteremediler.39 yaşındaki durduramadıkları Ginobili o zamanlar gençti.Parker gençti.Duncan vardı.robert Horyler,Bruce Bowenlar.... Yani demem o ki bu yılki dandik nba liginde adam akıllı defans yapan Sas taraftarıyım.Savunma yapan yok la ligde böyle nba mi olur.Bu yıl bir sürü rekor kırılmış.Kırılır tabi lan ben çıksam 1.75 boyumla 15 sayı ortalamasıyla oynarım.Herkes bomboş şut çekiyo.
Tek bir isteğim var.Seneye inşallah birileri Detroit gibi bir takım çıkarır.Ondan sonra bakalım modern basketbol dedikleri zırvalık nereye kadar sürücek.

Spurs çok iyi savunma yaptı. Kawhi olsaydı GSW hayatta alamazdı o maçı. Yani GSW'nin kötü atışlarını ben Spurs'ün savunması ile bağdaşlaştırdım.

Ben her zaman genel düşünceden ayrı düşünüp birşeyler ortaya koyanların taraftarıyımdır.Zamanında Detroit,Sas hayvani defanslar yaparken steve Nashli Phoenix'i tutardım.Çünkü herkes kolay olanı yapıor.Belli bir kalıp var zamanın herkes o çerçeveden bakıyor.O efsane savunmalar arasında oynamaya çalışıyo Phoenix.Hiç bir zaman Sas'ı batı finalinde geçemeselerde izleyen herkesi büyülüyordu adamlar.Eğer o takım şu anki ligde olsa GSW hikaye,hava cıvaydı.Leonard oyundayken varlık gösteremediler.39 yaşındaki durduramadıkları Ginobili o zamanlar gençti.Parker gençti.Duncan vardı.robert Horyler,Bruce Bowenlar.... Yani demem o ki bu yılki dandik nba liginde adam akıllı defans yapan Sas taraftarıyım.Savunma yapan yok la ligde böyle nba mi olur.Bu yıl bir sürü rekor kırılmış.Kırılır tabi lan ben çıksam 1.75 boyumla 15 sayı ortalamasıyla oynarım.Herkes bomboş şut çekiyo.
Tek bir isteğim var.Seneye inşallah birileri Detroit gibi bir takım çıkarır.Ondan sonra bakalım modern basketbol dedikleri zırvalık nereye kadar sürücek.
Katılmıyorum bu Golden State'in farkı savunmasının da çok iyi olması, sadece hücumla o zamanki Phoenix gibi olurlardı anca zaten. Modern basketbolu yanlış anlamışın savunmayı boşlamak değil, savunma oturmadan hızlı hücum etmek ve diğer taraftan da rakibe bu fırsatı vermeyip hızlı geri koşup savunmada eşleşmek. "Pace & Space" dedikleri kabaca budur. Oyun hızlandı sadece savunmaların rafa kalkması söz konusu bile değil.

Katılmıyorum bu Golden State'in farkı savunmasının da çok iyi olması, sadece hücumla o zamanki Phoenix gibi olurlardı anca zaten. Modern basketbolu yanlış anlamışın savunmayı boşlamak değil, savunma oturmadan hızlı hücum etmek ve diğer taraftan da rakibe bu fırsatı vermeyip hızlı geri koşup savunmada eşleşmek. "Pace & Space" dedikleri kabaca budur. Oyun hızlandı sadece savunmaların rafa kalkması söz konusu bile değil.
Savunma metası düşük top kullanma sayısı ve yüksek fundemental temelinde oturtulmuş.Modern basketbol dediğimiz şey ise temelde senin dediğin gibi ama o kadar basit değil.Temelde merkeze savunmayı değil, hücumu almak olarak özetlenebilir aslında. Ana kurguyu “rakibi durdurmak” değil, “rakibi aşmak” üzerine kurmak yani.
Mike Dantonie eski Phoenix koçu şu anki Harden'nın koçu,adam maç başına 50 üçlük denemenizi istiyorum diyor.Açık ara nbade en çok hücumu düşünen takım.En hızlı hücum eden takım aynı zamanda.Gsw bu kadar hızlı oynamıyor.Çünkü ihtiyacı yok.KD-Cury-Klay-Green gibi yıldızları var.Bu takımın savunması iyi diyorsun da dün gece saydığım bu yıldızlar sezonun en az sayı yiyen takımı karşısında ilk yarı sayı atamadılar.Üstüne 25 sayı fark yediler.
Diyorum hep GSw nin tek farkı birçok opsiyona,saf skorere sahip olması.Biri dursa öteki atıyor.Buda diğer hücum takımlarından birkaç adam öne itiyor onları.Benim düşüncem millet sıkıldı bile bu modern basketboldan.Yavaş yavaş savunma takımları kuruluyor.Jason Kid Milwakide güzel bir oluşum kurdu.O genç kadroyu elinde tutarsa ilerde çok sağlam bir savunma takımı görcez.
Birde şöyle 2004 nba finalinde Shaq-Kobe-Malone lu Lakers takımını 3. maçta 68 sayıda tutan Detroit gibi bir takım gelse acaba Gsw neler yapabilir?

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 7)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık