Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Naruto

Bunu biliyorum 52.bölümde Kishi yazarlığı devraldı dendi bunu kanıtlayan bi şey yok, yazar olarak önceden kishinin ismi geçiyordu şimdi sadece danışman olarak geçiyor zorla getirildiği belli kurgu/tutarlılık olarak canon saymak imkansız zaten resmi olarak da kılıf bence.
Geçen yıl Kişimoto hikayeyi yazanın İkemoto olduğunu ifade etti. Resmi olarak kendisi sadece danışman konumunda.
Bunu yeni duydum ne kadar danışmanlık yaptığı da tartışılır.

Bunu biliyorum 52.bölümde Kishi yazarlığı devraldı dendi bunu kanıtlayan bi şey yok, yazar olarak önceden kishinin ismi geçiyordu şimdi sadece danışman olarak geçiyor zorla getirildiği belli kurgu/tutarlılık olarak canon saymak imkansız zaten resmi olarak da kılıf bence.

Bunu yeni duydum ne kadar danışmanlık yaptığı da tartışılır.
Okuyucu çekmek için yapılan bir hamle olduğu aşikar ama Kishi'nin de buna itiraz etmediği durumda bu iş canondur. Evren retcon yemiştir denir geçilir ki öyle görünüyor.

Az önce youtubetaki bir videoda gördüm.Jiraiya en fazla a ve s sınıf görev yapan ninjaymış ve bu görevlerden çok iyi para kazanılıyormuş.Aynı zamanda kitap satışlarından da fazla para kazandığı için serideki en zengin adamlardan biriymiş.Bunlar canon bilgi mi ? Seride Jiraiya'nın zenginliğine bir vurgu hatırlamıyorum.Eğer doğruysa harbiden az ibne değil bu adam.

Sen git yeni doğmuş oğlunla 10 dk zaman geçiremeden köy için hayatını feda et.Sana en yakın olan isimlerden biri onca gücüne rağmen oğlunu travmalarla dolu bir çocuklukla baş başa bıraksın.Nagato az bile yapmış buna.

Seride Jiraiya'nın zenginliğine bir vurgu hatırlamıyorum.Eğer doğruysa harbiden az ibne değil bu adam.
Naruto, Jiraiya'nın hesap cüzdanını görüp çok zengin olduğunu görünce kızıyordu, madem bu kadar zenginsin benim cüzdandan ne istedin gibi.

Hatta sanırım "bu kadar para ile 2 dağ alırsın" gibi bir şey diyor. Yani evet Jiraiya serideki en zengin çarlardan olabilir.

Sen git yeni doğmuş oğlunla 10 dk zaman geçiremeden köy için hayatını feda et.Sana en yakın olan isimlerden biri onca gücüne rağmen oğlunu travmalarla dolu bir çocuklukla baş başa bıraksın.Nagato az bile yapmış buna.
Ya millet şu edebiyatı bırakın artık. Gerçekten bayatladı ve gerçekten sandığınızdan daha tabansız. Yani Naruto çocukluğu üzerinden Jiraiya, Hiruzen, Kakashi karakterlerini dövmenin hiç bir anlamı yok.

1.si Jinchuuriki isen ötekileştirmeyi yaşıyorsun.

Yagura adam kage idi bunu yaşadı. Gaara, Kage'nin oğluydu yaşadı. Killer Bee eski kagenin manevi oğlu, sonrakinin manevi kardeşi idi gene bunu yaşadı. Bu bildiğin jinc olmanın sözleşmesinde var gibi bir şey. Bunu bir anlamak lazım.

2.si Her uzun soluklu seri gibi Naruto'da uzun soluklu düşünülmedi. Nitekim, Kishi bu evreni ilk tasarladığında Minato'nun düşmanları vardı, ninja alemi daha karanlık ve mistikti, o yüzden soyadı saklandı ve büyük ihtimalle Jiraiya ile Kakashi bu kadar "aileden" biri gibi değillerdi.

3.sü Bu Jiraiya , Kakashi, Hiruzen'e özgü değil. Kishi kafa yapısını değiştirdikten sonra Choji ve Shikamaru eskiden beridir Naruto ile arkadaşlarmış ve babaları Naruto'yu onaylıyormuş gibi yansıtıldı ancak seri başında Naruto'nun ninja akademisinden mezun edilmesine karşı çıkan ninja grubu içinde Choji'nin babası Choza var. Ino'nun babası var vs. Sonra bunlar hep can ciğer kuzu sarması oldular.

Belli ki anlatıda değişiklikler oldu.

4.sü Jiraiya bir gözünü Oroc ve onun organizasyonu, bir diğer gözünü de Akatsuki üzerinde tutan bir yandan da Kehanet için gezip duran Uydu kagelik yapan bir adam, çocuk bakıcılığı yapacak falan değil.

5.si Naruto'nun bir evi olması, bu evin masrafları ve beslenme için vs para vermemesi, Naruto evreni için bayağı lüks bundan 40-50 yıl önce Köyler sistemi başlamadan önce, çocuklar eli kunai tutan yaşa gelince savaşa götürülüyor.

Hashirama'nın henüz 5-6 yaşlarındaki kardeşine 5 Uchiha 5 v 1 atıyorlar ve bu normal. Naruto dünyası böyle bir dünya... Neji'nin, Gaara'nın, Sasuke'nin yaşadıkları vs ortada.

O yüzden tüm köy bir araya gelip neden Naruto'yu şımartmadı neden öpüp koklamadı falan biraz gerçek dışı şeyler kaldı ki dediğim gibi yazarın aklındaki senaryoyu farklı yöne çektiği çok belli. Zira biz ne Minato'nun bir düşmanını gördük ne de bir kan davası güdüldüğünü vs. 2 salıncakta sallanıp, bir bozuk süt içti diye aşırı bir duyar kasılıyor sanki diğer çocuklar çok matah bir hayat yaşadılar :D

@Hakili Yumruk yanlış anlama senin özelinde söylemiyorum genel olarak son dönem çok popülerleşen "Naruto'yu sahipsiz koydular" goygoyunun geneline söylediğim bir şey bu.

Bayatladı bu ya. Obito'nun, Itachi'nin, Gaara'nın babasının günahlarının affedildiği evrende Hİruzen, Jiraiya, Kakashi mi kaldı :D :D Kaldı ki Naruto ninja olduysa, güçlendiyse, ölmeyip bir kahramana döndüyse %70 sebebi bu 3 kişi. O yüzden bu artık çok bayatladı benim açımdan.

Nagato az bile yapmış buna.
Hah burada da kendinizle çelişiyorsunuz. Jiraiya, Nagato'ya tam da Naruto'ya yapmasını istediğiniz şeyi yaptı. Adam savaşın ortasında işi gücü, savaşı bıraktı bu üç velet ile 2-3 yıl getirip bunları kendi ayaklarının üzerine dikti sonra savaşa devam etti ve Jiraiya'nın dönüşü ile Sanninler savaşı bitirdiler.

E şimdi noldu ? Başına gelen ilk felakette tüm öğretisini, felsefesini, karakterini sattı Nagato ve Tobi'nin oyuncağı oldu :D

Son düzenleme:
1.si Jinchuuriki isen ötekileştirmeyi yaşıyorsun.

Yagura adam kage idi bunu yaşadı. Gaara, Kage'nin oğluydu yaşadı. Killer Bee eski kagenin manevi oğlu, sonrakinin manevi kardeşi idi gene bunu yaşadı. Bu bildiğin jinc olmanın sözleşmesinde var gibi bir şey. Bunu bir anlamak lazım.
Tamam da bu dediğinin benim dediğimle ne alakası var ki ? Köy ötekileştiriyor diye bu isimlerde mi ötekileştirmek zorunda ? Ya da zaten Naruto'nun başına gelecekleri bildikleri için daha çok yanında durabilirlerdi.

2.si Her uzun soluklu seri gibi Naruto'da uzun soluklu düşünülmedi. Nitekim, Kishi bu evreni ilk tasarladığında Minato'nun düşmanları vardı, ninja alemi daha karanlık ve mistikti, o yüzden soyadı saklandı ve büyük ihtimalle Jiraiya ile Kakashi bu kadar "aileden" biri gibi değillerdi.

3.sü Bu Jiraiya , Kakashi, Hiruzen'e özgü değil. Kishi kafa yapısını değiştirdikten sonra Choji ve Shikamaru eskiden beridir Naruto ile arkadaşlarmış ve babaları Naruto'yu onaylıyormuş gibi yansıtıldı ancak seri başında Naruto'nun ninja akademisinden mezun edilmesine karşı çıkan ninja grubu içinde Choji'nin babası Choza var. Ino'nun babası var vs. Sonra bunlar hep can ciğer kuzu sarması oldular.

Belli ki anlatıda değişiklikler oldu.
Tamam orası öyle zaten de bu mantıkla birçok şeyi tartışmamamız lazım.Kishi'ye sorsak o da Jiraiya'yı adamın dibi olarak tanıtır belki ama seride gördüğümüz kadarıyla Naruto'yu bir kere bile ziyaret etmemiş adam var ortada.Buna ister seri sonradan uzadı de ister mangaka karakteri değiştirmek istedi de sonuçta karakterin üstünde bi leke var.

4.sü Jiraiya bir gözünü Oroc ve onun organizasyonu, bir diğer gözünü de Akatsuki üzerinde tutan bir yandan da Kehanet için gezip duran Uydu kagelik yapan bir adam, çocuk bakıcılığı yapacak falan değil.
Gözü nasıl Oroc'un üstündeyse adam içinden geçti köyün.

Hashirama'nın henüz 5-6 yaşlarındaki kardeşine 5 Uchiha 5 v 1 atıyorlar ve bu normal. Naruto dünyası böyle bir dünya... Neji'nin, Gaara'nın, Sasuke'nin yaşadıkları vs ortada.
undefined
Bunun aynı şey olmadığını sende biliyorsun bence.Aynı evrende olmalarına rağmen Naruto ve Hashi'nin yaşadığı dünya arasında bile uçurum var.Naruto Hashi'ye kıyasla daha bi masal dünyasında büyüdü.Her ne kadar hala kanlı ve köy sisteminin sorunları olsa da Hashi'nin yaşadığı zamana oranla çok daha güvenli.

yüzden tüm köy bir araya gelip neden Naruto'yu şımartmadı neden öpüp koklamadı falan biraz gerçek dışı şeyler kaldı ki dedi
Yukarıda da dediğim gibi bu dediğinin bir önemi yok.Ben zaten Jiraiya'dan bahsederken senin komple köy halkından bahsetmen zaten geçersiz bi sav.:/

Jiraiya en azından küçüklüğünde bi Naruto'yla tanışsa arada bi gelip vakit geçirse o bile yeter.Naruto en azından hepten sahipsiz hissetmez arkasında biri olduğunu bilirdi.

Ya da zaten Naruto'nun başına gelecekleri bildikleri için daha çok yanında durabilirlerdi.
Durdukları için zaten Naruto bir Gaara değil. Hatta Naruto bunu direkt söylüyor Gaara'ya, Naruto bunu anlatırken arkasında önce Iruka, Sonra Jiraiya, Team Kakashi sorna Hiruzen beliriyor. Yani Naruto'nun kendsine sorsan bunlar onun için fark yaratan figürler zaten.

Tamam orası öyle zaten de bu mantıkla birçok şeyi tartışmamamız lazım.Kishi'ye sorsak o da Jiraiya'yı adamın dibi olarak tanıtır belki ama seride gördüğümüz kadarıyla Naruto'yu bir kere bile ziyaret etmemiş adam var ortada.Buna ister seri sonradan uzadı de ister mangaka karakteri değiştirmek istedi de sonuçta karakterin üstünde bi leke var.
Leke kısmına katılırım ancak "tü kaka" edilecek bir şey yok. Sonradan değiştirilen şeylerden dolayı bazı departmanlarda zayıf kaçabilirler ancak günün sonunda Naruto'yu da şekillendirdiler. Yani Naruto, kendi evreninde, başına gelenler olaylar ışığında en çok sahip çıkılmış yetim bile olabilir eğer objektif bakarsak. Herkes çok fazla normal aile evi beklentisine giriyor.

Gözü nasıl Oroc'un üstündeyse adam içinden geçti köyün.
Dostum senin bu mantıkla, istihbarat birimi olan hiç bir ülke içine sızılamıyor, hiç savaşmıyor olması gerek. Yani bu bakış açısının sonu boşa çıkar. Belki de , Oroc'u Kum ile birleşmeye iten Jiraiya'nın onun hareketlerini kısıtlaması, bilmiyoruz ki ? Nereden baktığına göre değişir. Kaldı ki gözü bir tek onun üzerinde değil.

Aynı evrende olmalarına rağmen Naruto ve Hashi'nin yaşadığı dünya arasında bile uçurum var.Naruto Hashi'ye kıyasla daha bi masal dünyasında büyüdü.Her ne kadar hala kanlı ve köy sisteminin sorunları olsa da Hashi'nin yaşadığı zamana oranla çok daha güvenli.
Dostum ben de bunu dedim zaten. O "uçurum" dediğin şey Naruto'nun doğmasından 60-70 yıl öncesine tekabül ediyor. Yakın Tarih yani. Kaldı ki Amegakure, Kirigakure gibi köyler hala o dönemin kuralları ile yaşıyorlar. Zabuza'nın kanlı akademi mezunu olduğunu hatırlayalım ya da Haku'nun başına ne geldiğini. Kimimaro'nun hikayesi vs.

Yani bu hala Naruto evreninin çok ciddi bir gerçeği idi. İşte senin de altını çizdiğin o "masalsı" ve "güvenli" dünya Hiruzen sayesinde (seride bu direkt söyleniyor, ben değil, Konoha'nın en huzurlu yılları diye).

Yani biz kendi dünyamıza bakıp, biz olsak ne yapardık diye düşünüp, Naruto evreni için fazla "pembe" bir manzara çiziyoruz. Naruto evreninde insanların olgunlaşması, ekonomik özgürlüklerini kazanması, yurt dışına çıkması bizim dünyamızdaki gibi değil, Çocuk yaşta neredeyse yetişkin oluyor ki bunu pek çok kişinin 20-25 yaşlara geldiğinde çoktan evlenmiş, baba olmuş olmasından da anlıyoruz.

Nitekim, Jiraiya gibi bir ton sorumluluğu olan adam neden gelip naruto ile piknik yapmadı vs yani. Bence biraz b.kumuzda boncuk aramak gibi geliyor bana :D İşin dediğim gibi "seri başında nasıl düşünüldü, sonra nasıl oldu" kısmına hiç girmiyorum.

Fakat, tekrar söylüyorum, bu bakış açısında ve sitemde haklılığınız yok demiyorum ama artık bu orijinal ya da farklı bir söylem değil, aksine sakız oldu ve evrenin gerçekliğinden uzak bir serzenişe dönüştü ve beni de baydı açıkçası :D

Yukarıda da dediğim gibi bu dediğinin bir önemi yok.Ben zaten Jiraiya'dan bahsederken senin komple köy halkından bahsetmen zaten geçersiz bi sav.:/
Dostum, o bir sav değildi, mübalağa idi. Genelleştirme yaptığım çok belli yani.

Jiraiya en azından küçüklüğünde bi Naruto'yla tanışsa arada bi gelip vakit geçirse o bile yeter.Naruto en azından hepten sahipsiz hissetmez arkasında biri olduğunu bilirdi.
%100 Katılıyorum keşke Kishi bunu baştan düşünüp, baştan bize daha sağlıklı bir "Naruto ve Çevresi" yazsaydı ancak Naruto daha çocukluktan itibaren bu kadar korunup kollansa o zamanda "zero to hero" edebiyatını yapamayacaktı. Mazlumu oynatamayacaktı, ileride karşılaştığı Neji, Gaara, Nagato gibi adamlarla empati kurup onlara derdini anlatamayacaktı. Nitekim biraz "nereden alıp nereye verdiği" konusunda ayık ve akıllı olmamız lazım.

Ben demiyorum ki anlatıda hata yok ya da olması gereken bu. Ama ben diyorum ki olan bu ve bu karakterlerin tasarımlarından, motivasyonlarından bağımsız bir şey ve evrendeki hiç bir yetimde ya da özel çocukta göremediğimiz bir şey.

Hiruzen, Orochimaru'ya sahip çıktı, Jiraiya, Nagato'ya sahip çıktı ne oldu ? Su akıyor, yerini buluyor durumu da var biraz.

O yüzden vay Jiraiya, vay Hiruzen, vay Kakashi valla sıktı. Naruto'nun aydınlanmasının öncüsü Iruka'dır, Iruka'nın Naruto'nun hayatında olma sebebi Hiruzen, Kakashi, Sasuke ve Sakura ile takım olmasının sebebi Hiruzen. Yani demem o ki bu bakış açısı bir açıdan sonra "bir tanı" , "bir tespit" den çok "bir tercih" oluyor. Sen yani bu açıklıktan sondaj atıp, deşmek istiyorsan bunu yapıyorsun aksi halde bir geçerliliği yok ve bu muhabbet beni son dönem çok baydı artık.

Tekrar ediyorum, senin özelinde bir şey değil dediğim, sana denk geldis sadece aga :D

@FistofLove

Dostum bu kadar destan yazılacak bir şey yazmamıştım ya.:/

Sadece Jiraiya'nın Naruto'nun küçüklüğünde yanında olmamasından bahsederken sen İruka,Kakashi,Kimimaro,Zabuza'ya falan girdin.:D Onların aslında hiçbir önemi yok şu konuda.

100 Katılıyorum keşke Kishi bunu baştan düşünüp, baştan bize daha sağlıklı bir "Naruto ve Çevresi" yazsaydı ancak Naruto daha çocukluktan itibaren bu kadar korunup kollansa o zamanda "zero to hero" edebiyatını yapamayacaktı.
Sadece şu kısma cevap vereyim.Sende zaten bu konuda benim gibi düşünüyorsun.Mangaka "zero to hero" edebiyatını Jiraiya'yı hayırsız göstermeden de yapabilirdi.He bende biliyorum mangaka Jiraiya'yı hayırsız göstermek istemedi olay aslında serinin uzaması vs. gibi Jiraiya karakterinden bağımsız şeylerle alakalı.Ama sonuçta bu adam 12 yaşına kadar Naruto'yla tanışmıyor ve Jiraiya-Minato ilişkisini göz önüne aldığımızda "Adam çok meşgul abi" savı bana göre son derece yetersiz kalıyor.Az buz değil 12 yıl yani.

Sen bu olayda kurguyu hesaba katarak yorum yapıyorsun ben bazı şeylerde kurgunun işin içine dahil edilmeyeceğini düşünerek yorum yapıyorum.

Neyse zaten çokta önemli bir konu değil benim için.Jiraiya'nın o zenginliğini yeni öğrenmişken bi yazayım dedim alt tarafı.:/

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 3, Ziyaretçi: 8)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık