Hacım istersen destan yaz, eseri okumadığın/izlemediğin sürece yazdığın eleştiriler boş, öncelikle bunu söyleyeyim. Özellikle Naruto'nun iyi yönleri hakkındaki eleştiriler. Kötü yönleri hakkındaki eleştirilere genelden bir fikir edinebilirsin.
Naruto dövüşleri One Piece dövüşlerini katlar. Hatta çoğu savaş shouneni dövüş konusunda One Piece'i geçer. One Piece'de adamakıllı dövüş yok çünkü. Ortalama üstü dövüşler az. Zaten zaman atlaması sonrası dövüşler rastgele, mangakanın keyfi gelecek de Rayleigh'den öğrendiği teknikleri gösterecek Luffy, Zoro Sanji desen daha zirvelerini görüp görmediğimiz belli değil, gelişiyorlar mı yoksa en gelişmiş hallerini gördük mü belli değil. Halbuki her arc zamanla yarışılan bir olay meydana geliyor ama nedense Luffy sadece Kuş Kafesi gelince G4'e geçmeyi akıl edebiliyor. Neden daha önce kullanmadı peki? Cevap yok, mangaka G4'ü göstermek istemedi çünkü diyebilirsin sadece.
One Piece en baştan kendini uzatacak şekilde tasarlanmış, bu yönden mangakanın hakkını vermek gerek. Adalar birbirinden izole, bir adaya git zaten neredeyse dünyanın genelinden kopmuş oluyorsun. Adadaki hikaye işlenirken sen o esnada bir yandan dünyayı genişletme, yeni şeyler ekleme imkanı buluyorsun. Diğer mangalar sürekli dışarı ile iletişim halinde, bir yeri kaparsan bir yerden açılıyor delikler. Bir de adalardaki hikayeyi uzatınca Oda, oh mis dünya kadar vaktin var. Balıkadam+Punk Hazard+ Dressrosa kaç bölüm ediyor? Okuyunca fark ediyorsun ki uzatmak için uzatılmış çok bölüm var. Bölüm olmasa bile bölüm içinde uzatmak için çizilmiş gibi sayfalar var.
Naruto belirli bir yere kadar oldukça konsatre bir hikaye verir insana. Bir yerden sonra da maalesef güçler yükseldikçe iyice uçar, Edo Tensei'nin b.ku çıkar, doğrudur. Sonu iyi bitirememiştir. Ama çok iyi dövüşler izletmiştir, başından sonuna. Sondaki dövüşlerde bile bir şekilde taktiksel kalmaya çalışmıştır Kishimoto. O yüzden diğer konular için bir şey demeyeceğim, ben de One Piece'i Naruto'dan daha çok beğeniyorum ama Naruto'nun dövüşlerinin havada karada denizde One Piece'in dövüşlerinden iyi olduğunu düşünüyorum, One Piece'in bir dövüşü Naruto dövüşleri geçse bile(olabilir, Luffy vs Karasakal için çok uçuk beklentilerim var mesela) ortalamada Naruto daha iyidir bu konuda.