Aslında ben Sanji'nin zamanla Oda'nın aklında şekillendiğini düşünüyorum. Yani başta sadece aşçı-savaşçı olarak tasarlayıp sonraları kilit rollere sokmayı düşündüğünü düşünüyorum.
Bu senin dediklerin yemek için geçerli rota için değil maalesef objektif olmaya çalış denizlerde yön bulmak ile yemek yapmayı eş değer görüyorsan ben sana daha fazla cevap yazmam boşa zaman kaybıSanji olmasa aç kalırlar o zaman. Görevin en önemlisi olmaz, görev iş dağılımı esasına göre yapılır. Yahu 1 yukarı çıkarken 1 aşağı inerken 1 de NW'ye girerken geminin ilerleyeceği rota anlatıldı ve doğal olarak namiye rol verildi. Bunların hiçbirisi kritik rol değil, kadın zaten rotacı bırak da işin ucundan o tutsun. Sanji ise ahçı olmasına rağmen neler neler yapıyor, saymaya kalksak sabah olur.
Luffy olmasa dayak yeyip ölürler, Sanji olmasa açlıktan ölürler, Nami olmasa kaybolurlar, Çoppır olmasa hastalıktan ölürler, Franky olmasa gemi batar vs. Herkesin bu tayfada bir görevi var, bunu idrak edemiyorsan cevap yazma zaten.Bu senin dediklerin yemek için geçerli rota için değil maalesef objektif olmaya çalış denizlerde yön bulmak ile yemek yapmayı eş değer görüyorsan ben sana daha fazla cevap yazmam boşa zaman kaybı
Mahir birazcık araştırırsan kaptan ve yardımcı kaptandan sonra korsan tayfasının en önemi üyesinin rotacı olduğunu öğrenirsin.Sanji olmasa aç kalırlar o zaman. Görevin en önemlisi olmaz, görev iş dağılımı esasına göre yapılır. Yahu 1 yukarı çıkarken 1 aşağı inerken 1 de NW'ye girerken geminin ilerleyeceği rota anlatıldı ve doğal olarak namiye rol verildi. Bunların hiçbirisi kritik rol değil, kadın zaten rotacı bırak da işin ucundan o tutsun. Sanji ise ahçı olmasına rağmen neler neler yapıyor, saymaya kalksak sabah olur.
Şu aşçıya ahçı deme ya.:/Sanji olmasa aç kalırlar o zaman. Görevin en önemlisi olmaz, görev iş dağılımı esasına göre yapılır. Yahu 1 yukarı çıkarken 1 aşağı inerken 1 de NW'ye girerken geminin ilerleyeceği rota anlatıldı ve doğal olarak namiye rol verildi. Bunların hiçbirisi kritik rol değil, kadın zaten rotacı bırak da işin ucundan o tutsun. Sanji ise ahçı olmasına rağmen neler neler yapıyor, saymaya kalksak sabah olur.
Databook'u Oda yazmıyor, röportajı kendi veriyor ama. Nasıl bir tutabiliyorsun anlamak güç.Bazı arkadaşların Oda'nın 2001'de söylediği bir söze dayanarak Nami'nin daha önemli olduğunu savunmaları yanlış.Önümüzde databook'a yazılmış Sabo öldü açıklaması dururken databook character book röportaj vb. şeyleri baz almak bana göre doğru değil.
Kendi görüşüme gelirsek, bende One Piece'in karakter önemi bakımından evrildiğini düşünüyorum. Hikaye başında nami daha önde gösterilmiş olabilir ama şuan için yeni dünya gibi gücün herşey demek olduğu bir yerde Sanji daha önemli bir karakter.
Databook'un mangakanın bilgisi olmadan yazıldığını nasıl düşünüyosun onuda anlamask güç.Databook'u Oda yazmıyor, röportajı kendi veriyor ama. Nasıl bir tutabiliyorsun anlamak güç.