Yok bende öyle düşündüğüm ıcın mantıklı geldi söyledim güzel bir yorum açıklama bence sende okuyup göz gezditebilirain bu argüman ve konuşmaların çok boş birilerinin sana akıl vermesi gerekiyor olabilir yani açıklaman güzel olsa amenna ama tek söylediğin klasik oda sıvadı saçmalık gene saçma power up klasık luffy böyle yorumlar sürekli eleştiri ama eleştirirken güzel bir sunum yok çok basit ve yapılmak için yapılmış gibi ama bence tabi orasını belirteyim
Dediğin gibi sen de öyle düşündüğün için sana mantıklı gelmiş. Bu durumda aksini düşünen kişi için de mantıksız gelecektir değil mi ? Bu noktada eleştirilerimin boş olduğuna yönelik yorumun saçma ve gereksiz olmuş. Zira senin gibi düşünmeyen biri de senin mantığını saçma bulabilir. Anlatabildim umarım.
Bir Op takipçisinin çizgisini oluşturan belli etkenler vardır.
- Serinin sende bırakmış olduğu izlenim
- Okuduğun tartışma ve teoriler (en faydalısı budur)
- Kendi mantığın
Yazdıklarım doğrultusunda ayrımı yapılması gereken şeylerden biri de bilgi ve yorumun farklı şeyler olduğudur.
@Smoker seri hakkında en fazla teorik bilgiye sahip kişidir muhtemelen. Lakin yorum yaparken yukarıda bahsettiğim şeylerden Belki eksik belki fazla etkilenir ve faydalanır. Bu yüzden onun yorumu salt bilgiden çıkar harmanlanmış bir düşüncenin ürünü olur. Bu ürün de bilgiden daha nesnel bir sonuç haline gelir. Kısacası objektiflik ve nesnellik azalır. Bunu X bir kişi için değil, genel manada söylüyorum. Bir kişinin bilgili olması o kişiyi X bir konuda %100 doğru ve haklı yapmaz.
Yukarıda saydığım 3 maddeyi harmanlayıp kendi görüşünü oluşturursun. Forumda 3-5 bin mesaj yazmış, iyi kötü zaman geçirmiş birinin (bu farklı biri de olabilir) kendi görüşü ve çizgisi çoktan oluşmuştur zaten. Kafasında belli şeyler oturmuştur. Senin gidip de X kişinin argümanı daha iyi, daha güzel vs. demene gerek yoktur. Zira ben, senin mantığı iyi, güzel, hoş dediğin kişinin düşüncesini de biliyorum, X, Y, Z'nin görüşünü de biliyorum. X, Y, Z de beni biliyor. Bir arayış içinde değilim yani anlayacağın.
Velhasılı, benim mantığım sana ters ya da saçma geliyorsa sorun yok. Kimsenin benim mantığımı benimsemesine gerek ve ihtiyaç da yok. Herkes kendi mantığına göre hareket eder. Kısacası sen takıl ben takılayım. Şu saatten sonra kimseyi saçma olduğunu düşündüğüm bir konunun saçma olduğuna ikna etmekle uğraşmam. Yazar geçerim, ister okursun ister okumazsın