Yanlış anlamada sen ve senin gibi düşünenler nasıl bir düşünçe tarzınız var anlamıyorum. Heralde serinin bir 20 yıl filan daha devam etmesini umuyorsuz. Luffy kata'ya yenildi diyelim ne olaçak, daha yonkou sag kolu alamayan adam gidip bu arctan sonra kaido'yu indirecek öylemi, yok öyle bi dünya. Asıl saçmalık luffy kata'yi yenemiyip kaido'yu yenmesi olur, yardımla veya yadımsız önemli degil, sonuçta yonkou nun ölüsü bir yonkou sag kolu eder. Koca ana'nın kendi ogluna sag kolu olmasına ragmen sen benim güçsüz ogullarımdan yanlızça birisin demesi ve çoculklarının bu kadar güçlü olmalarına ragmen ondan korkması bunun göstergesidir.
Ben seriye göre konuşuyorum, yıllardır var olan düzenleri yıkan bir adamımız var, mangaka iyi kötü bir düzen oturtmuş seri içerisinde, bu da düşmeyeceğini gösteriyor benim için, arc başında Koca Ana'nın düşmeyeceğini düşündüğüm gibi. Asıl ben sizi anlamıyorum, bu dövüşü yenmesi için süre lazım, mangaka Akainu vs Aokiji dövüşünden beri dövüş süreleri artıyor, gelecek bölüm ne olacak da kısa sürede Katakuri düşecek? Bir tane Yonkou komutanı (Sağ Kol olup olmadığı kesin değil) 5 gün Zou'da ara vermeden savaşıyor, bir sağ kol kısa sürede yenilecek öyle mi? Nerede denge? Bleach mi bu? Kısa süre olmazsa Koca Ana korsanları tamamen organize olacaklar, Luffy kaçamayacak. Neyse benim fikrim budur. Wano'da nasıl bir olay örgüsü olur bilinmez, Kaido'nun bütün oluşumunu mu indirir mangaka yoksa sadece belli bir kaç kişi ve tümeni indirerek Wano'dan sürmek ve Kaido'nun yeniden toparlanarak tamamen Luffyleri tamamen hedefine alması gibi bir şey mi olur bilemiyoruz. Kaido'nun bütün oluşumunun Wano'da olup olmadığını bile bilmiyoruz. 100-150 bölüm sonrası olabilecek bir şey için mangakanın kurduğu dengeyi veya enerji alakalı onca konuşmayı görmezden gelemem.
Çarkta da kazanma şansı yok ki elbet bişeyini vermek zorunda.
Çarkdan daha önce canlı çıkan olmamış, lütuf olarak sunsa bile Koca Ana Luffy'nin çarkdan canlı çıkmasını beklemez, çark hileli zaten. Olay Luffy'nin Koca Ana'nın oyununu tamamen bozması, sistemin çarkına çomak sokması
. Luffy haki ile veya şans ile bu çarkdan 10 yıl falan çekmesi bile Luffy'nin bir zaferidir. Hem mangaka Enies Lobby'den beri bir bahane ile Luffy'nin hayatını kısaltıyor, seri sonunda öleceğini düşündüğüm için(sonunu Roger'a benzetecektir bence) bu arcda da bir kısaltma bekliyorum tabi.