bak çok güzel yerden girdin : ) o zaman senin bakış açına göre Whitebeard olmasaydı o savaş kaç dk sürerdi peki? tek başına dolaşmayı gezinmeyi filan nerden çıkardın onuda hiç anlayamadım. Ben Whitebeard ın bireysel gücünün, müttefiklerinden ve tayfansından çok daha ön planda olduğunu vurguladım.WB nin politik gücü olmasa marinefold savaşı en fazla 10 dk sürerdi. Mihawk gibi tek dolansaydi 2,3 ada anca alırdı bırak denizin hakimi olmayı
Öyle dedin diyosun tamam güzel, yani dediğine göre Garp ın söylediği Whitebeard kendi gücünüde kapsıyo, peki o zaman neden "Bunun 1v1 ile alakası olduğunu sanmiyorum" diyerek yorumunu bitirdin? Ayrıca verdiğin oranda çok az bu verdiğin orana göre Whitebeard ın ölümden sonra hemen heryerde isyan çıkmaması gerekirdi,Blackbeard öyle ondan kalan yerleri öyle kolay kolay almaması,Big Mom ın balık adam adasını alamaması vb olmaması gerekirdi %45 yarı demek nerdeyse biraz çekinmeleri lazımdı ne oldu Whitebeard öldüğü an herşey başladı en isimsizler bile saldırdı, ace hariç Marco,jozu,vista ve diğerleri yaşıyo, demeki insanların korkutan Whitebeard mış, yani bu "the Ruler of the Seas" in çok önemli bölümünü Whitebeard kendi gücü oluşturuyomuş. Birebir kapışma hakkında yazdıklarına hepsine büyük ölçüde katılmakla beraber, marinefordaki Whitebeard ında Garp olan bir kapışmaya tempo tuturabiledeğini düşünüyorum.Zaten ilk yorumumda *sadece* wbnin fiziksel gücünü baz alarak söylemiyor dedim. Yoksa bana kalırsa wb yüzde 55 ini oluşturuyor gücünün. Garp sağlam bir df yemeden bence alamaz wb yi enel in meyve gibi misal. Ama aralarındaki savaş efsane olur. Wb nin çok uzun süreli bir savaşa tempo tutturacagini zannetmiyorum o haliyle. O yüzden marineford da garp bi 5 sene öncesinde wb gülen taraf olur.
garp serideki en adam karakterlerdendirHayatı boyunca bi boka yaramayan Garp, gençken Roger ile vs attı diye über oldu, WB'yi alırmış için özü bu
Not: garpa adam dedim yanlışlıkla kusura bakmayın.
Son cümlen gayet kesin alakası yok demişsin 1v1 ile, çevirmeye gerek yok. Baştan beri kastetdiğin şey o ne anlattığının farkında bile değilsin yazdıkların ortada şimdide diyosun açık hedef olmaktan çıkardılar filan . Niye bana marineford savaşını özet geçmeye çalıştın anlamış değilim boşa yordun kendini.Dediğim gibi o dediğin güç o kadar ciddi olsaydı Whitebeard öldükten sonra en ezikler bile bölgere saldıramazdı. Aslında; Fuji greebull zaten savaşta yok demenden sonra cevap da yazmamam gerekiyodu ama işte neyse : ) ha bide baştan beri politik güç kavramını niye kullandın?, onun anlamı çok farklı bişi bir araştır istersen. Daha uygun bir kavram kullanmanı tavsiye ederim bu konu için çok garip duruyo.BB deprem meyvesi ve yeni tayfasıyla wbnin ve tayfasının toplam gücünün yüzde 60ını yakalamış olsun.
Beyazsakal korsanlarında ise Yüzde 55 devreden çıkınca hadi acede yüzde 5 olsun geri kaldı 40.Milliyetçi hareket partisinin kırkıncı yıl dönümü
BBde tek başına değil tayfasıyla birlikte güç. Deprem meyvesi ve diğer aldığı ve dağıttığı meyvelerle tayfasını güçlendirdi 2 senede.
Hem ben "tam olarak" 1 v 1e o söz yansımaz dedim.Wb mal tayfasıyla ayakta duruyor diye bir kastım yoktu. Açık hedef olmaktan çıktı sadece tayfası sayesinde.Mihawkın slashı jozu kizarunun ışınları marco durdurdu.Yine luffygiller ve mahkumların gelmesi savaşın seyrini değiştirdi. Hancock taraf değiştirdi.Jimbei,Croc İvankov luffy savaşa dahil oldu. BB marinelere yarardan çok zararı dokundu. Mihawk dof ciddiye almadı vs. Fuji velgo greenbull zaten savaşta yok. Yüzlerce müttefik geldi wb ile beraber belki aralarında 500 milyon üstü korsanlar..Hepsi wbye olan saygınlıklarından.Buda ciddi politik bir güç olduğunu gösteriyor.