Mf arcından tam olarak çıkardığın sonuç nedir?(Vista olayı dışında)
Mesela diyelimki mihawk amiral seviyesinde;ne bekliyorsun amiraller gibi canavarımsı bir meyveye sahip olup çok güçlü olmasını mı?Bütün amirallerin öyle bir gücü olamayacağını Garp'ın rütbesini örnek vererebilirim.Hatta ilerisini düşünelim mesela coby meyveye sahip olmadan amiral olacak gidişat o yönde.
Diyelimki yonkou seviyesinde;kaido,shanks big mom gibi yine canavarımsı bir güce sahip olmasınımı bekliyorsun?Wb yonko idi ama en güçlü insanı olarak gösterildi.Diğer yonko'lardan üstün yapar demektir bu.Ya da big mom'un luffy ile hakilerini çarpıştırmalarında luffy'nin çizik dahi almadığı,ancak kaido'nun tek vuruşla aynı luffy'e tek atması.Yonko'lar arasında da güç farklılığı olduğu bariz belli.Her yonkou'nun gücü wb gibi kaido gibi shanks gibi olacak diye birşey yok.Aynı şey amiraller hatta yonkou sağ kolları için de geçerli.Katakuri gösterilene kadar yonkou sağ kolları bu mu diyordum.Katakuri mi marco mu deseler ben katakuri daha ağır basar derdim.Ya da burgess mesela gücü diğer sağ kollara göre resmen komedi.
Mf benim için karakter tanıtımı ve hikaye önündeki(ACE ve WB) en büyük engelin ortadan kalkması için yapılmış bir arc. Zaman atlaması gerekliliği de buna katılabilir. Kurgu gereği bir şeyler gözardı edildiği bence gözardı edilmemeli.
Amiraller denizciler dediğimiz grubun görünen en güçlü kuvvetleri. Yani bir amiral pekala bir yonko ile dövüşebilir. Onu yaralayabilir hatta denk getirirse öldürebilir. Yonko≥Amiral
bence. Garp örneğine katılamayacağım çünkü kendisine o makam teklif edildiğini mangadan biliyoruz. Luffynin bir adet G4 açarak amiral,yonko hatta sağ kol seviyesine gelemeyeceğini düşünüyordum ki kata dövüşü bunu destekledi. Burges isim olarak sağ kol olsa da o tayfada Şiryunun o güç skalasında olduğuna herkes hemfikirdir sanırım.
İşin doğrusu mihawktan amirallerden aldığım etkiyi alamadım. Mfde koca buz dağını kesmek öyle bir etki yaratmadı.(Bkz:chinjao) Luffy daha alabastada bir şehri yok etmek üzereydi. Mfde mihawkın dofla beraberken söyledikleri ve ardından gelişen slash ve WBnin buna dönüp gülümsemesi vs.
Tamamıyla bakış açısı yani. Burada fizik falan da konuşulmadığı için %100lük bir kesinlik söz konusu olamaz ki pozitif bilimler de bile öyle bir kesinlik yok.(Eksiklik Teoremi, Hiç bir analitik düşünce kendini ispatlayamaz)