Bu senin dediğin farklı bir şey. Kılıç ustası onuru vs bir sürü şey sayılabilir ama her kılıç ustası onurlu olmak zorunda mı? Değil. Sen ona kılıç ustası değil dersin ama bunu kendi inancına göre söylersin. Bu durum o kişinin kılıç ustası olduğu gerçeğini değiştirmez. Ben sana kılıç ustasının tanımını söylüyorum, sen bana felsefesinden bahsediyorsun. İyi de, bu kişiden kişiye göre değişir. Oysa burada bahsettiğimiz göreceli bir kavram değil. Kılıç ustası kılıç kullanmada usta olan kişiye denir.[/QUOTE]Kılıç ustası, bir kılıç stilinde eğitim almış, bu işin felsefesini öğrenmiş kişiye denir. Ustaca kılıç kullanana, kılıcı iyi kullanıyor denir. Seriye de bakraak Zoro'nun bir dojo geçmişi var, bu işin felsefesini de öğrendiğini Mr. 1 dövüşünden görebiliriz. Nasıl Luffy yakın dövüş yapıyor ve ona ne kadar iyi olsa da -ki yakınsan ustaca dövüşuyor- yakın dövüş ustası demiyorsak, her ustaca kılıç kullanana da kılıç ustası diyemeyiz. Bu işlerin uzak doğuda felsefesi var felsefesini kavrayamayana o işin ustası demezler. Anlatmak istediğim şey buydu.
Bu görselde elinde kılıç tutan herkes kılıç ustası mı ? Ben olduklarını düşünmüyorum ancak MF'ye kılıçla geldilerse, kılıç kullanmakta usta kimselerdir diye düşünüyorum.