Mihawk ve Shanks çocukluk arkadaşıymış. Zamanında Shanks küçükken kızıl saçlı diye çok dayak yiyormuş. Mihwak da buna sahip çıkmış. Mihawk kılıca meraklıymış. O zamanlar meyve bıçağı varmış. Shanks da ondan özentilik yapmış, ikisi de kılıç ustası olmaya karar vermiş. Sonra bunlar ayrılmış. Shanks ballı tabi, k.k gemisine binmiş. Mihawk ise arkadaş canlısı değilmiş, yalnız takılmış hep. Sonra Shanks bir gün en iyi kılıç ustasına meydan okumaya gitmiş. Mihawk da oralarda geziyormuş ama açıkça meydan okumak yemiyormuş. Shanks adamı indirmiş. Sonra arkadan bizim Mihawk gelmiş. Shanks'a kızmış. Benden önce geldin hayalimi çaldın. En iyi ben olacaktım diye ayak yapmış. Senle ölümüne kapışacağız falan diye sallamış, bir yanda ise küçükken seni ben koruyordum, senle simidimi bile paylaştım diye söylenmiş. Shanks ben senle dövüşemem olmaz, hata ettim dese de Mihawk yazı tura atacağız her gün demiş. Efsanevi yazı tura düellosu böyle başlamış. O adamı da Mihwak yendi sanmışlar. Çünkü kılcı Shanks'dan simit parası için istemiş. Saf Shanks vermiş geçmiş simitlerin hatırına tabi. Mihawk sonra demiş millet benim peşime düşecek ne yapacağım diye düşünmeye başlamış. Gözleri iyi görmüyormuş, gözlükçünün biri lens diye bir şey icat etmiş. Mihawk da şahin göz lensini yaptırıp adamı kesmiş. Shanks ile de geçmiş simidin hatrına gizli anlaşma yapmış. İkisi her daim denk olacaklar ama en iyi Mihawk, kılıç düellosuna geleni de Shanks'a yollacak tabi bizim ki, shichi olup Wg'den de emekli olacak, sigortası yatacak.
Olmadı gibi ama..
Garp- Roger daha iyiydi.