Çok uzun yazmışsın. Yine de okudum. Bu aralar bir üşengeçlik var.
Öncelikle cevabının çok basit kaçtığını düşünüyorum. Mihawk'ın ağzından çıkan sözler ortada. Dünyanın en güçlü adamı olarak bilinen önceki jenerasyondan kalma bir efsane var karşılarında. Ve Sengoku yine özellikle sürekli bunu yineleyici sözler söylüyordu. Dünyanın en güçlü adamı harekete geçti gibisinden felan... Tam olarak böyle değildir belki çeviride. Ama MF'de bir çok kez gücüne vurgu yapıldı. Şimdi böyle bir vurgunun olduğu ortamda Mihawk diyor ki o adam ile aramızdaki farkı görmek istiyorum. Ve bunun akabinde de bir saldırı yapıyor. Ve Jozu tarafından durduruluyor. Buraya kadar yorum yok. Olanlar ortada.
Ama senin buna verdiğin cevap aradaki tayfa farkını görmesi oluyor. Buna gülemiyorum bile çünkü ağlanacak bir yorum. Mihawk'ı bu noktada gerizekalı yerine koyanda sizsiniz. Mihawk zaten karşısında bir dolu müttefik ve tayfasıyla gelmiş bir adamın varlığından haberdar. Korsan tayfalarının kaptanını koruyabileceğinin de bilincinde. Bunu anlaması için slash atmasına gerek yok. Bunu sürekli diyorum. Ama siz bunu ya görmezden geliyorsunuz ya da anlamıyorsunuz. Ama bence siz direk görmezden geliyorsunuz. Çünkü doğruluğunun siz de farkındasınız. Buna verebilecek bir cevabınız da yok. Mihawk güçleri analiz edebilir. Ama sizin beklediğiniz bütünü gücünü kavrayabilmekse o da hatalı bir sonuçtur. Shanks'in gücünü biliyor diyorsunuz ama en son 10 yıldan fazla oluyor attıkları vs. Onun gücünün tamamını idrak ediyor demeniz bile hatalı. Aradan bilmem kaç sene geçmiş nereden bilecek? Evet Mihawk bir çıkarım yapabilir. Ne kadar güçlü olabileceği kafasında az çok şekillenir. Ama direk bunu belirleyemez. Öyle olsa zaten o slashı atmasına da gerek olmazdı. Çünkü WB'yi tamamiyle zaten idrak edebiliyorsun bir bakışla? Evet saçma duruyor ve hareketlerine uymuyor di mi?
Bugün Mihawk ile diğer tüm korsan tayfaları arasında zaten tayfa farkı var. Bunun bilincinde değil yani Mihawk?
Ama yok diğer tüm korsan tayfaları ile arasında tayfa farkı yok. Sadece Dünyanın en güçlü adamı ile arasında tayfa farkı var. Onu da slash ile anlıyor. Aslında Dünyanın en güçlüsü olarak anılan ve bu vurgunun yapıldığı adam ile arasındaki güç farkını görmek istemesi mantıklı değil.