Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Meyvelerin Kullanıcısına Sağladığı Zayıflıklar

Meyvenin karaktere getirdiği zayıflık dedim zaten bu yüzden. Kara sakalın önceden böyle bir zayıflığı yokmuş meyveden sonra olmuş.

Luffy’nin böyle bir zayıflığı yokmuş ondan sonra olmuş.

Meyve’nin yendikten sonra karakter üzerinde yarattığı zayıflık. Bu zayıflığı da meyvenin kendi karakteristik yapısından (yani ister buna meyvenin iradesi diyebilirsin ya da sonradan başka bir şey çıkar) bunu dedim. Kizaru dedim mesela meyveden dolayı mı yavaş konuşup hareket ediyor.

Siz de dediniz ki ters argüman olarak bunun meyve ile alakası olmayabilir bu oda’nın genelde meyve ile karakter arasında yaptığı böyle eğlenceli bir zıtlıktır.

Ben de dedim ki evet bu olabilir ancak işin içine meyvelerin iradesi ve vegapunk gibi gen aktırım gibi öğeler girince benim dediğim gibi olan olasılığı da var dedim.

Yani karasakal örneğim magellan örneğim Luffy örneğim ivankov örneğim, insanları oyuncak yapan meyve kullanıcısı örneğim hepsi birbiriyle tutarlı. Bunları başka biri yese evet o zayıflıkları o meyveyi yedikleri için onlar gösterecekler zaten. Zaten olay da burada meyveden gelebilen zayıflık.
( bu zayıflıklar benim dediğim gibi bir meyve sorunudur veya sizin dediğiniz gibi oda’nın kurgusudur meyve ile bir mantığı yoktur)

Bu iki teoride meyvelerin ne olduğu konusu açıklanmadan kesin değildir. Yani ikiside hatalı olabilir sonradan bambaşka bir mantığa bürünebilir veya biri doğrudur diğeri yanlıştır. Ancak hikayenin şuan ki bölümüne kadar elde tutulabilir sadece bu iki teori vardır. İkiside yanlış değildir. Aksi ispatlanmadığı için.
Yahu birkaç mesaj önce Ivankov örneğini verdik. Adam için meyve yüzünden okama olmuştur gibisinden bir şey dedin, biz de adam meyve yemeden de öyleydi diye cevapladık. Ona da meyvenin kadın erkek dönüşümünü örnek verdin. Bu meyvenin kendi gücü zaten, niye zayıflık olarak sayılıyor, onu anlamadım.

Senin savunduğun şeyin patladığı nokta, seride bu dediğini yanlışlayabilecek bazı durumlar olması. Örneğin Vasco Shot zaten çok alkol tüketen biriydi, gitti Alkol Meyvesi yedi. Biz bu adamı meyve yemeden önce görmemiş olsak, sen muhtemelen "Alkol Meyvesi yediği için çok içiyor" diyecektin. Yahut Doc Q'nun Hastalık Meyvesi yemesi, bunu da sonradan görmesek onun için de "Hastalık Meyvesi yediği için doktor olmuş" diyecektin.

Sıkıntı senin subjektif düşüncelerini serinin temeline koyuyor olman. Luffy zaten çok yemek yiyen biriydi, meyve yüzünden daha çok yiyen birine dönüşmedi. Bu duruma örnek olacak başka karakterler var. Mesela Lucci meyvesi yüzünden daha psikopat birine dönüşmüş, bunu zaten direkt serinin içinde açıklıyorlar.

Bak şimdi canım arkadaşım, bizim sana verdiğimiz açıklama ile senin kafandaki teori arasında şöyle farklılıklar var.
Biz senin söylemlerini reddetmiyoruz ama söylemlerin arasında hatalı kısımlar var ve bu kısımlar Eiichiro Oda tarafından SBS gibi kaynaklarda açıklandı diyoruz. Madde madde açıklayacağım.

Öncelikle karakter meselesi;
Karakter kişinin davranışıdır kendini nasıl inşa ettiğidir. Bir de kişiye özgü alışkanlıklar/zevkler/hobiler vardır.
Mesela sonsuz özgürlük isteği Luffy'nin en önemli karakteridir. Yani özgürce yaşamak, hiçbir emir/baskı altına girmemek Luffy'nin özgürlükçü karakteridir. Rayleigh Luffy'e "denizleri fethedebilir misin?" dediğinde "fethetmek istediğim bir şey yok, en özgür kişi korsan kraldır" diyor.

Alışkanlıklar ve zevkler:
Robinin en önemli zevki/alışkanlığı/hobisi arkeolojidir. Aynı şekilde Eiichiro Oda'ya eğer Blackbeard korsan olmasaydı ne olurdu diye sorulduğunda Robin ile aynı mesleği yapardı deniyor. Yani araştırmak gibi şeylerden haz duyuyorlar.

Oda'nın meyve seçimi:
Eiichiro Oda bir karaktere meyve yedireceği zaman bu yedireceği meyvenin kişinin KARAKTERİNE ve HOBİLERİNE/YETENEĞİNE göre olmasına önem verir.
Örnek verelim;
Yukarıda kapı gibi kaynak verdim sana. Orada Eiichiro Oda tayfadaki üyelere meyve yedirecek olsa neleri yedireceğini söylediğini yazdım.
Nami: Yeteneği hava olaylarını anlamaktır. Çoğu navigatorden daha iyi şekilde hava olaylarını sanki doğal bir yetenekmiş gibi anlar. Mesela Roger'in idam edildiği adada "büyük bir rüzgar çıkacak" tarzı şeyi sanki içgüdüsel olarak çözdü değil mi? Aynı zamanda sürekli "yıldırım" temalı saldırılar yapıyor değil mi? Oda işte diyor ki, nami meyve yese Yıldırım meyvesi olurdu.
Blackbeard: Bu adam "karanlık" meyvesini yemeden önce kendi tayfa arkadaşını öldürecek kadar KÖTÜ bir karakter değil mi?
İşte kötü karakter olduğu için karanlık meyvesi direkt olarak onu buldu ve arkadaşını öldürüp yedi.
Luffy: Özgürlüğe düşkün, hayalperest bir çocuk. Ne ilginçtir ki tarihin en özgürlükçü meyvesi Nika'yı yiyor.

Gelelim senin anlatmaya çalıştığın, anladığımız ama senin hep yanlış örnek verdiğin yere
Evet, meyveler kullanıcılarına bazı dezavantajlar / zayıflıklar sağlar. Fakat şu ana kadar gördüklerimiz arasında bu zayıflıkların tamamına yakını FİZİKİ dezavantajlar.

KULLANICISINA SAĞLADIĞI DEZAVANTAJLAR:
- Blackbeard: Acıyı kat kat fazla yaşatır.
- Law: Aşırı enerji/haki tüketir.
- Vegapunk: Bilgiyle doğru orantılı olarak kafan büyür.
- Luffy: Yaşam ömrünü aşırı tüketir hatta Nika formunda enerjisi bitince anında yaşlanır.
- Bigmom: Yeni bir şey yapabilmek için ömründen yıllar alması gerekir.
- Robin: Ürettiği organlardan biri zarar görürse orijinal beden de zarar görür.
- Crocodile: Her türlü sıvıya (kan, su) karşı Logia özelliğini kaybettiği için dezavantaj.
- Alvida: Vücudu kayganlaşır ve dost/düşman kimse elinde tutamaz.
- Bonney: Meyvesi yaşları kontrol eder ama tam hatırlamıyorum 30 dakika gibi bir limiti var.
- Brook: Ölünceye dek hiçbir faydası yoktur, hatta hepsinde olduğu gibi yüzememe gibi dezavantajları var.

MEYVELERİN KENDİ ZAYIFLIKLARI:
- Enel: Plastik olan şeylere karşı zayıf.
- Luffy: Kesici/delici olan şeylere karşı zayıf.
- Aokiji: Ateşe karşı zayıf.
- Toki: Sadece "ileri yönlü" zamanda yolculuk yapabilir. Geçmişe gidemediği için zayıf.
- Mr. 3: Mum ateşe karşı aşırı zayıf.
- Mr. 2: Bir kişinin görüntüsünü taklit edebilmek için DOKUNMA şartı var.
- Foxy: Meyve kullanıcısının kendisi dahi olsa, hedefindeki her şeyi yavaşlatır.
- Perona: Eğer kişi zaten negatif bir ruh halindeyse meyve etki etmez (Usopp)
- Moria: Gölgeler deniz tuzuna karşı zayıf.
- Shiki: Bir cismi uçurabilmek için dokunma şartı var, dokunamazsan uçuramazsın.

Eğer konu içerisindeki örnekleri vermeyip, sadece konu başlığını yazsan herkes dolduracaktı meyve zayıflıklarını.
Ama başlıkta yazan ile verdiğin (Luffy'nin çok et yemesi) örnekler tamamen alakasız.
Luffy zaten obur. Bak bunu mangada görebilirsin, ilk 10 sayıyı oku. Daha meyveyi yemeden önce bile meyve suyuyla, yemekle falan kandırılıyor Luffy.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık