Yahu birkaç mesaj önce Ivankov örneğini verdik. Adam için meyve yüzünden okama olmuştur gibisinden bir şey dedin, biz de adam meyve yemeden de öyleydi diye cevapladık. Ona da meyvenin kadın erkek dönüşümünü örnek verdin. Bu meyvenin kendi gücü zaten, niye zayıflık olarak sayılıyor, onu anlamadım.Meyvenin karaktere getirdiği zayıflık dedim zaten bu yüzden. Kara sakalın önceden böyle bir zayıflığı yokmuş meyveden sonra olmuş.
Luffy’nin böyle bir zayıflığı yokmuş ondan sonra olmuş.
Meyve’nin yendikten sonra karakter üzerinde yarattığı zayıflık. Bu zayıflığı da meyvenin kendi karakteristik yapısından (yani ister buna meyvenin iradesi diyebilirsin ya da sonradan başka bir şey çıkar) bunu dedim. Kizaru dedim mesela meyveden dolayı mı yavaş konuşup hareket ediyor.
Siz de dediniz ki ters argüman olarak bunun meyve ile alakası olmayabilir bu oda’nın genelde meyve ile karakter arasında yaptığı böyle eğlenceli bir zıtlıktır.
Ben de dedim ki evet bu olabilir ancak işin içine meyvelerin iradesi ve vegapunk gibi gen aktırım gibi öğeler girince benim dediğim gibi olan olasılığı da var dedim.
Yani karasakal örneğim magellan örneğim Luffy örneğim ivankov örneğim, insanları oyuncak yapan meyve kullanıcısı örneğim hepsi birbiriyle tutarlı. Bunları başka biri yese evet o zayıflıkları o meyveyi yedikleri için onlar gösterecekler zaten. Zaten olay da burada meyveden gelebilen zayıflık.
( bu zayıflıklar benim dediğim gibi bir meyve sorunudur veya sizin dediğiniz gibi oda’nın kurgusudur meyve ile bir mantığı yoktur)
Bu iki teoride meyvelerin ne olduğu konusu açıklanmadan kesin değildir. Yani ikiside hatalı olabilir sonradan bambaşka bir mantığa bürünebilir veya biri doğrudur diğeri yanlıştır. Ancak hikayenin şuan ki bölümüne kadar elde tutulabilir sadece bu iki teori vardır. İkiside yanlış değildir. Aksi ispatlanmadığı için.
Senin savunduğun şeyin patladığı nokta, seride bu dediğini yanlışlayabilecek bazı durumlar olması. Örneğin Vasco Shot zaten çok alkol tüketen biriydi, gitti Alkol Meyvesi yedi. Biz bu adamı meyve yemeden önce görmemiş olsak, sen muhtemelen "Alkol Meyvesi yediği için çok içiyor" diyecektin. Yahut Doc Q'nun Hastalık Meyvesi yemesi, bunu da sonradan görmesek onun için de "Hastalık Meyvesi yediği için doktor olmuş" diyecektin.
Sıkıntı senin subjektif düşüncelerini serinin temeline koyuyor olman. Luffy zaten çok yemek yiyen biriydi, meyve yüzünden daha çok yiyen birine dönüşmedi. Bu duruma örnek olacak başka karakterler var. Mesela Lucci meyvesi yüzünden daha psikopat birine dönüşmüş, bunu zaten direkt serinin içinde açıklıyorlar.