Alpamis'te söyledi ve bende ilk başta teoriyi paylaşmadan önce de öyle düşünüyodum fakat oturmayan yerler var.Chopper'ın altındaki hayvanı file benzettim ben daha çok. Burnu falan uzun.
Bu hikayeden esinlenmiş olması yüksek bir ihtimal. Yalnız rahibin Robin, maymun kralınsa Luffy olması bana daha mantıklı geldi. Anladığım kadarıyla rahip dini metinleri arayan birisi. Maymun kralda onu koruyan. Luffy'nin asıl amacının kitabeleri aramak olmadığını düşünürsek rahip temasına pek uymuyor. Ejdarha prensse dediğin gibi Momonosuke'den başkası olamaz. Anlamadığım nokta ise yarı domuz yarı insan olan karakterin bu hikayedeki görevi ne?
Teoriyi zevkle okudum. Eline sağlık![]()
Söylediklerin mantıklı. Özellikle Momo'nun klanının amblemini Luffy'nin kıyafetine çizmesi bana da Luffy'yi düşündürdü. Bakalım ne çıkacak.Alpamis'te söyledi ve bende ilk başta teoriyi paylaşmadan önce de öyle düşünüyodum fakat oturmayan yerler var.
1- Ejderha Prens'inin Robin'in bineği olması bana mantıklı gelmiyor zira şimdiye kadar gösterilen sahnelerde bu koreografiye uyan sahnelerde Luffy ve Momo vurgulandı. Dressrosa başlarında Luffy'nin Momonun üstüne binip ike momo diyişini hatırlıyomusun ? Momo çok sert tepki vermişti. Bu sözlerimi iyi hatırla ilerleyen sayılarda Luffy Momo'nun rızasıyla ejder versiyonunun üstüne binip bir güzel hava da süzülecek.
Bu kapakta Robin'e yer vermiş fakat dikkat çeken nokta Luffy'nin kimonosunun üstünde Momo'nun klanının amblemi olması.
2-![]()
Tabi Robin rahipte olabilir fakat ben Ejderha Prens'ine binen kişinin Luffy olacağını düşünüyorum.
Bu arada o DomuzFil'in o kadar kısa hortumu olmaz. Resmini atmak istemezdim bu hayvanın ama günah benden gitti
![]()
![]()
Zhu Bajie yani yarı insan yarı domuz olan karakter hakkında türkçe bilgi pek yok olanının hepsini sizlere aktardım.
Diğerleri İngilizce ve Çince metinler onlarla da uğraşmak istemedim.
Aslında bende ilk gördüğümde Fil ve Domuz arasında kaldım. Sonra Smoker ve kadir t. 'ye sordum bu hayvan neci diye ikisi de domuz dedi. Fil'in o kadar kısa hortumu olmayacağı için Domuz olduğuna kanaat getirdim.Söylediklerin mantıklı. Özellikle Momo'nun klanının amblemini Luffy'nin kıyafetine çizmesi bana da Luffy'yi düşündürdü. Bakalım ne çıkacak.
Ve o ne biçim domuzmuş![]()
Eyvallah saolasınNeko da olmasa teori okuyamayacağız ha.Eline sağlık hacı, güzel yerlerden yakalamışsın. Tutup tutmaması hiç önemli değil. Önemli olan farklı şeyleri okuyor olmamız.
SaolasınÇok güzel teori. Kurduğun bağlantıları ileride o ya da bu şekilde göreceğimizden eminim. Yakasından paçasından bir yerinden tutar muhakkakO kadar kapak resmi tesadüf olmadığı gibi boş da değil. Mangaka mutlaka bağlantı kuracaktır bir şekilde. Ellerine sağlık çok iyisin
![]()