Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

(Marıneford) Garp vs Wb

1v1 kim alır

• Kullanılan toplam oy
    97
Handikaplı WB Akainu'ya üstün gelirken
Yani bu konu çok tartışıldı o yüzden uzatmak istemiyorum. Olası bir handikapsız ve aktif yaşlı WB vs Akainu eşleşmesinde (ikisi de hakilerini MF'deki kadar az kullanabiliyorlar var sayacağım) ben de WB derim. Ancak senin de dediğin gibi WB mangadaki savaşta çok fazla handikap sahibi idi bundan dolayı da üstün vs gelmedi. Kaldı ki Akainu'nun da eşit derece de olmasa da handikapı vardı. Dövüş alanı MF olduğundan tam gaz savaşamıyordu.

İki tarafta bir diğerine ilk kez vurabildiklerinde ikisinin de dikkati dağınıktı. Burada 1-1 der kapatırız. Ancak yakın mesafe savaşına girdikleri nokta da Akainu adamın kafasının yarısını aldı. Gura gura basılı Bisento'yu ayağının altına aldı.Akainucu hiç değilim ya da öyle aman aman amiralci de değilim ancak ben WB bu durumda nasıl üstün gelmiş taraf oluyor ki, yıllar geçti anlayamadım.

Ace’in saldırılarından uykusunda bile kurtulan Wb, nasıl oluyorsa çöp denizcilerden, çöp squardodan falan kaçınamıyor. Buna da handikap demiyorlar. Bu adama bu handikaplar verilmese, orada denizci bırakmazlardı.
Bu handikaplar olmasa çok çok daha estireceğini, bir iki önemli denizcinin ciddi yaralar alacağını kabul ediyorum. Ancak, Denizcilere bir şey olmazdı. Sengoku savaşmadı, Garp savaşmadı, Kuzan bir tane 1 v 1 ve bir iki tane de alan atağı hariç savaşmadı, Kizaru ihtiyaç olan yere gank atıp durdu, kimseyi ciddi ciddi karşısına almadı, Supernovalara yaptığı ataklardan bile görmedik. Çünkü MF üstünde savaşıyorlardı. Bir tek fazla abartmayarak korakor savaşan amiral Akainu idi. Marco'yu dikkati dağılınca kelepçeye alan Koramiral idi yani Amiraller o derece pasif idi.

Nitekim WB daha sağlıklı olsa ve temel hakileri olsaydı bile o kadroya karşı WB korsanlarının kazanması imkansız gibi bir şeydi. Shichibukai'ları hiç saymıyorum. Bak Luffy'lerin gelmesi yüzünden Mihawk ciddiye almadı, Hancock karşı tarafa geçti, Dof, Croco ile Moria ile uğraştı.Kuma ile Ivankov ilgilendi. Luffy'ler gelmese WB tayfası iyice hezimeti yaşayacakmış zaten.

Nitekim sağlıklı, hakili, yaşlı WB tayfası ile gelse daha da kötü olurdu eldeki verilere bakacak olursak.

1)Yt shortstan marınefordu izleyip mangaya bakamayınca olan böyle oluyor gibi akainu felçmi geçirmiş ? Ya bi güldürme ya yerin dibine gönderdi 2 tane vurması sonucu ne felci yok ölüyodu az daha akainu 😁
2) ordaki çöp dediğin 16 kişi wb yi delik deşer eder,squarddan kılıç yiyen adam wb nası içlerinden geçecekmiş. 🤣
3) beyazsakalın başka savaşını görmedik sağlığı kötüyse ben napabilirim savaştığı yer marıneford yaşlı hali ile ona anket açtım iyileşince ekstra güç almayacak zaten kalp tutulması olmazdı sadece şuan marıneford hallerinde garpın güçlü olduğunu kabul ettiğine göre ankette garpa basıp sohbeti salabilirsin konu bu zaten.
4) beyazsakalın eksileri yaş+hastalık başka bi handikap yok herif kum torbasıydı zaten savaştada.
5) garp hachınosuda 78 yaşında wb'den 6 yaş daha yaşlıydı bu arada kalp tutulması yoktu adamda sadece.
Bütün mangayı baştan sona okudum, galiba sen kendinden bahsediyorsun. Sana sayfa sayfa atacağım, demek ki duyduklarına inanmıyorsun, o halde gördüklerine inan;

1) Manga Bölümü : 575
İlgili sayfalar;

Akainu kelimenin tam anlamıyla iki saldırıda iptal olup açılan yarığa düşüyor. Muhtemelen Wb handikaplı olmasaydı Akainu’nun saldırısından zarar dahi almayacaktı.

2) İşte yorumlama bilgin sıfır, Wb eğer handikaplıysa, o zaman handikaplarını çıkar da öyle koy vs’ye. Orada sağlıklı bir Yonko olsaydı, bütün bir MF’yle tek başına vs atardı. Wb handikaplı olmasaydı, yenilmezdi.

3) Gençliğini gördük, yaşlılığında haki kullandığını gördük (ace sahneleri, shanks sahneleri), mf savaşında bunları görmedik çünkü öyle olsaydı Wb öldürülemezdi.Ayrıca handikaplar olmadığı takdirde, yani o yaralar vs. olmadığı takdirde, haki kullanabildiği takdirde, Wb, Garp’ı anasından doğduğuna pişman eder. Yani bu şartlar altında Wb’nin yeneceğini düşünüyorum. Akainu’ya çektiği tarifenin benzerini çeker.

4) Adamın kalbi tekliyordu, her yerden saldırı geliyordu, daha savaşın başında 2 metre kılıç yedi. Sırf ölsün diye tonla handikap aldı, haki kullanamadı, Ace’i bile wb değil luffy kurtardı. Sen diyorsun ki sadece hasta ve yaşlıydı, bu da iyiymiş.

5) Adam sağlıklı haliyle Kuzan’ı yenemedi, Şiryu’dan ayar yedi. Handikapsız haliyle bile Wb’nin yaptığının çeyreğini yapamadı.

Bütün mangayı baştan sona okudum, galiba sen kendinden bahsediyorsun. Sana sayfa sayfa atacağım, demek ki duyduklarına inanmıyorsun, o halde gördüklerine inan;

1) Manga Bölümü : 575
İlgili sayfalar;

Akainu kelimenin tam anlamıyla iki saldırıda iptal olup açılan yarığa düşüyor. Muhtemelen Wb handikaplı olmasaydı Akainu’nun saldırısından zarar dahi almayacaktı.

2) İşte yorumlama bilgin sıfır, Wb eğer handikaplıysa, o zaman handikaplarını çıkar da öyle koy vs’ye. Orada sağlıklı bir Yonko olsaydı, bütün bir MF’yle tek başına vs atardı. Wb handikaplı olmasaydı, yenilmezdi.

3) Gençliğini gördük, yaşlılığında haki kullandığını gördük (ace sahneleri, shanks sahneleri), mf savaşında bunları görmedik çünkü öyle olsaydı Wb öldürülemezdi.Ayrıca handikaplar olmadığı takdirde, yani o yaralar vs. olmadığı takdirde, haki kullanabildiği takdirde, Wb, Garp’ı anasından doğduğuna pişman eder. Yani bu şartlar altında Wb’nin yeneceğini düşünüyorum. Akainu’ya çektiği tarifenin benzerini çeker.

4) Adamın kalbi tekliyordu, her yerden saldırı geliyordu, daha savaşın başında 2 metre kılıç yedi. Sırf ölsün diye tonla handikap aldı, haki kullanamadı, Ace’i bile wb değil luffy kurtardı. Sen diyorsun ki sadece hasta ve yaşlıydı, bu da iyiymiş.

5) Adam sağlıklı haliyle Kuzan’ı yenemedi, Şiryu’dan ayar yedi. Handikapsız haliyle bile Wb’nin yaptığının çeyreğini yapamadı.
1)Sen hasta olmayan wb diyip herkezi alır diyosun olm öyle bişey görmedik ne kadar fark ediyor bilmiyoruz tamamen kafadan sallama yorum tutarlılığı hiç yok.
Anlaşılan garp performansı ile wb performansını kıyaslatacaksın bana ama hasta olmayan wb diye bişey yok senin yaptığın yorum değil direk sallama herkesle vs atarmış hasta olmasa aynen kardeşim elimde köprü var ace kısmını anlattım zaten şimdi panelleri alıp performansları kıyaslıycam.

Wb vs akainu

Burda wb denizci üssünü yıkmaya saldırıyor kılıcına meyvesini ekliyor akainu ise aniden belirip topuğu ile elleri cepte wb yi durduruyor rahatlıkla.

Wb hastalıktan ötürü kan kusuyor akainu da bu fırsatı değerlendirip wb ye üstünlük kuruyor

Akainu wb ye saldırıyor wb kendini savunmaya çalışıyor

Akainu bu kısımdan önce marco ile çarpışıyor kalabalık bi savaşta tamamıyla odağı luffyde ve karşısında marco vardı wb arkası dönük olan akainuya sırtından vuruyor akainu yere düşüyor ve hemen kalkıp wb ye speedblitz atıp kafasını alıyor en son wb akainuya bitanedaha vuruyor ve akainu delikten aşağı düşüyor.(savaş sonrası yerden tünel kazıp savaşa geri geliyor)
Savaşa bakınca genel olarak akainu saldıran ve üstün taraf iken wb ace'in ölümünün verdiği mental amp ile arkası dönük marcoyla çarpışmasından yeni çıkan luffyi kovalayan akainuya üstün gelebiliyor onun dışında ya eşitler ya akainu saldırıyor yada akainu üstün akainu dövüşü dışında no name denizciler ve jhom gıantı 2 saldırıda yenme featlerini göstermiştir wb.
Karsakal vs wb

Burda ts öncesi luffyden tek yumruğa yamulan karasakala üstünlük kuruyor
(Karasakalın kaybetme sebebinin özgüven ve dikkatsizlik olduğu belirtiliyor)

Burdada karasakala deprem yumruğu ile vuruyor karasakal çok etkilenmeden kalkabiliyor savaş dışı kalma felan yok.
Akainu, karasakal,jhon gıant dışı dikkate alınabilcek bi başarısı yok kizaru ve kuzan üstün durumdaydı zaten.
Sonuç:
Akainuya karşı adil şekilde üstün gelemez mental amp sonucu akainuya bişeyler yapabilmiş ancak düz bi vs de kimse bu seviye rage'de geçirmez onuda belirteyim.
Karasakal hem o zamanlar güçsüz hemde özgüveninden ötürü bu duruma düştüğünü wb söylüyor.
Jhon gıantı 2 atışta indiriyor.
No name denizcilerle cebelleşiyor.
Marıneford beyazsakalın bütün savaş başarıları bunlar elle tutulur tek başarısınıda adil şekilde alamıyor.
Garpın başarıları:

Garp vs kuzan

Garp kuzanın buzu kırıp yüzyüze adil bir şekilde kuzana speedblitz atıyor
Ve tek saldırıda yerin dibine gönderiyor.

Arada offscreen bi savaş geçiyor

Savaşa dönüyoruz garp jhon gıantın 6 katı bi devi tek yumrukta denize ters düşecek şekilde tek atıyor
Vasco shotın saldırısını bloklayıp no name yenidünya korsanları ile savaşıyor.

Koby yüzünden kılıç yiyor ve shiryuya üstün geliyor (shıryu magellana eş güçte diye geçiyor magellan>teach ve ekibi shıryu=magellan shıryu>ts öncesi teach)

Kılıç yedikten sonra kuzanla eşleşip eşit durumda kalıyorlar ikiside yerde

Çarpışma sonrası ayaklanan garp kuzana tekrar speedblitz atıp kuzanı yere gömüyor

Ve hemen sonrasında acoclu bi saldırı ile pizarroya üstün gelip kuru kafayı ikiye ayırıyor.

Bu kısımdan sonra offscreen şekilde tüm ada başında kaybediyor.

Sonuç:
1)Beyazsakalın jhon gıant featine kıyasla garpın sanjuanwolf feati çokdaha büyük bi feat.
2)Beyazsakalın karasakala kurduğu üstünlüğe karşı garp shıryuya üstünlük kuruyor shıryu>tek meyveli bb bunu açıklamıştım.
3)akainuya 1 kez eşit gidip 1 kez ofguard üstünlük kuran wb'ye kıyasla garp kuzanla 1 kez eşit gidip 2 kez üstünlük kurabilmiş herhangibi mental amp de yoktur garpta kendini geri tutuyordu bile denebilir.
4) garp no name korsanlarla kapışıyor wb de denizcilerle
5) tümbunların üstüne garpın pizarroya kurduğu üstünlük ve offscreen geçen uzun bi fıghtı bulunmakta bu zamanı kuzanın buzundan anlayabiliriz.
6) marıneford ace'in idam süresi olan 3 saat süren bi savaş wb 1,5 saat kala savaşa iniyor maksimum 1,5 saat savaşıyor.
7) wb korunarak savaşırken garp ekibini koruyarak savaşıyordu bu dezavantajı belirtmek isterim.
8) hachınosu garp 2 sene pasifleşmiş bi garpdır mf garp daha aktif bi garptır mf garp>hachınosu garp
Conculsıon:
Mf garp>hachınosu garp>mf old and sıck wb
Sağlıklı beyazsakal için elimizde en ufak veri yok fanboyluk yapıp take atmak isteyenler atabilir.

Son düzenleme:
1)Sen hasta olmayan wb diyip herkezi alır diyosun olm öyle bişey görmedik ne kadar fark ediyor bilmiyoruz tamamen kafadan sallama yorum tutarlılığı hiç yok.
Anlaşılan garp performansı ile wb performansını kıyaslatacaksın bana ama hasta olmayan wb diye bişey yok senin yaptığın yorum değil direk sallama herkesle vs atarmış hasta olmasa aynen kardeşim elimde köprü var ace kısmını anlattım zaten şimdi panelleri alıp performansları kıyaslıycam.
Ulan hastalığı geç, zaten ilk gördüğümüzden beri hastaydı. Hastalık ve yaşlılık harici hiçbir handikabı olmasa da yerin dibine sokar garp’ı. Onca handikapa rağmen 2 vuruşa iptal etti Akainu’yu. Ciddi dövüşmeyen Kuzan’ı bile yenemedi Garp.

Ulan hastalığı geç, zaten ilk gördüğümüzden beri hastaydı. Hastalık ve yaşlılık harici hiçbir handikabı olmasa da yerin dibine sokar garp’ı. Onca handikapa rağmen 2 vuruşa iptal etti Akainu’yu. Ciddi dövüşmeyen Kuzan’ı bile yenemedi Garp.
Dostum genel olarak detaylıca tüm fikirlerimi ve featleri kıyasladım. Bakıp itirazın olan kısımlar varsa belirtebilirsin. Ben bu yazdığına katılmıyorum kalbi her dakika tutulmuyor sonuç olarak garpın üstüne almamı gerektiren bi başarısı yok o halinde.birde yaşlılık ve hastalığı alsan prıme wb oluyor prıme wb>old garp zaten 😁 ama prıme garp pataküte döver bence.
Kuzanın öldürmeye savaştığı 1126'da geçiyor gidip bakabilirsin üşendim.

Son düzenleme:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık