Yani bu konu çok tartışıldı o yüzden uzatmak istemiyorum. Olası bir handikapsız ve aktif yaşlı WB vs Akainu eşleşmesinde (ikisi de hakilerini MF'deki kadar az kullanabiliyorlar var sayacağım) ben de WB derim. Ancak senin de dediğin gibi WB mangadaki savaşta çok fazla handikap sahibi idi bundan dolayı da üstün vs gelmedi. Kaldı ki Akainu'nun da eşit derece de olmasa da handikapı vardı. Dövüş alanı MF olduğundan tam gaz savaşamıyordu.Handikaplı WB Akainu'ya üstün gelirken
İki tarafta bir diğerine ilk kez vurabildiklerinde ikisinin de dikkati dağınıktı. Burada 1-1 der kapatırız. Ancak yakın mesafe savaşına girdikleri nokta da Akainu adamın kafasının yarısını aldı. Gura gura basılı Bisento'yu ayağının altına aldı.Akainucu hiç değilim ya da öyle aman aman amiralci de değilim ancak ben WB bu durumda nasıl üstün gelmiş taraf oluyor ki, yıllar geçti anlayamadım.
Bu handikaplar olmasa çok çok daha estireceğini, bir iki önemli denizcinin ciddi yaralar alacağını kabul ediyorum. Ancak, Denizcilere bir şey olmazdı. Sengoku savaşmadı, Garp savaşmadı, Kuzan bir tane 1 v 1 ve bir iki tane de alan atağı hariç savaşmadı, Kizaru ihtiyaç olan yere gank atıp durdu, kimseyi ciddi ciddi karşısına almadı, Supernovalara yaptığı ataklardan bile görmedik. Çünkü MF üstünde savaşıyorlardı. Bir tek fazla abartmayarak korakor savaşan amiral Akainu idi. Marco'yu dikkati dağılınca kelepçeye alan Koramiral idi yani Amiraller o derece pasif idi.Ace’in saldırılarından uykusunda bile kurtulan Wb, nasıl oluyorsa çöp denizcilerden, çöp squardodan falan kaçınamıyor. Buna da handikap demiyorlar. Bu adama bu handikaplar verilmese, orada denizci bırakmazlardı.
Nitekim WB daha sağlıklı olsa ve temel hakileri olsaydı bile o kadroya karşı WB korsanlarının kazanması imkansız gibi bir şeydi. Shichibukai'ları hiç saymıyorum. Bak Luffy'lerin gelmesi yüzünden Mihawk ciddiye almadı, Hancock karşı tarafa geçti, Dof, Croco ile Moria ile uğraştı.Kuma ile Ivankov ilgilendi. Luffy'ler gelmese WB tayfası iyice hezimeti yaşayacakmış zaten.
Nitekim sağlıklı, hakili, yaşlı WB tayfası ile gelse daha da kötü olurdu eldeki verilere bakacak olursak.