Şu OP bozdu muhabbetlerini anlamadım gitti. Önceki arclar mükemmeldi de ben mi farkında değilim? Adam 20 yıldır aynı şablon üzerinden arc çiziyor. Luffy zamanında 1 damacana suyla Shicbukai indirmedi mi? Mr 1 ile King yenilgisi arasında ne fark var?
O zamandan tek farkı, rezillik seviyesinin büyümesi. Kimse kendini kandırmasın, 10 yıl önce bile forumlarda millet aynı dertlerden muzdaripti.
Oda boş bölüm çiziyor, seri yavaş akıyor ama ilerde şaha kalkacak diye diye, serinin müptelası oldu millet, farkında değil. Oda bildiğin vaatlerle bağladı seriye, sonra da alıştığımız için bırakmadık
.
Roger vs WB olayından sonra ayıktı millet. Bu adam bizi yıllardır bekletiyor ama hiçbir şey işlemiyor dediler.
Yani seri bozmadı, insanların Oda'ya olan güveni bitti.
Ayrıca Oda kadar tolere edilen başka bir mangaka görmedim. Zamanında Kishi ve Kubo'ya yapılan muamele ortada. Ama hala Oda'yı Tolkien ile bir tutan milyonlarca insan var.
OP leş gibi seridir. Kurgusu, dövüşleri, karakter gelişimi de leş gibidir.
Ama Oda ticari anlamda çok zeki bir insandır. Bu konu da gayet ciddiyim.
Hiç bir seri hakkında oturup, OP kadar muhabbet edecek malzeme çıkmaz. O şikayet ettiğimiz gizemler, silüetler bizim seriye olan ilgimizi taze tutuyor, farkında değiliz. Ha artık sıktı, o bir gerçek.
Şu birbirinin kopyası arcları, Oda dışında biri çizse itin bir tarafına sokulurdu. Bu kadar satmasının hayali bile kurulamazdı.
Ama Oda insanları çizdiği şeylere değil, gizemlere odaklanması sağlıyor. Seri hakkında teori üretmekten, millet kafayı yiyor.
Oda'nın amacının, güzel hikaye yazmak olduğunu düşünmüyorum. Tamamen okuyucunun ilgisini taze tutmaya çalışıyor.
Mesela o kadar ırk varken ortaya birde lunarian ırkı attı, haftalarca teori kasıldı. Hikaye de olmasa da olurdu. Ama amaç evreni genişletmek değil ilgiyi taze tutmaktı.
Dragon, Shanks, Mihawk
Bakın, Manga aleminde okuyucuyu bunlar kadar manupüle eden bir karakter göremezsiniz. 20 tane leş ötesi bölüm çiziyor, sonra araya 2 panel Shanks, millet kendini kaybediyor.
Bu karakter hiçbir zaman işlenmeyecek, bundan eminim. Çünkü bu karakterlerin hizmet ettiği amaç farklı.
Bu karakterlerin amacı üretilen teorilere malzeme olmak. O yüzden 20 yıldır Mihawk hakkında bir şey çizmiyor. Şu karakterleri işlemek, altın yumurtlayan tavuğu kesmekle aynı şey.
Bir mangaka düşünün ki:
Dövüş çizmiyor, en önemli olayları off panel geçiyor, birbirinin kopyası arclar çiziyor, hikayesi bir arpa yol ilerlemiyor. Ama satış rekorları kırıyor. Bakın bu çok büyük başarı ve şanstır. Başka bir seri le kıyaslamak bu serinin kusurlarını örtmez.