Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Manga Satışları

@Dragon
Usta One Piece'in Japonya içi 300 milyondan fazla sattığını biliyoruz.Japonya dışında 50-60 milyon satma bile Dragon Ball'ın maximum 350 milyon satış rakamını geçmiş olmuyor mu.

One Piece Japonya dışında minimum 50-60 satmıştır herhalde.:confused:
dünya capında 345 satmıs işte,asagı yukarı 45 milyonu dünyada satılmıs.zaten her halükarda dragon ballı geciyor bir sıkıntı yok artık ;)

Birde dikkatimi çeken bir nokta daha var, bu kochi-kame halen devam eden bir seri ama 2012 yılında hiç satmamış görünüyor..

Birde dikkatimi çeken bir nokta daha var, bu kochi-kame halen devam eden bir seri ama 2012 yılında hiç satmamış görünüyor..
o benimde dikkatimi çektide ne seriyi biliyorum,ne duydum ne gördüm,pek arastırmadımda elde olan verileri girdim.sanırım 2011-2012 arasına verileri yok aynen yazdılar,yada bir önceki seneye daha düsükken aynı rakamı yazdılar.

matome.naver'in listesi bugün güncellenmiş. Diğeri şubat ayında kalmış. Ancak 2012'de yayınlanan listede One Piece'in Japonya içinde ki satış rakamları 288 milyonken, burada bugün güncellenen bir listede 270 milyon olarak görünüyor. Ancak şu anda biz zaten 300 milyon olduğunu biliyoruz.

Yine Dragon Ball'ın dünya çapında ki satış rakamlarını Oricon, 2012'de 230 milyon olduğunu belirtmişti (全世界の発行部数は2億3000万部に上り). 1 sene içerisinde 120 milyon satması imkansız çünkü Dragon Ball, 95 yılında biten bir seri ve 2000'den beri Dragon Ball'ın satışları yavaş ilerliyor. One Piece bile güncel olarak devam etmesine rağmen 2009'dan bu yana ancak 130 milyon satabildi.
güncellenen listeyi, atsana bana naverden zahmet olmazsa. ekliyelim onuda, ben sadece one piecei tüm dünya satıslarından güncelledim su an ;)

Bastard'ın mangakası öldü. devam etseydi. yarım kalmasa bence ilk 5'in içine girerdi.
Bastard'ın mangakasının öldüğüne dair bir bilgi yok. Serinin yarım kalma nedeni mangakanın ölümü değil anlayacağın.
http://en.wikipedia.org/wiki/Kazushi_Hagiwara

@Dragon

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_manga_series_by_volume_count

Şu liste hakikaten çok ilginç. Cilt sayısına göre sıralama yapmışlar ve çok azı Weekly Shōnen Jump serisi. Bu listeye giren Jump serileri de zaten konu mesajında satış rakamları verilen, 100 - 200 milyon sattı dediğimiz seriler. Keşke diğer dergiler kapsamında çıkarılan serilerin de satışlarına ulaşabilseydik. :D 1969'dan beri devam eden ve İngilizceye sadece 20 bölümü çevrilmiş Golgo 13 var mesela, 170 cilt çıkarmış, halen devam ediyor.

o benimde dikkatimi çektide ne seriyi biliyorum,ne duydum ne gördüm,pek arastırmadımda elde olan verileri girdim.sanırım 2011-2012 arasına verileri yok aynen yazdılar,yada bir önceki seneye daha düsükken aynı rakamı yazdılar.

güncellenen listeyi, atsana bana naverden zahmet olmazsa. ekliyelim onuda, ben sadece one piecei tüm dünya satıslarından güncelledim su an ;)
Naver, sizin linkteki sayfayı güncellemiş. Ama dediğim gibi rakamlar yanlış. One Piece örneğini o yüzden vermiştim. Bence o listeyi hiç girmemek en sağlıklısı. :p

güncellenmiştir...

2013 yılı toplam satıslarını bulan gümüş arkadasımıza teşekkürler.ikinci yarı bilgilerini veren site bulamadıgım için, cıkarma yaptım :D ikinci yarı bilgilerinide ekledim.çünkü shingeki no kyojinin, one piecein ikinci yarı satıslarını, gecmiş gibi gördüm.bu bilgiyi vermemek olmazdı. :good:

shingeki no kyojin'in bu çıkışı çok iyi oldu. Keşke bu sene one piece 2. olsaydı hatta 3-4 falan olsaydı. Sağlam bir iki rakip olursa ODA bu kadar tembel olmaz.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık