Şu an ki olayda bana saçma geliyor ama.Kata'dan bariz bir şekilde güçsüzken 3 ton dayak yiyip sürekli kalkmasına irade diyemiyorum artık.İşte irade de bir yere kadar.. O yüzden amiraller falan top gibi oynadı Luffy ile.
Şu an ki olayda bana saçma geliyor ama.Kata'dan bariz bir şekilde güçsüzken 3 ton dayak yiyip sürekli kalkmasına irade diyemiyorum artık.İşte irade de bir yere kadar.. O yüzden amiraller falan top gibi oynadı Luffy ile.
Valla bu haki bitiren teknikten ben de memnun değilim. Dövüşürken iyi güzel rakibi tarumar ediyor ama sonu çok acıklı oluyor. :/Şu g4 çok saçma ya, sen bir saniye önce senin avatardaki sıfatla rakibine bak, bir saniye sonra teknik bitti diye ne hale gel
G4 Reis'e yakışmıyor adam akıllı bir şey yapsaydı keşke
Belki de serideki en dayanıklı karakterdir WB. Ama o sahne tamamen irade ile alakalı bir şey. Luffy vs. Katakuriye Zeff'in ünlü sözü cuk diye oturuyor mesela.Ben onu çok dedim. WB'nin yaptıkları dayanıklıktan çok irade işiyle alakalı diye. Ölen vücudun yere düşmemesinin dayanıklılık alakasını çözemiyorum mesela. Tabi adam çok da dayanıklı. Luffy'nin de Kata karşısında yaptığında dayanıklılık payından çok irade payı var.
Orada ne kadar çabalarsan çabala gücün olmadığı sürece kimseyi kurtaramazsın gibi bir şey diyordu yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum? Mangada nasıl geçiyordu ki? Gerçi çabalaması da sahip olduğu irade sayesinde olduğu için aynı kapıya çıkıyor ama sende haklısın. Bu irade 900 yıldır nesilden nesile aktarılıyorsa zaman=güç felsefesiyle bana mantıklı gelir. Belki BHA izlemişsindir. Orada Miyatanın aldığı güç önceki kullanıcıların devraldığı ve geliştirdiği güç ile devam ediyordu. Bu nesilden nesile aktarılan şey de, bunun bir benzeri olabilir bilmiyorum.İrade tamam çok önemli de Kizaru'nun mf de sözü vardı ''Ne kadar iradeli olursan ol gücün yoksa yapacakların sınırlıdır'' tarzı bir şey söylüyordu.Luffy'de de o güç yoktu ama fazla abartılı bir irade var ve bana saçma geliyor.
Ben karışmıyorum siz ikiniz aranızda halledin.Yok benlik sıkıntı yok ama düşünce belirtilince fanboy yakıştırması yanlış bana göre. Tabi yanlış davrandığımı düşünüyorsa özürde dilerim zaten
@Hakili Yumruk
Kişisel zevk tabi bir şey diyemem. Ben çok seviyorum böyle aşırı zorlu galibiyetleri. O kadar eziyete rağmen yılmadan usanmadan hedefe ilerlemeyi gösterdi bize mangaka. Senin abartı bulduğun şey benim dövüşe hasta olmamı sağlayan şey yani. Umarım bundan sonraki dövüşler de bu şekilde olur.
Dövüşleri ölümün kıyısına gelerek,çok çok zorlanarak kazanması güzel olan taraf.Ama bu zorluk aşırı abartılıyor gibi geliyor bana.Hani zorluğunda bir sınırı vardır ama Oda imkansızları gerçekleştirip duruyor.Yani artık olay iradeden ziyade ''Ana karakter bir şekilde kurtulur,yener'' felsefesine doğru gidiyor.Ha tabii bu işin ''bence''si.Siz seviyorsunuz bunu bende bir şey diyemem tabii.Orada ne kadar çabalarsan çabala gücün olmadığı sürece kimseyi kurtaramazsın gibi bir şey diyordu yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum? Mangada nasıl geçiyordu ki? Gerçi çabalaması da sahip olduğu irade sayesinde olduğu için aynı kapıya çıkıyor ama sende haklısın. Bu irade 900 yıldır nesilden nesile aktarılıyorsa zaman=güç felsefesiyle bana mantıklı gelir. Belki BHA izlemişsindir. Orada Miyatanın aldığı güç önceki kullanıcıların devraldığı ve geliştirdiği güç ile devam ediyordu. Bu nesilden nesile aktarılan şey de, bunun bir benzeri olabilir bilmiyorum.
Reyiz gümbür gümbür geliyor. WB'nin dediği gibi dünyayı şoka sokacak Reyiz.Belki de serideki en dayanıklı karakterdir WB. Ama o sahne tamamen irade ile alakalı bir şey. Luffy vs. Katakuriye Zeff'in ünlü sözü cuk diye oturuyor mesela.
"Yüzlerce silahla donanmış olsan bile, bazen bir adamın yüreğindeki inanç mızrağına karşı koyamazsın... "
Katakuri ve Luffy'nin tüm düşmanları için geçerli bir söz bu bana göre. Hepsi Luffy'nin yüreğindeki inanç mızrağına kurban gitti.
Orada ne kadar çabalarsan çabala gücün olmadığı sürece kimseyi kurtaramazsın gibi bir şey diyordu yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum? Mangada nasıl geçiyordu ki? Gerçi çabalaması da sahip olduğu irade sayesinde olduğu için aynı kapıya çıkıyor ama sende haklısın. Bu irade 900 yıldır nesilden nesile aktarılıyorsa zaman=güç felsefesiyle bana mantıklı gelir. Belki BHA izlemişsindir. Orada Miyatanın aldığı güç önceki kullanıcıların devraldığı ve geliştirdiği güç ile devam ediyordu. Bu nesilden nesile aktarılan şey de, bunun bir benzeri olabilir bilmiyorum.
Bir serinin heyecan yükünü de maddi kaygılarını da ana karakter sırtlanır. Mangaka olabildiğince imkansız gibi gösteriyor ki dövüş bittiğinde galibiyet bir o kadar değerli olsun, okuyucuyu bir o kadar gaza getirsin. Genel okuyucu kitlesinin memnun olduğu bir şey bu. Aksi halde başka türlü çizerdi mangaka. Ha herkes memnun olmuyor tabi orası ayrı mesele. :/Dövüşleri ölümün kıyısına gelerek,çok çok zorlanarak kazanması güzel olan taraf.Ama bu zorluk aşırı abartılıyor gibi geliyor bana.Hani zorluğunda bir sınırı vardır ama Oda imkansızları gerçekleştirip duruyor.Yani artık olay iradeden ziyade ''Ana karakter bir şekilde kurtulur,yener'' felsefesine doğru gidiyor.Ha tabii bu işin ''bence''si.Siz seviyorsunuz bunu bende bir şey diyemem tabii.
Zaten işin felsefesi "Ana karakter bir şekilde kurtulur, yener" OP Shounen bir seri olduğu için herkes bu bilinçte okumalı ve takip etmeli. Oda denen arkadaş Luffy'nin karşısına çıkardığı rakipleri daha güçsüz bir şekilde çıkartıp Luffy'e saf güç ilede ezdirebilirdi ama adamın tarzı bu. Çizdiği seri saf güçten ibaret değil. Bu seride ne kadar gerçek dışı şeyler olsa da dövüşün sonunu belirleyen reel faktörlerde var. Hepsini sayarsak liste şöyle olurdu galiba:Dövüşleri ölümün kıyısına gelerek,çok çok zorlanarak kazanması güzel olan taraf.Ama bu zorluk aşırı abartılıyor gibi geliyor bana.Hani zorluğunda bir sınırı vardır ama Oda imkansızları gerçekleştirip duruyor.Yani artık olay iradeden ziyade ''Ana karakter bir şekilde kurtulur,yener'' felsefesine doğru gidiyor.Ha tabii bu işin ''bence''si.Siz seviyorsunuz bunu bende bir şey diyemem tabii.