Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] Lost (2004-2010)

Diziyi Beğendiniz mi?

• Kullanılan toplam oy
    10
İlk sezon ya da son sezon fark etmeden çok sevdiğim ve defalarca izlediğim bir dizidir. Finalinden memnun kalıp kalmamanın izleyicinin arayışı ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Sezon girişlerindeki üç beş bölüm finalin nasıl bir noktadan açıklanacağı ile ilgili yoğun ipuçları bırakıyor diyebilirim. O kısımlara biraz odaklanırsanız finalin sizi tatmin edip etmeyeceği hakkında bir fikriniz oluşacaktır.

Yakın zamanda 6. kez baştan sona izledim. Güncel olarak izleyenler ile de hali hazırda bitirmiş olup üzerine konuşmak isteyenlerle de sohbete açım diyebilirim.

Yalnızca diziyi tek başına değerlendirerek yapılmış bir yorumdur, yapımcıların sezon arası açıklamaları, ileriye dönük söylemleri yada planlanandan uzun bir süre devam etmiş olmasını değerlendirmeye katmadım.

İlk sezon ya da son sezon fark etmeden çok sevdiğim ve defalarca izlediğim bir dizidir. Finalinden memnun kalıp kalmamanın izleyicinin arayışı ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Sezon girişlerindeki üç beş bölüm finalin nasıl bir noktadan açıklanacağı ile ilgili yoğun ipuçları bırakıyor diyebilirim. O kısımlara biraz odaklanırsanız finalin sizi tatmin edip etmeyeceği hakkında bir fikriniz oluşacaktır.

Yakın zamanda 6. kez baştan sona izledim. Güncel olarak izleyenler ile de hali hazırda bitirmiş olup üzerine konuşmak isteyenlerle de sohbete açım diyebilirim.

Yalnızca diziyi tek başına değerlendirerek yapılmış bir yorumdur, yapımcıların sezon arası açıklamaları, ileriye dönük söylemleri yada planlanandan uzun bir süre devam etmiş olmasını değerlendirmeye katmadım.
cork muhabbetini asla anlamadım

Flocke için ölüm senaryosunu güçleri açıp kapatmak üzerine kurdukları için öyle maddi bir aç kapa mekanizması dizayn etmişler herhalde

bana su da mantıklı geliyor, black monster ın doğmasıyla jacob bir hata yaptı. bunun telafisi için ise 2000 senelik bir plan gerçekleşti. yani richard ın bile gemisinin adaya gelmesinin tek sebebi john vs jack in final vs’si içindi. dizideki bütün olay örgüsü sadece 2000 senelik bir plandı. bu planı jacob tek başına yapmadı, sadece adanın ondan istediklerini sezgisel olarak kavrayabilyor ve oceanic 815 e adayları koyuyor mesela. ne olacağını o da bilmiyor. ada jacobtan bağımsız insanları çekiyor. çünkü her insanda light var ve bu source a bağlı. en mantıklı teori bu bence.

bir de şunu anlamıyorum dizide mesela hep siyah beyaz metaforları var mesela locke ilk bölümlerde michael ın oğluna tavla öğretirken bir taraf siyah bir taraf beyaz diyor. jacob ve kardeşi de siyah ve beyazı temsil ediyor.

mother karakteri büyük ihtimalle hem black smoke hem protector’dı . çocukları da jacob ı beyaz mib i siyah giydiriyordu. sanki bir oğlunu peotector diğerini black smoke yapmak istiyordu. yani adanın hem protector kavramına hem black smoke kavramına ihtiyacı vardı öyleyse jacob neden en sonunda black smoke u öldürdü. yok eğer adanın black smoke kavramına ihtiyacı yoksa mother karakteri sadece protectorsa neden hep light and dark dengede olması lazım imaları yapıldı ya da mother karakterinin black smoke olma ihtimali gösterildi. bilemiyorum.

bana su da mantıklı geliyor, black monster ın doğmasıyla jacob bir hata yaptı. bunun telafisi için ise 2000 senelik bir plan gerçekleşti. yani richard ın bile gemisinin adaya gelmesinin tek sebebi john vs jack in final vs’si içindi. dizideki bütün olay örgüsü sadece 2000 senelik bir plandı. bu planı jacob tek başına yapmadı, sadece adanın ondan istediklerini sezgisel olarak kavrayabilyor ve oceanic 815 e adayları koyuyor mesela. ne olacağını o da bilmiyor. ada jacobtan bağımsız insanları çekiyor. çünkü her insanda light var ve bu source a bağlı. en mantıklı teori bu bence.

bir de şunu anlamıyorum dizide mesela hep siyah beyaz metaforları var mesela locke ilk bölümlerde michael ın oğluna tavla öğretirken bir taraf siyah bir taraf beyaz diyor. jacob ve kardeşi de siyah ve beyazı temsil ediyor.

mother karakteri büyük ihtimalle hem black smoke hem protector’dı . çocukları da jacob ı beyaz mib i siyah giydiriyordu. sanki bir oğlunu peotector diğerini black smoke yapmak istiyordu. yani adanın hem protector kavramına hem black smoke kavramına ihtiyacı vardı öyleyse jacob neden en sonunda black smoke u öldürdü. yok eğer adanın black smoke kavramına ihtiyacı yoksa mother karakteri sadece protectorsa neden hep light and dark dengede olması lazım imaları yapıldı ya da mother karakterinin black smoke olma ihtimali gösterildi. bilemiyorum.
mother'ın hem smoke hem protector olması benim de aklıma yatan açıklama.

Daha fazla üzerine düşündüğümde şöyle bir fikir geliştirmiştim. Sorun Protector-smoke ayrılmadan tek kişi üzerinden devam etmesi gerekirken mother'ın ikiz çocukları sahiplenmesi ile başlıyor. Günü geldiği zaman birisine görevi devredecek ve diğerinin ya adadan ayrılması yada ölmesi gerekecekti ancak mother'ın seçtiği mib iken adadan ayrılmak isteyen de o idi. O yüzden kendi ölümü ve devamında Jacob'un yapma denileni yapması ile protector-smoke dualitesini yaratmayı planladı ve başardı. Ancak smoke kendi yaratılışına sahip olarak kaynaktan ayrılınca geriye kalan kaynağa giren mib’in anıları, öfkesi ve sebebi olan adada hapsolmuşluk hissi kaldı. Sürekli olarak adadan ayrılmanın ve kaynaktan koparak tüm dünyaya karanlığını yaymanın yolunu arayan smoke ortaya çıkınca yok edilmesi için uzun süreli bir plan hçdaha harekete geçmiş oldu, o planın başrolleri de bizim lostielerdi.

Dizinin daha kısa planlanmış olduğunu düşününce aslında senaristlerin ikinci sezon içinde mother jacob mib gibi karakterlerdense zamanı gelince Desmond üzerinden bir final anlatımı kurmayı planladıkları gözüküyor gibi. O zaman da arkası yarın şeklinde bölümleri yazdıkları biliniyor ama Desmond daha basit ve oturaklı bir final için en uygun karakter olarak sivrilmeye de başlıyor. Bunlara rağmen felsefi olarak bağlamak istedikleri noktadan da çok koptuklarını düşünmüyorum. Jack ve John ikilisiyle değil de yüzyıllar öncesinden Jacob ve mib ile bir anlatım yapmak zorunda kaldılar gibi bakıyorum olaya.

Dizinin uzatılmış olmasının bir iyi yanı katman katman ada hakkında açıklamalara sahip olarak ilerlemenin verdiği zevk aslında. İlk iki sezonda adaya düşen lostieler gibiyiz izleyici olarak,üçüncü ve dördüncü sezon kendimizi others yerine koyabilecek kadar bir şeyler öğrenmeye başlıyoruz, beşinci sezon genel olarak en sevilmeyen sezon olsa bile Dharma arc olması bile bence epey güzel yapıyor ve adanın gizemlerinin çoğu önümüze serilmeye başlıyor, son sezon da Jacob yada mib kadar hakim oluyoruz olaya zaten

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık