Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Öneri] Kripto Para

Kripto Para

• Yatırımda bulunuyorum gelecekte piyasada yeri olacak

Kullanılan: 97 42.5%
  • Yatırımda bulunuyorum fakat gelecek görmüyorum düşükten alır yukarıda satarım

Kullanılan: 22 9.6%
  • İlgilenmiyorum

Kullanılan: 78 34.2%
  • Balon / Saadet Zinciri

Kullanılan: 31 13.6%

• Kullanılan toplam oy
    228
Yurtdışına yatırımın daha ucuz yöntemleri de var ama vergi konusu biraz sıkıntı . Her sene beyanname falan vermen gerekiyor. Midas isimli yeni Türk aracı kurum 1.5 dolar komisyonla çalışıyor. Bir diğer alternatif yabancı aracı kurum Interactive Brokers’ta tr’den hesap açılabiliyor. Komisyon ücreti 1 dolar. Bu iki kurum güvenilir kurumlardır midas SPK onaylı, interactive Brokers ise dünya devi brokerlardan biri. (Dipnot olarak bankalarda komisyon oranlarını 15’e çekmeye başladılar ufaktan)

Bunlarla uğraşmak yerine yurtdışı hisseleri alan yerli yatırım fonları da alabilirsin . Kullandığın herhangibir mobil bankacılık uygulamasından bütün aracı kurum ve bankalara ait yabancı hisse senedi fonlarına ulaşabilirsin. Her ay düzenli şekilde alırsan uzun vadede cok büyük etkisini görürsün hem dolar olarak hem de yatırım olarak değerleniyor.Vergiyle falan uğraşmıyorsun yüzde 10 banka kesiyor.

Olabilir ama önce biraz teori öğrenmem gerekiyor. Tr gibi çalkantılı bir ülkede yatırım sadece riskli değil riskine değecek getirisi de yok.

Çok iyi kazandıracak şirketleri bulma ihtimalim ülkenin eğitimi hukukunu vesaire düşününce çok zayıf. Bence.

Belki de yanlış düşünüyorumdur Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere yatırım yapmak daha doğrudur, dediğim gibi teori bilmeden şu an boşa konuşuyorum.

Çok iyi kazandıracak şirketleri bulma ihtimalim ülkenin eğitimi hukukunu vesaire düşününce çok zayıf. Bence.

Belki de yanlış düşünüyorumdur Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere yatırım yapmak daha doğrudur, dediğim gibi teori bilmeden şu an boşa konuşuyorum.
Enflasyon bu kadar yüksek olmasa bizim borsalarımıza yatırım yapılır hisseler değerlerinin cok altında yani ucuzlar ama enflasyon cok yüksek. Sene basından beri dolar karşısında yüzde 80 eridi paranın değeri. Türk borsasına yatırsaydın eli yüzü düzgün bir kazanç için sene basında yaptığın yatırımın yüzde 100 falan yapması gerekirdi ki onu da yapmak cidden zor. Yabancı yatırım fonlarını incele bence.

Fiyatlanmamış bir coin almak istiyorum ama hangi siteden nasıl yapacağımı bilmiyoum bilgisi olan var mı ?
Fiyatlanmamışmı, borsa yıkıldı, hangisini beğenirsen al. :D

Nereden alırım dersen; Binance ile başlayabilirsin, Binancetr ile bankadan direkt para aktarabileceğin tek global borsa.

Şu an borsada korku hakim, ben risk alırım dersen korkuyu sayın alabilirsin. Yani herkes panikle satarken sen alttan toplayabilirsin.

Dexler, yani cake, uni, bake... gibi porojeler şu an çok ucuz.

Borsanın demirbaşları, xlm, holo, btt, doge gibi projeler de çok iyi.

Gamefi&metaverse sektöründe pek çok proje diplerde Warena öneririm.

Proje çok diplerde fiyatlanmamış. Biraz araştırmanı yap, risk alabilirsen alım için fena değil buralar. Daha düşebililirmi evet, ama yükselebilir de.

Sanırım sonraki boğada paramı alıp çıkacağım ve borsaya gireceğim. En azından politikaya ya da şirket durumuna göre falan pozisyon alabiliyoruz.
Diğer piyasalarda da pozisyon almana izin vermezler merak etme yüklü satarlar.Fark sadece şu olur.Oturmuş dev bir piyasa olduğu için yükseliş ve düşüşler devasa oranlarda olmaz.Kriptoda o kayıplar olmazsa kazançta olmaz.Ne kadar volalite o kadar kazanç demek.Google,Apple gibi şirketler bulması o kadar kolay değil kripto gibi 100 dolarla da hedeflerine kolay ulaşamazsın.Şimdi burada yazamam ama çok söylenen bir laf var o yüzden cazip geliyor bu camia zaten. :D

Fiyatlanmamışmı, borsa yıkıldı, hangisini beğenirsen al. :D

Nereden alırım dersen; Binance ile başlayabilirsin, Binancetr ile bankadan direkt para aktarabileceğin tek global borsa.

Şu an borsada korku hakim, ben risk alırım dersen korkuyu sayın alabilirsin. Yani herkes panikle satarken sen alttan toplayabilirsin.

Dexler, yani cake, uni, bake... gibi porojeler şu an çok ucuz.

Borsanın demirbaşları, xlm, holo, btt, doge gibi projeler de çok iyi.

Gamefi&metaverse sektöründe pek çok proje diplerde Warena öneririm.

Proje çok diplerde fiyatlanmamış. Biraz araştırmanı yap, risk alabilirsen alım için fena değil buralar. Daha düşebililirmi evet, ama yükselebilir de.
Sektöre yeni girmeyi düşündüğüm için çok bir bilgim yok. Şu an yazdıklarının yüzde 60 ını anlamadım desem yeridir. "Yatırım tavsiyesi değildir" başlığı altında dm den bi konuşalım müsait olduğunda :D

Diğer piyasalarda da pozisyon almana izin vermezler merak etme yüklü satarlar.Fark sadece şu olur.Oturmuş dev bir piyasa olduğu için yükseliş ve düşüşler devasa oranlarda olmaz.Kriptoda o kayıplar olmazsa kazançta olmaz.Ne kadar volalite o kadar kazanç demek.Google,Apple gibi şirketler bulması o kadar kolay değil kripto gibi 100 dolarla da hedeflerine kolay ulaşamazsın.Şimdi burada yazamam ama çok söylenen bir laf var o yüzden cazip geliyor bu camia zaten. :D

En azından finansal analiz yapılabilir ve riskim azaltılabilir

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık