Öncelikle piyasaya sürülmeden zaten satamazsın. Proje iptal edilirse paran geri iade ediliyor en azından ICO'nun mantığı bu. Ben pek güvenmiyorum açıkçası : ))şimdi bunları aldık diyelim parayı çekerken nasıl olacak, borsa gibi mi yoksa mesela diyelim cüzdana çek dedi, etherium erc20 verdi öküz gibi komisyon kesiyor komisyonu bizim bakiyeden mi kesecekler ?
Piyasaya girdi diyelim o zaman cüzdanına veya sürüldüğü borsaya atacaksın ve evet dediğin gibi sadece ERC üzerinden işlem görüyorsa öküz gibi komisyon bizden gidecek. Maalesef bu projede iş olur mu dediğim şeyler çoğu ICO ETH ağında oluyor.
Pointpay'de hoşuma giden şey ERC dışında TRX veya XRP ile alınabiliyor. USDT ile alırsa ERC (etherium) ağından alman gerekiyor ve 20 dolar gibi bir masraf çıkarıyor. Ben denemesini yaptım binanceden 1 Tron masrafla (1,2 TL) falan gönderebiliyorsun. Pointpaya gönderdikten sonra oradan pointbay coini alacaksın o işlem ücreti de çok fazla olmaz. Çoğu da bu şekildedir muhtemelen kendi platformlarına kayıt olup para coin gönderip alıyorsun.
Pointbayin kendi borsasında duracağı için başka borsalarda listelense bile bir süre çekmem muhtemelen. O kadar güvenilmez olursa zaten uzun süreli beklentimi karşılamayacak demektir. Projesini iyi yapan uluslar arası bankacılık lisansı başvurusu yapacak olması zaten onu alırsa epey yükselir diyorlar. 2 yılı kafadan sadece yol haritasına veriyorum. Ağır işlesin ama sağlam olsun.
Temmuzda direkt birincil önemli borsaların birinde ( Binance PrimeXBT.Kraken Bittrex Poloniex Coinbase KuCoin Huobi) listelenme hedefi var. (erteleme bekliyorum açıkçası)
Ve şunu da söyleme gereği görüyorum daha önce yakılacak bir miktar duyurup iptal etmişler. Bu ilk alanları biraz rahatsız etmiş çünkü fiyatı artacaktı. Kimisi de normal karşılıyor bilmiyorum. Türk telegram gurubunda sadece alım yapanlar var sanırım ve gayet açık konuşuyorlar. İlgilenenler eleştirilere göz atabilir.
Bunların hiçbiri olumlu olumsuz tavsiye değildir. Böyle araştırığı coin olanlar buraya yazsın ki başkaları da zaman kazansın. Dediğim gibi ben henüz alım yapmadım. %20 fiyat artmasına en az 6 gün olduğu için ağırdan alıyorum.
Son düzenleme: