Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Kozuki Momonosuke

Bu karakter hakkında ne düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 40 34.2%
  • Sevmem

    Kullanılan: 77 65.8%

  • Kullanılan toplam oy
    117

Kozuki Momonosuke (Kōzuki Momonosuke), Wano Ülkesi'nin şimdiki şogunudur.

Kuri daimyosu Kozuki Oden'in oğlu ve eski Wano şogunu Kozuki Sukiyaki'nin torunu olan Momonosuke, 28 yıl önce babası Oden ve annesi Kozuki Toki Beyazbıyık Korsanları ile yolculuk yaparken doğmuştur. Momonosuke, Oden'den sonra şogunluğun haklı varisi olmasına rağmen Oden'in seyahatleri sırasında Kozuki Hanesi, Kurozumi Hanesi tarafından tahttan indirilmiş ve Kurozumi Orochi yönetimi tarafından Momonosuke'nin öldürülmesine yönelik girişimlerde bulunulmuştur. Momonosuke 8 yaşındayken Oden idam edilmiş, Orochi ve Kaidou Kozuki soyunu ortadan kaldırmak için açıktan bir savaş yürütmeye başlamıştır. Annesi Toki, Momonosuke'yi güvende tutmak için onu birkaç uşağıyla birlikte 20 yıl geleceğe göndermiştir.

20 yıl sonra yeniden ortaya çıkan Momonosuke ve uşakları, Orochi ve Kaidou'ya karşı planlı bir savaş çıkarmak yürütmek adına müttefikler toplamak üzere denize açılmıştır. Momonosuke kimliğini gizlemek için uşağı Kin'emon'un oğlu gibi davranmıştır. Yolculukları, Wano'ya dönüşleri ve Kaidou'nun güçleriyle olan savaşları boyunca Momonosuke, Kozuki Hanesi'nin ve müttefiklerinin lideri rolünde olmuştur. Momonosuke savaş sırasında daha iyi mücadele edebilmek için uşağı Shinobu'nun Olgunlaştırma yeteneğini kullanarak bedeninin 28 yaşına gelmesini sağlamıştır, ancak zihinsel olarak 8 yaşında kalmıştır. Ninja-Korsan-Mink-Samuray İttifakı bu savaştan galip çıkmış ve Momonosuke, Wano vatandaşlarının da oybirliği ve desteğiyle Wano'nun yeni şogunu olmuştur. Daha sonra onun Wano'nun en büyük liderlerinden biri olarak tanınmaya devam edeceği bilgisi verilmiştir.

Momonosuke'den ilk defa Sanji'ye Punk Hazard'a "oğlunu" kurtarmak için geldiğini söyleyen Kin'emon bahsetmiştir. Kin'emon, Bisküvi Odası'ndaki tutsak çocuklara onu görüp görmediklerini sorduğunda adı öğrenilmiş, sonrasında gerçekler açıklanınca hanesinin adı da ortaya çıkmıştır. Momonosuke, Dressrosa ve Wano Ülkesi Sagaları'nın tamamı boyunca Hasır Şapka Korsanları'nın önemli bir müttefiki olmuştur.

Görünümü

Momonosuke, (Shinobu'nun söylediğine göre) Oden'e benzer bir yüz yapısına sahiptir. Yine tıpkı babası gibi dalgalı ve güçlü saçları vardır. Oden'in aksine, Momonosuke'nin saçları normal görünür ve sakalı yoktur. Boyu oldukça uzundur (180 santimlik boya sahip olan Shinobu'nun boyu göğsüne gelmektedir). Üzerinde Kozuki Hanesi'nin arması olan açık renkli bir kimono giyer ve yine üzerinde Kozuki Hanesi'nin arması olan hilal desenli koyu renkli bir pelerin takar.

Momonosuke'nin 8 yaşındaki hali tip olarak olarak antik dönemdeki Japon samuraylarına benzer. Kafasının tepesi tıraş edilmiş haldeydi ve kafasının arkasında saç topuzu vardı. Saçlarının tıraş edilmemiş kısmı babasınınki gibi siyah renkteyken, tıraş edilmiş kısmı annesi ve kız kardeşininki gibi turkuaz renkteydi. Çocuk Momonosuke'nin boyu oldukça kısaydı. Genelde üzerine adına uygun şekilde şeftali desenleri olan (momo kelimesi Japoncada şeftali anlamına gelir) pembe renkte bir kimono giyer, boynuna kırmızı renkte bir eşarp, beline ise mor renkte bir obi bağlardı. Ayaklarında ise tahtadan geta terlikleri vardı.

Kişiliği

Momonosuke son derece gururlu ve inatçı bir çocuktur. Bir samuray olduğu için kaçırılan diğer çocuklarla mecbur kalmadıkça hiç konuşmamıştır. Ayrıca kendisine verilen yemekleri ya da şekerleri de yememiştir. İronik bir şekilde bunu yaparak farkında olmadan kendisini NHC10 zehrinden korumuştur. Gururlu olmasına rağmen Kin'emon'un öldüğünü sandığında ağlamıştır.

Millet, bana aldırmayın!! Düşman bunu istiyor! Tek başıma idare edeceğime söz veriyorum, bu yüzden lütfen hem Kaidou'yu hem de Orochi'yi devirin, Wano'yu koruyun! -Momonosuke

Momonosuke yaşına rağmen buşidoya has iyilikseverlik, cesaret, doğruluk ve onur gibi samuray kurallarına son derece bağlıdır. Muazzam bir merhamete sahiptir. Wano halkına ve uşaklarına olduğu kadar diğer yabancılara da çok değer verir. Caesar'ın deneklerini feda etmeye yönelik kötü niyetini öğrendikten sonra, bir samuray olarak kaçmanın utanç verici olacağını belirtmiş ve tüm tehlikelere rağmen tutsak arkadaşlarını bu konuda uyarmak istemiştir. Ayrıca Hasır Şapkalar'a Zou'nun ağır şekilde yaralanmış mink halkını tedavi edilmesi hususunda yardım etmiştir. Çok cesur ve özverilidir. Kanjuro, Kozuki samuraylarına acımasızca saldırdığında, Kanjuro'ya durması için yalvarmıştır. Kanjuro tarafından kaçırıldığında tüm Kozuki müttefiklerinden kendisini kurtarmak yerine savaşa devam etmelerini istemiş ve yaklaşan tehlikeye rağmen Wano Ülkesini Kaidou'dan ve Orochi'nin zulmünden kurtarmaya öncelik vermelerini söylemiştir.

Momonosuke, Wano Ülkesi'nin şogunu olacağını iddia ettiği için ailesiyle gurur duyar. Ayrıca hiçbir şeyden korkmadığını söyler. Kriz geçirmesine rağmen Luffy ona yüksekten korkup korkmadığını sorduğunda bunu kesin bir dille yalanlamıştır. Fakat zulmüne tanık olduktan sonra Doflamingo'dan aşırı derecede korkmaya başlamıştır. Gururuna ve inatçılığına rağmen Doflamingo'dan korktuğunu inkar etmemiştir. Momonosuke, Kaidou onu boğazından tutup Kuri Kalesi'nin tepesinden atarak öldürmekle tehdit etmesinden sonra yüksekten korkmaya başlamıştır. Bundan önce Gökada'ya sorunsuz şekilde seyahat edebilmişti. Korkusuna neden olan Kaidou'yu ısırdıktan sonra yükseklik korkusunun üstesinden gelmeyi başarmıştır.

Momonosuke ailesini çok sever. Bu nedenle onları öldürdüğü için Kaidou'ya karşı büyük bir nefret ve kızgınlık besler. Güçsüzlüğünden dolayı ailesinin intikamını alamadığı ve uşaklarını koruyamadığı için hüsrana uğramıştır. Olgunlaşmamışlığı ve duygusal patlamaları başlangıçta otorite sahibi olmasını engellemiş, ancak Luffy tarafından teşvik edildikten sonra kontrolü ele almayı ve Kozuki Hanesi'nin lideri rolünü yerine getirmeyi öğrenmeye başlamıştır. Kız kardeşiyle yeniden bir araya gelmek istemesine rağmen, Orochi'nin onun yerini öğrenebileceğini düşünmüş, bu nedenle Orochi'nin yenilgisinden sonra Hiyori'yi aramayı seçmiştir. Bu durum yaşına rağmen oldukça keskin bir zekaya sahip olduğunu göstermektedir.

Momonosuke gururuna rağmen ailesinin intikamını alma gücünden ve yeteneklerinden yoksun olduğunu isteyerek kabul ettiği için alçakgönüllü ve mütevazı bir yanı olduğunu da göstermiştir. Bu nedenle güçlü olmak ve zayıflığının üstesinden gelmek için kendini amansız bir şekilde eğitim almaya adamıştır. Ayrıca Udon mahkumlarını ayağa kaldırıp Canavar Korsanları'nın zulmüne karşı savaşmaya ikna edebildiği için Luffy'den çok etkilenmiş, aynı şeyi kendisinin asla yapamayacağını söylemiştir. Luffy de sert hakaretlerle onunla aynı fikirde olduğunu söyleyince çok öfkelenmiştir. Udon Mahkumları, Momonosuke güvende olduğu için sevinerek önünde eğildiklerinde, Momonosuke onların bunu kendisine babasını gördükleri için yaptıklarını anlamıştır. Zayıflığının ve babası Oden'in çok aşağısında olduğunun uzun süredir farkında olduğu için babasının yadigarı olan Yılan Biçen'i miras alacak kadar yetenekli olmadığını söyleyerek kılıcı almamış ve Hitetsu'dan onu elinde tutmaya devam etmesini istemiştir.

Küçük yaşına rağmen, Robin ve Nami gibi kendinden büyük kadınlara ilgi duyuyormuş gibi görünmektedir. Kadınların ona anaç davranmasını sağlamak için sahte masumiyet ve dalkavukluk kombinasyonunu kullanarak yetişkin erkekler yaptığında sapık olarak damgalanacakları şeyleri rahatça yapabiliyordu. Başlangıçta gerçekten masummuş gibi görünse de, Kin'emon, Brook ve Sanji'ye attığı bakış ne yaptığını bildiğini açıkça ortaya koymuş ve gerçekten de son derece sapkın bir doğası olduğu anlaşılmıştır. Sapık doğasını daha çocukken kendine harem kuran babası Oden'den miras almıştır.

Şeytan Meyvesi güçlerini edindiğinden beridir korktuğu anlarda ejderha formuna dönüşme gibi tuhaf bir alışkanlığı vardır.

Yetenek ve Güçleri

Genel Bakış
Kozuki Hanesi'nin lideri olan Momonosuke, ailenin sahip olduğu uşaklar, yani Dokuz Kızıl Kın üzerinde mutlak bir söz hakkına sahiptir. Bu yüzden Ninja-Korsan-Mink-Samuray İttifakı'nın üç liderinden biri sayılmaktadır, başka türlü yardım alamayacağı için Luffy ve Law ile eşit olduğunu kabul etmiştir. Mink Kralları olan Inuarashi ve Nekomamushi de onun uşakları olduğu için, dolaylı yoldan tüm Mink Kabilesi de kendisine hizmet etmekle yükümlüdür. Ninja-Korsan-Mink-Samuray İttifakı'ndaki Wano askerlerinin lideri olduğu için teknik olarak söz konusu askerler üzerinde de yetkiye sahiptir. Udon'dan gelen Wano askerlerinin çoğunluğunun ittifaka katılması da esas olarak onun varlığı sayesinde gerçekleşmiştir. Bununla birlikte, hala genç olduğu için yetkilerini kullanmayı pek beceremez ve işlerin çoğunu sadık uşağı Kin'emon'a emanet eder.

Mevcut şogun olduğu için Wano Ülkesi üzerinde tam otoriteye sahiptir.

Her Şeyin Sesini Duyma
Tıpkı babası gibi, Momonosuke de Her Şeyin Sesini Duyma yeteneğine sahiptir. Dev fil Zunesha ile iletişim kurabilir, onun gözlerinden görebilir ve normalde yürümekten başka hiçbir şey yapmaya izni olmamasına rağmen ona emir verebilir. Zunesha tek bir hortum darbesiyle tüm filoları yok edebilecek kadar güçlü olduğu için Momonosuke'nin böyle bir güce sahip olduğu söylenebilir. Ayrıca Luffy ile bir tür telepatik bağı vardır. Luffy, Kaidou tarafından dövülüp denize atıldıktan sonra Momonosuke onun sesini duymaya devam edebilmiştir.

Fiziksel Yetenekleri
Momonosuke şimdiye kadar babasının çocukken sahip olduğu insanlık dışı güce sahip olduğuna dair hiçbir emare göstermemiştir. Yine de Kanjuro'dan acımasızca dayak yemesine rağmen ölmemiştir, Kanjuro, Momonosuke'nin Oden'in kanına sahip olduğu için bu kadar dayanıklı olduğu yorumunda bulunmuştur. Bu dayanıklılık olayı Momonosuke bir yetişkine dönüştürüldükten sonra daha da belirgin bir hal almıştır. Hiyori ve Nami'den dayak yemesine rağmen hiç acı hissetmemiştir. Babasının sertliğini miras almış gibi görünmektedir.

Kılıç Ustalığı
Momonosuke çok küçükken babasından temel kılıç kullanımı eğitimi almıştır. Kılıçları olduğu görülmesine rağmen, bu kılıçları gerçek bir dövüşte kullandığı görülmemiştir. Bu nedenle kılıç kullanmadaki beceri düzeyi bilinmemektedir. Wano'ya döndükten sonra birkaç kez kılıçlarla pratiği yaptığı gösterilmiş olsa da, kendisini Yılan Biçen'i kullanmaya layık görmemiştir. Onigashima'ya yapılacak baskından önceki üç günlük süre boyunca Zoro'dan eğitim ve tavsiye aldığı görülmüştür.

Kanjuro tarafından bağlandığında yerde bulduğu bir bıçağı iplerinden kurtulmak için kullanabilmiştir. Kanjuro onu kolayca alt etmesine rağmen itişme sırasında Kanjuro'nun elini bıçakla kesmeyi başarmıştır.

Şeytan Meyvesi
Momonosuke, Vegapunk tarafından Kaidou'nun Soy Faktörü kullanılarak üretilen Seiryu Meyvesi'ni yemiştir. Meyvenin aslı turkuaz rengindeyken, bu yapay meyve pembe renkte bir ejderhaya dönüşmeye olanak sağladığı için Vegapunk tarafından başarısızlık olarak görülmektedir. Momonosuk meyvenin gücü sayesinde yılana benzeyen bir ejderhaya dönüşebilir, yarattığı Alev Bulutları'na tutunarak uçabilir.

Şeytan Meyvesini kısa bir süre önce yediği için üzerinde tam bir kontrol sahibi değilmiş gibi görünmektedir ve meyveyi yedikten kısa süre sonra istemsiz olarak tam ejderhaya dönüşmüştür. Ayrıca o zamanlar Alev Bulutları yaratarak uçabileceğini bilmiyordu. Zira Luffy'yle ilk tanıştığında çöplükte mahsur kaldığını ve çıkamadığını söylemiştir. Shinobu tarafından olgunlaştırıldığında yetişkin bir ejderhaya dönüşebilmiştir. Onigashima Baskını sırasında babası Kaidou'nun yeteneklerini iyi bilen Yamato, Momonosuke'yi tüm güçlerini nasıl kullanabileceği konusunda yönlendirmiştir. Böylece Momonosuke, tıpkı Kaidou'nun yaptığı gibi Alev Bulutları yaratabilmiş ve bu bulutları uçmak kullanabilmiştir. Daha sonra Onigashima'nın Çiçek Başkenti'ne ulaşmasını engellemek için Onigashima'yı tutan bulutları tutabilecek kadar yeteneğinde ustalaşabilmiştir.

Meyveyi ilk yediği zamanlarda açlıktan kaynaklanan bir halüsinasyondan korkmuş ve Luffy'nin de ona tutunmasıyla bilinçsizce Alev Bulutları yaratarak tırmanabilmiştir.

Momonosuke, Luffy kendisine söyleyene kadar form değiştirebileceğini de bilmiyordu. Yine de meyvesinin yapay olmasının yanı sıra deneyimsizlik nedeniyle gücü üzerinde bilinçli bir kontrolü olmaması da mümkündür. Kin'emon ile yeniden bir araya geldiğinde insan formuna geri dönebilmiştir. Sonraki birçok sahnede Momonosuke'nin zaman zaman form değiştirdiği gösterilmiştir. Dönüşüm geçirdiğinde fiziksel olarak hayvan formlarına dönüşen diğer Zoan kullanıcılarının aksine bunu bir sarı duman veya bulut çıkar ve dönüşüm anında gerçekleşir.

Momonosuke bir yetişkine dönüştüğünde ejderha dönüşümünün boyutu, boynuzları ve rengi dışında görünüş olarak Kaidou'nunkiyle neredeyse aynı olmuştur. Büyüdüğünde gücü ve dayanıklılığı da artmıştır. Duvarlara çarparak kolayca parçalayabilmiş ve ejderha formundaki Kaidou'ya ısırarak zarar verebilmiştir. Alev Bulutları üretme yeteneği üzerinde daha iyi kontrol kazanmış ve onları yüksek hızda uçmak için kullanabilmiştir. Yükseklik korkusu onu etkilemeye devam etmektedir. Bu nedenle zihinsel olarak düzgün uçmasını zorlaştırır ve ne kadar yüksekte olduğundan korkmaması için gözlerini kapatmasına neden olur. Kaidou ile yüzleştikten ve zayıflığının üstesinden geldikten sonra çok sorun yaşamadan uçabilmeye başlamıştır Bunu da Kaidou'nun Alev Bulutları'nı ele geçirmek ve Onigashima'yı Çiçek Başkenti'nden uzaklaştırmaya çalışmak için yapmıştır.

Haki
Momonosuke, Gözlem Hakisi kullanabilir. Onigashima Baskını sırasında Luffy'nin Kaidou ve Koca Ana'ya karşı nasıl bir performans sergilediğini bütün detaylarıyla hissedebilmiş, bu durum Shinobu ve Yamato'yu şaşırtmıştır.

Silahları
1. İsimsiz Vakizaşi: Momonosuke henüz Şeytan Meyvesi'ni yemeden önce ne kadar yetenekli olduğu bilinmese de, boyuna uygun kısa bir kılıç taşıyordu.
2. Yılan Biçen (Ame no Habakiri): 21 Muhteşem Kılıç'tan biridir. Kılıç, Momonosuke'nin büyükbabası Kozuki Sukiyaki tarafından dövülmüş ve babası Kozuki Oden tarafından kullanılmıştır. Kaidou'ya kalıcı yara açan iki kılıçtan biridir. Yılan Biçen babasından kendisine miras bırakılmış olsa da Momonosuke yaklaşan Onigashima Baskını hazırlıklarında Vakizaşi'sini kullanmayı seçmiş, çünkü kendisini Yılan Biçen'i kullanacak kadar değerli hissetmemiştir. Shinobu tarafından olgunlaştırılıp şogun pozisyonunu aldığında Yılan Biçen'i almıştır.

Ek Bilgiler

- Oden "rakipsiz" anlamına geldiği için Momonosuke'ye bu adı vermiştir.
- Momonosuke doğduğunda Beyazbıyık Korsanları isim olarak Tamago, Konbu, Çikuva ve Tsukune gibi isimler önermiştir. Bunlardan ilki olan Tamago "yumurta" anlamına gelir ve son üçü Momonosuke'nin babası Oden ve büyükbabası Sukiyaki'nin yiyecek temelli isimlerine uyan Japon yemekleridir.
- Momonosuke muhtemelen Japon folklorunda önemli bir yer tutan Momotarō karakteri temel alınarak oluşturulmuştur. Momotarō hikayelerinden birinde insanlara baskı yapan bir grubu yenmek için müttefikleriyle birlikte Onigashima adlı bir adaya gider (Momonosuke korsanlarla savaşırken, Momotarō canavarlarla savaşmıştır). Momotarō hayvanlara dango yedirerek onları kendi tarafına çekmiştir. Momonosuke benzer bir şey yapmamış olsa da müttefiklerinden biri olan Tama sahip olduğu Akdarı Meyvesi ile benzer bir harekette bulunarak ona yardım etmiştir.
- Momonosuke'nin adındaki momo kelimesi Japonca'da şeftali anlamına gelir. Ayrıca Japoncada pembe renk için "momo-iro" terimi kullanılır (şeftali rengi anlamına gelir). Bu durum Momonosuke'nin giydiği pembe kimonoya ve ejderha formunun rengine bir atıftır. Giolla onu sanat eserine dönüştürdüğü zaman kafası şeftaliye benzemiştir.
- Momonosuke'nin adı Oda'nın en sevdiği Japon aktör olan Nakamura Kinnosuke'den gelmektedir.
- Momonosuke ilk tanıtıldığında ismi Wanolu diğer karakterler için kullanılan parşömen biçimindeki tanıtım kutucuğunda değil, standart tanıtım kutucuğunda yazıyordu. Bir daimyonun oğlu olduğu ortaya çıktığında onun için de parşömen biçimindeki tanıtım kutucuğu kullanılmıştır.
- Momonosuke'nin en sevdiği yiyecekler beyaz şeftali ve odendir.

Künye

Adı: Kozuki Momonosuke
Okunuşu: Kōzuki Momonosuke
İngilizce Adı: Kozuki Momonosuke
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 684, Anime 609
Bağlantısı: Kozuki Hanesi, Ninja-Korsan-Mink-Samuray İttifakı (dağıldı)
Unvanı: Şogun
Doğduğu Yer: Büyük Hat (Moby Dick)
Yaşadığı Yer: Wano Ülkesi (Kuri)
Durumu: Canlı
Biyolojik Yaşı: 28
Doğum Günü: 7 Ekim
Boyu (çocuk hali): 110 cm
Kan Grubu: X

Şeytan Meyvesi
Adı:
Seiryu Meyvesi (Jap. Uo Uo no Mi, Model: Seiryu, İng. Fish-Fish Fruit, Model: Azure Dragon)
Anlamı: Balık, mavi ejderha
Türü: Yapay Mitolojik Zoan

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Kozuki_Momonosuke
Çeviren: Smoker
Yayınlayan: korsanfan.com
 
Son düzenleme:
Dof için falan önemliydi değişik şeyler çıkacaktı altından ama es geçildi.

Ellerine sağlık, tam sapık velet.
 
Sen yazinca aklima geldi harbi bunun olayi neydi,Dofa karsi bir kozmuydu yoksa Dofun bir kozumuydu ?
Dofy bunu görünce Momo falan diyordu, hayır ailesi bilince çöp gibi atılmazdı ama gemide görünce direkt buna tepki veriyordu. Momo'da Dof'un silüetini falan hatırlayıp ejdere dönüşüyordu ama bir şey çıkmadı. Vegapunk ne ara meyve yapıp buna yedirmiş çok değişik işler. Vega meyve yaptı ve Dof'un elinde diyelim Momo niye nasıl yiyor, hadi yedi, Ceaser çocuğu nasıl elden kaçırıyor.
 
Dofy bunu görünce Momo falan diyordu, hayır ailesi bilince çöp gibi atılmazdı ama gemide görünce direkt buna tepki veriyordu. Momo'da Dof'un silüetini falan hatırlayıp ejdere dönüşüyordu ama bir şey çıkmadı. Vegapunk ne ara meyve yapıp buna yedirmiş çok değişik işler. Vega meyve yaptı ve Dof'un elinde diyelim Momo niye nasıl yiyor, hadi yedi, Ceaser çocuğu nasıl elden kaçırıyor.
Seriyi sen bir daha oku.
 
Bu veledin altından çok büyük sırlar çıkacak diye düşünüyorum. Duyma olayını kral haki ile bağdaştırıyorum dolayısıyla bu velet 0 haki bilen haliyle zunisha reisi duyuyor birde üstüne yönetiyor ? Büyük soru işareti var bu kısım olduktan beri kafamda bunla ilgili.

Seri sonunda vadedilen kişinin bu çıkma ihtimali bile var gözümde luffy'nin kaderi buna yardım etmek vesaire gibi gibi...

İlk mesajda yazmayı unutmuşum eline sağlık.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık