Aynen çok noobluk yaptım.
8. hamlenmiş.
Aynen çok noobluk yaptım.
Liseden bu yana hiç oynamadım :dAynı yaşlarda, hemen hemen birlikte başlayan kişilerin önüne geçmiş olman belirli bir yeteneğin olduğunu gösteriyor bence. Hoşuna gidiyorsa oynamayı bırakma bence. : ))
Yok ben 2-3 üst yaş gruplarına karşı oynadım.Aynı yaşlarda
O zamanlar kendi satrancını yapma modaydı. Herkesin kendi el işçiliğinden çıkmış satranç takımı vardı. Koltuk altında tahta, bez torba içinde taşlarla millet birbirine meydan okuyordu. Anacığıma az patates kızartması yaptırmadımBen pek bilmesem de bizim gençlerin Quenn's Gambit ve satranç kanallarının etkisiyle satranca yönelmesi hoşuma gidiyor. Diğer popüler çılgınlıklardan daha sempatik geliyor : ))
Lichess de maçlar süreli oynanıyor bildiğim. Hamle süresi olacak mı? Olacak ise ne kadar olacak?
İyi oynarım satrancı, ama bu tür etkinliklere katılmayı pek sevmiyorum. Bazı arkadaşlar çok alıngan ya da hırslı olabiliyor.
Dediğim gibi daha önce hiç 10 dakikalık oynamadım hızlı olucaz derken hamleler kaçıyor.Ama güzel maçtı tebrikler8. hamlenmiş.
Dediğim gibi daha önce hiç 10 dakikalık oynamadım hızlı olucaz derken hamleler kaçıyor.Ama güzel maçtı tebrikler
Kişi başına 5 dk ise 15 sn fazla olur bence. 5 sn verilebilir. Ya da katılan kişiler arasında bir oylama ile hamle süresinin ne kadar olacağı da kararlaştırılabilir.Genel olarak bütün maç 10 dakika olacak. Her hamleden sonra 15 saniye ek süre verebiliriz.
Evet işte 15-20 bence iyi olmayanlar için ideal. Sonra benimle bir maç atar mısın?Çok iyi olmayanlar için ideal olur diye düşünmüştüm.
5 dakika aşırı kısa.10 luk atsak olmaz mı?Ben teşekkür ederim, istersen bir 5 dakikalık oynayalım. Ben de kendimi denemiş olurum.