Dediğim gibi pek kitap okumam fakat iyi kitaplarını yakin zamanda hepsini okurum.Çoğu kişinin aksine Satranç'ın da abartıldığı kadar iyi olmadığı görüşündeyim, Zweig'ın en iyi kitabı değil benim gözümde.
Fakat bence çok güzeldi diğerlerini bilmediğim için yorum yapamam ama B.'nin yaşadıklarının daha sonrasında santranç'a yansıyıp kendini bir dahi haline getirmesi ve bir santranç şampiyonundan daha yukarida olması, buna rağmen bunu kimsenin bilmemesi, adamin siyah ve beyaz olarak kendi içinde savaşarak bir santranç tahtası bile olmadan bu noktaya gelmesi bence çok iyi anlatılmış. Yani birazdan Zweig'in "Kurşun mühürlü tren'' kitabıni okuyacağim.
Evet zamana göre değerlendirmek gerekir dediğin gibi yine de ne bileyim kişiyi çok fazla etkileyecek şeyler göremedim fazla.Don Kişot'u zamana göre de değerlendirmek gerekir. Öncesi yanılmıyorsam yok, roman kavramının ilki DK.
Yoksa günümüze bakasak 19. yy'a kadar olanlar için burun kıvırabiliriz.
Başlamana sevindim. Romana girince insan bırakamıyor. Sevdiģin tarz varsa öneride bulunabilirim.
Şuan için iyi denilen kitaplara bakiyorum 6-7 tane daha kitap var elime geçen onları bitireceğim. Fakat akıcı, merak uyandırıcı tarzda bir kaç öneri alabilirim.