Üşendim vallahi, boş ver.Niye ki?
Üşendim vallahi, boş ver.Niye ki?
Peki madem. Ben Tragedya okumadigim icin sorayim dedim.Üşendim vallahi, boş ver.
Trajedyanın temelinde gerçek hayatı taklit var zaten. Tarih, gerçek hayatın genel olarak bire bir yansıtılması zaten. Ee trajedyanın tarihten tek farkı öyküleştirilmiş olması olur olsa olsa. Aristo kendi hülyasında öyle olmasını istiyor olsa da olduğunu sandığı şeyle alakası yok bence.Peki madem. Ben Tragedya okumadigim icin sorayim dedim.
Devamini da getireyim yazinin daha iyi anlasilsin o zaman:Trajedyanın temelinde gerçek hayatı taklit var zaten. Tarih, gerçek hayatın genel olarak bire bir yansıtılması zaten. Ee trajedyanın tarihten tek farkı öyküleştirilmiş olması olur olsa olsa. Aristo kendi hülyasında öyle olmasını istiyor olsa da olduğunu sandığı şeyle alakası yok bence.
İlk attığınla bunun anlamı çok daha farklı oldu. Ee, normaldir. Edebiyat böyledir zaten.Devamini da getireyim yazinin daha iyi anlasilsin o zaman:
"Akhilleus ya da Oidipus birer tarihsel gercek olabilir de olmayabilirler dr ancak,onlarin gercek yasamlarinin bizim Homeros ve Sofokles'te gordugumuz karekterler acisindan bir onemi yoktur;onlar,farkli ama insanlik durumu hakkinda daha derin bir gercegi dile getirirler"
Tarih gorunen bir gercegi gosterirken Tragedya'nin insanlar arasinda ki gorunmeyen gercegi gosterir gibi bir anlam cikiyor sanki.
Vay su edebiyata bak yaw. Isi gucu milleti kandirmak!İlk attığınla bunun anlamı çok daha farklı oldu. Ee, normaldir. Edebiyat böyledir zaten.
Kalem kılıçtan keskindir diye boşuna demiyorlar. Ama kimse şunu unutmasın ki:Vay su edebiyata bak yaw. Isi gucu milleti kandirmak!
Ahahaha. Efsane espri.